Kick-off bijeenkomst

Werken aan plekken van verbinding

Mensen in park, plekken van verbinding

Hoe versterken we de kwaliteit van de sociale infrastructuur? Hoe kunnen sociaal werkers de sociale waarde van de openbare ruimte vergroten? Wat zijn de behoeftes onder buurtbewoners? Hiernaar doen de HAN en Zuyd Hogeschool de komende 2 jaar onderzoek. Kom 30 oktober naar onze Kick-off bijeenkomst.

In het door SIA gefinancierd Raakonderzoek ‘Werken aan plekken van verbinding’ gaan we sociaal werkers ondersteunen in het versterken van de sociale infrastructuur in wijken en dorpen. Een sterke sociale infrastructuur (fysieke plekken en organisaties die sociale interactie in het dagelijks leven vormgeven) is namelijk belangrijk voor sociale interacties, gemeenschapsontwikkeling en de sociale cohesie. Ontmoetingsplekken spelen daarin een belangrijke rol, maar we weten ook dat niet alle plekken per definitie betekenisvol zijn. We kijken daarom bewust naar kwaliteit. Is een plek voldoende inclusief en toegankelijk? Wat kan een sociaal werker hierin betekenen?

Uit eerder onderzoek van de HAN en een brede raadpleging van het werkveld kwam naar voren dat sociaal werkers meer bewust bekwaamd willen zijn in de functie die de publieke ruimte kan hebben in het stimuleren van ontmoetingen en hoe dit versterkt kan worden. In het project gaan we daarom investeren in manieren om de sociale infrastructuur in wijken en dorpen te versterken.

Woensdag 30 oktober organiseren we de kick-off van het project. Het programma is opgedeeld in twee delen. Het tweede gedeelte is enkel voor partners die meewerken aan het onderzoek. 

 

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Deelname
Gratis

Programma

De kick-off van ‘Werken aan plekken van verbinding’ is op woensdag 30 oktober op de HAN locatie Kapittelweg 33 in Nijmegen. Het programma is opgedeeld in twee delen. Het tweede gedeelte is enkel voor de partners in het onderzoek.

Deel 1

  1. 12:30

    Ontvangst

    We ontvangen je in de centrale hal van ons gebouw aan de Kapittelweg 33. Er staat een kop koffie of thee voor je klaar.

  2. 13:00

    Opening

    Plenaire opening met onder andere een welkomstwoord door dagvoorzitter Robin Smits en een toelichting op het onderzoek ‘Werken aan plekken van verbinding’ door Michelle van der Tier

  3. 13:30

    Keynote Annica Brummel

    Keynote over sociale infrastructuur en het versterken van betekenisvolle ontmoetingen in wijken en dorpen. 

  4. 14:10

    Pauze en afsluiting deel 1

    Er staat een kop koffie of thee voor je klaar en er is de gelegenheid om na te praten bij de 'Blauwe Banken'. 

     

Deel 2

Dit deel is alleen voor partners die meewerken aan het onderzoek.

  1. 14:30

    Samen aan de slag

    We maken de vertaling van de theorie naar de praktijk en blikken vooruit naar wat ons de komende tijd te doen staat. 

  2. 15:30

    Afsluiting

    Wat hebben we besproken en opgehaald met elkaar? 

Meer informatie & aanmelden

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met communicatie.amm@han.nl. Wil je meer informatie over het project, lees dit artikel of de projectpagina. Of neem contact op met michelle.vandertier@han.nl

Kapittelweg 33 HAN