Afbeelding-SEECE-2021

SEECE is hét centre of expertise voor duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening. Deze publiek-private samenwerking van bedrijven, instellingen en verschillende groepen binnen de HAN, jaagt noodzakelijke innovatie aan en zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit.

Nieuws en artikelen

200 leerlingen maken kennis met techniekopleidingenTechnasiumscholen bezoeken de HAN
3 havo technasium klassen bezoeken de HAN.
Volta Energy heeft de missie om de ‘mobiele energiemarkt’ te verduurzamenDe back-up van het zonnepanelenaggregaat moet dankzij waterstofoplossing straks ook schoon zijn
Volta Energy
Foto bijzonder lector Mousavi Gargari ter gelegenheid van haar installatie op 14 november 2024
Stadsbeeld Arnhem met trolleybus
Portretfoto Sadegh-Seddighi, lector Waterstof. Donkerblauw colbert en lila overhemd, locatie hal 6
Netwerkprogramma voor docenten over waterstof‘We laten zien wat er kan en hoe je zelf kan beginnen’
Docenten krijgen voorlichting over waterstof
Over ons
 

Wat is SEECE?

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) is een structureel samenwerkingsverband vanuit de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met energiegerelateerde bedrijven en instellingen. In deze netwerkorganisatie zijn ondernemingen, onderwijs, onderzoek en overheden verenigd, weten zij zich vertegenwoordigd en werken zij samen aan een betrouwbare, betaalbare elektriciteitsvoorziening voor een duurzame wereld.

4 SEE iconen.

Programmalijnen

SEECE werkt in 3 programmalijnen samen op de volgende thema's.

  • studenten operational network program bij energiecentrale alliander

    Human Capital

    Voldoende arbeidscapaciteit is een voorwaarde als het gaat om de realisatie van de doelstellingen van het Klimaatakkoord.

  • Detailfoto power grid sustainable energy

    Onderzoek en Innovatie

    Bij Onderzoek en Innovatie staat de bijdrage aan een duurzaam, betaalbaar en betrouwbaar systeem voor de energievoorziening van de toekomst centraal.

  • piloot van de solarboot is Mitchel. In het water staat links Rene en daarnaast Mik. Op de kant zit Remon en op de kade staan Leonie en Jurian. SEECE

    Verbinden en versterken

    De energietransitie is een groot en complex maatschappelijk vraagstuk. Door het leggen van verbindingen worden gezamenlijke vraagstukken onderzocht en innovatieve oplossingen ontwikkeld. Met aandacht voor adequate plekken, met de benodigde faciliteiten, voor ontmoeten en samenwerken.

SEECE draait om samenwerken

De energietransitie kan niet vanuit één discipline worden opgepakt. Gezamenlijke kennis is nodig om tot werkende oplossingen te komen. SEECE ziet samenwerken als de enige manier om de complexe vraagstukken in de energietransitie op te pakken. Samenwerking binnen SEECE. Maar ook samenwerking vanuit SEECE met netwerken van buiten.

elektrotechniek samenwerken handen

We hebben elkaar nodig om antwoorden te vinden op de complexe vraagstukken die we zien binnen de hele energietransitie. SEECE heeft daar een prachtig motto voor: samenwerken aan een betrouwbare en betaalbare energievoorziening voor een duurzame wereld. TenneT sluit daar met ‘lighten the way ahead together’ wat mij betreft prachtig bij aan."

  • man en vrouw bezig met energiepanelen

    Partners van SEECE

    SEECE is een samenwerkingsverband van private en (semi-)publieke partijen. Partijen die concreet bijdragen in die samenwerking zijn onze partners.

  • deeltijd cursisten werken aan simulatiepaneel lucas nulle

    SEECE als partner

    SEECE is actief partner in landelijke en regionale netwerken en samenwerkingsverbanden zoals de lectorenplatforms, KATAPULT, etc.

Samenwerken aan waterstof in SEECE

De energietransitie is een complex en uitdagend vraagstuk. Het elektriciteitsnetwerk staat onder grote druk. De overstap naar duurzame bronnen zorgt voor onbalans tussen energievraag en -aanbod. Daarom is opslag van energie voor het energiesysteem van de toekomst essentieel. Waterstof lijkt daarin een cruciale rol te spelen.

Meer inspirerende video's

Op ons YouTube kanaal vind je meer inspirerende voorbeelden hoe SEECE onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheden bij elkaar brengt om te werken aan onderzoek, innovatie én meer en up-to-date professionals. Maar ook testimonials van carriéreswitchers en statushouders. En van studenten en alumni van de energie-gerelateerde opleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Onderstaand een paar uitgelichte voorbeelden. Wil je meer zien, bezoek dan ons YouTube kanaal.

Achtergrond-informatie
 

Documentatie

SEECE bundelt relevante rapporten en ander soort documenten; deze gaan over de werkzaamheden van het centre of expertise of raken aan de energietransitie in het algemeen.

vergadersituatie met documenten met tabellen
Kernteam 

Meewerken aan SEECE

Herman Janssen

Programmamanager
herman janssen directeur onderwijs, onderzoek en kwaiteitszorg

Jan Oosting

Programmalijnmanager Human Capital
Portretfoto van Jan Oosting van SEECE. Blauwe blouse, handen over elkaar.

Jan Geurts van Kessel

Programmalijnmanager Onderzoek en Innovatie
Portretfoto van veertig+ jarige man met bril, vierkante glazen en dun montuur. Hi draagt een lichtgroen overhemd en donkergrijs jasje. Locatie hal R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Mariska Willems

Programmalijnmanager Verbinden en Versterken
SEE, windmolen kop

Ilse Schennink

Communicatie en PR
Portretfoto van Ilse Schennink, marcommer SEECE

Meer informatie over SEECE

  • Hoogspanningsmast

    Waarom SEECE

    SEECE richt zich op betrouwbaarheid en betaalbaarheid van de energievoorziening tijdens de transitie naar een duurzame wereld.

  • null

    Kernteam en Governance

    Partnerbedrijven, instellingen, overheden en semi-overheden zijn (naast de onderwijs- en onderzoekspartners) allen belanghebbende vanuit hun missie en maatschappelijke opdracht. 

Blijf op de hoogte
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van al het nieuws binnen SEECE.

null