Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Open Up Your Talent: dé plek waar kennis en inspiratie samenkomen

Twee keer per jaar organiseert de Academie IT & Mediadesign de studentexpositie met presentaties en kennisdeling door studenten, collega’s en het werkveld. De perfecte kans om laagdrempelig, actuele kennis op te doen en jong talent te ontmoeten.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
15 mei 2024

Lessen en inspiratie: MBO Onderzoekswerkplaats

In de MBO Onderzoekswerkplaats werkten vijf mbo's samen met het iXperium CoE, de practoraten Innovatiesucces in het mbo en Mediawijsheid, Tilburg University en IVA Onderwijs aan gepersonaliseerd leren met ict. De inzichten zijn verwerkt zijn tot drie inspirerende praktijkpublicaties.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
15 mei 2024
Juf kijkt toe hoe haar leerling met een robot aan de slag gaat in het iXperium.
Ontwikkeling studentprofiel

HAN tilt digi- en datavaardigheid in het onderwijs naar een hoger ambitieniveau

De HAN heeft haar eigen studentprofiel ontwikkeld dat ingaat op digi- en datavaardigheid. “Het huidige profiel sluit te weinig aan bij de ontwikkelingen in de beroepen en daarom hebben we een eigen HAN profiel ontwikkeld”, vertelt Marleen Hofstede, lid van het expertiseteam Digi- en datavaardig van de HAN. Alle academies gaan met dit profiel aan de slag. In 2028 moeten alle opleidingen het profiel hebben verwerkt in hun curriculum.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
15 mei 2024
Facility Management, foto 8476, studenten samenwerken op laptop in zwevend hokje
Internationale biodiversiteitsdag

Tel deze maand mee op de HAN!

Op 22 mei is het Internationale Biodiversiteitsdag. De HAN zet zich daarom samen met andere hogescholen en universiteiten in om biodiversiteit te versterken.

HAN Redactie
15 mei 2024
Biologie studenten en docenten kijken nieuwsgierig op het gras
2e leven voor HAN meubilair

Refurbished meubilair op de HAN

Wist je dat de HAN steeds meer bestaande meubels revitaliseert en circulair inkoopt? Ze voelen als nieuw en zien er ook zo uit, maar zorgen voor veel minder CO2-uitstoot dan conventionele meubels.

HAN Redactie
14 mei 2024
Foto van refurbished meubilair van de HAN
Girlsday

"We moeten leerlingen vanaf de brugklas al enthousiasmeren voor techniek"

Er is in Nederland een groot tekort aan technische mensen. Hoe verleid je jongeren om te kiezen voor techniek? Docent Jeanette van de Fliert op het Johannes Fontanus College in Barneveld werkt intensief samen met SEECE Energietalent om meer middelbare scholieren enthousiast te maken voor techniek.

HAN Redactie
14 mei 2024
SEECE Energietalent – workshop Arduino Programmeren – Johannes Fontanus College op Girlsday 2024. Foto 5
Promotie Claudia Mc Leod

“Ik wist niet dat sediment zó complex was”

Onderzoeker bij het Lectoraat Sustainable River Management, Claudia Mc Leod is eind maart gepromoveerd in Zuid-Afrika. Ze ontwikkelde in haar promotieonderzoek hydraulische ontwerpprincipes voor zandvangers in rivieren en afzetting van sedimenten. Ze bekent: “Ik wist niet dat sediment zó complex was.”

HAN Redactie
13 mei 2024
Claudia McLoad met haar man Lourenco Gouveia tijdens haar diploma-uitreiking in Zuid-Afrika. PhD
Werktuigbouwkunde

Student Werktuigbouwkunde werkt aan innovatieve machineonderdelen voor broodbakmachines

Dennis Visbeek studeert Werktuigbouwkunde aan de HAN. Hij studeert af bij een bedrijf dat broodbakmachines ontwerpt en bouwt. Dennis bedenkt nieuwe machineonderdelen en maakt die met een speciale 3D-metaalprinter. Wat heeft Dennis precies ontworpen?

HAN Redactie
07 mei 2024
HAN Werktuigbouwkunde Student Dennis Visbeek heeft tijdens tijdens zijn afstudeerproject een nieuw machineonderdeel ontworpen voor Royal Kaak Food Processing Systems.
HAN, Warkhouse & Achterhoek Ambassadeurs

Gaat het de studenten lukken? De innovatietool voor het mkb?

“Dat het een uitdaging is om iets te ontwikkelen waarmee we de mkb’er helpen om te innoveren, wisten we vanaf het begin. Bij het mkb praten we over kleine en middelgrote ondernemingen. Iedereen is daar bezig met de dagelijkse praktijk, daar gaat alle aandacht naar toe. Daarom is er behoefte aan iets wat laagdrempelig en makkelijk toegepast kan worden." Dit zeggen Dwayne Bouman en Juan Molhoek over hun transitieopdracht voor de minor Circulaire Economie.

HAN Redactie
07 mei 2024
Nino Struijck, impactstrateeg bij maatschappelijk adviesbureau Warkhouse. Foto komt bij interviewtekst.
Onderzoek naar fiscale gevolgen en mogelijkheden

Help! Mijn busje mag niet meer de binnenstad in

Stel je voor: je bent klusser. Je hebt een dieselbusje en bent gewend om hiermee door de binnenstad naar klanten te rijden. Plotseling is die binnenstad, als gevolg van duurzaamheidswetgeving, niet meer toegankelijk voor dieselauto’s. Wat betekent dit voor jou als je afhankelijk bent van dat busje?

HAN Redactie
06 mei 2024
Afbeelding Agem auto met een groen blaadje t.b.v. factsheet minor Circulaire Economie