null

De productie digitaliseren met robots, digital twins of AI gaat niet zomaar. Dit moet ingepast worden in uw productieorganisatie en uw mensen moeten ermee aan de slag. In deze workshop gaan we aan de slag met wat digitaliseren betekent voor uw medewerkers en waar u verder aan moet denken.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 29
Arnhem

Deelname
€ 249- (partners € 149,-)

Waarom deze workshop

Het lijkt wel of iedere ondernemer bezig is met het digitaliseren van de productie. Begrippen als AI, Digital Twins, Robots en Cobots buitelen over elkaar heen, vaak binnen het containerbegrip: Smart technologie. Vaak wordt voorgesteld, alsof dan “de hemel in het bedrijf neerdaalt". In de praktijk blijkt echter dat het ontwikkelen en invoeren van Smart Technologie niet zo eenvoudig is.

Menselijke focus
Hoe moet je Smart technologie ontwikkelen en inzetten? Dit is niet alleen een technisch probleem. Natuurlijk is de beschikbaarheid van data, aansluitingen en software (om een paar praktische problemen te noemen) belangrijk. Maar een even belangrijk onderwerp is de inpassing in het bedrijf:

  • Wat betekent het werken met smart technologie nou eigenlijk?
  • Wie gaat er mee werken en hoe?
  • Wat betekent dat voor de ontwikkeling van technologie?
  • Hoe ziet mijn bedrijf of productieproces eruit ná de invoering?
  • En past de nieuwe technologie wel bij mij?
Wat gaan we doen 

Over de workshop

We gaan aan de slag met wat digitalisering voor uw mensen en organisatie betekent.

Deelnemers nemen een praktijkcasus mee over de ontwikkeling/ invoering  van (smart) digitalisering. Dit hoeft geen werkend systeem te zijn: heeft u ideeën over digitalisering, of een beginnende ontwikkeling? Dat is prima.

U krijgt “theorie” aan de hand van praktijkvoorbeelden voor Digital Twinning voor de planning van productieprocessen ( = een real time beslissingsondersteunend systeem). Na elk blok theorie + voorbeeld, gaat u met uw eigen casus aan de slag.

Deze bespreken we onderling en we gaan naar het volgende blok ‘theorie’.

Onderwerpen die behandeld worden:

  • Welke informatie gebruik ik en waarom?
  • Wanneer kan de mens en wanneer kan de technologie iets doen?
  • Waarom gaat het ontwikkelen en gebruiken van digitale systemen (denk aan ERP) vaak mis? En hoe voorkom ik dit?
  • Wat betekent “goed gebruik van technologie” nu eigenlijk en waar moet ik op letten?

U verlaat de workshop met een helder beeld op uw eigen mogelijkheden en knelpunten bij digitalisering. Of u nu begint en oriënteert of al ver bent in het digitaliseren van uw bedrijf.

Doelgroep 

Voor wie

Directie, (operations) managers, ontwikkelaars van digitale middelen

Over de spreker
 

Menno Herkes

Menno Herkes is onderzoeker bij het lectoraat Lean & World Class Performance en onderzoekt sinds een aantal jaar het inpassen van digital twins en andere smart technologie in mkb productieprocessen. Is hiervoor ook de projectleider geweest van de ontwikkeling van het fieldlab digital twinning in de achterhoek.

Door zijn technische en bedrijfskundige achtergrond balanceert Menno op het snijvlak van technologie en de mens. Mensgericht ontwikkelen van technologie is zijn belangrijkste aandachtspunt.

Portretfoto Menno Herkes