Waterstoftanks met windmolens en hoogspanningskabels

Het succesvolle HAN H2 Event start op donderdagochtend 30 januari 2025 met keynote speakers Hans Rienks namens Duurzaam Energie Perspectief en René Ammerlaan namens Firan. Beide zijn onderdeel van Alliander.

De heren nemen ons mee in een presentatie over de distributie van waterstof, de praktijk en plannen van Alliander. Daarna volgt ‘een menukaart’ aan presentaties over actuele projecten en ontwikkelingen binnen het beroepsonderwijs, onderzoek en bedrijfsleven op het gebied van waterstoftechniek.

Oftewel: kom kennisdelen, ontmoet (nieuwe) mensen en laat je vooral informeren en inspireren tijdens de sessies van jouw keuze!

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 29
Arnhem

Deelname
Gratis

Programma HAN H2 Event

08.30 - 09.00 uur: Inloop

09.00 - 09.15 uur: Opening

09.15 - 09.45 uur: Keynote door Hans Rienks en René Ammerlaan, Alliander over “Distributie van waterstof, de praktijk en plannen van Alliander”.

10.00 - 10.20 uur: Presentaties ronde 1 met keuze uit:

  • Hans Gelten, Saxion University of Applied Sciences, over zijn doctoraatstraject waarmee hij het ‘vraag-aanbod-vacuüm’ wil doorbreken dat is ontstaan op de markt voor toepassingen van groene waterstof in de procesindustrie.
  • Ellart de Wit, On2Quest BV, over FlexElec; een KIEM GoChem project met HAN, De Nooij Strainless, HyET E-Trol en On2Quest. Het project werkt toe naar een ontwerp voor een testopstelling die AEM stacks op 200 bar laat werken.
  • Hans Rienks en René Ammerlaan. Verdere verdieping op de keynote “Distributie van waterstof, de praktijk en plannen van Alliander”, inclusief ruimte voor vragen en discussie.

10.20 - 10.40 uur: Pauze

10.40 - 11.00 uur: Presentaties ronde 2, met keuze uit:

  • Jan Oosting & Haske van Vlokhoven, HAN University of Applied Sciences, over het Applied Research Team (ART); ontworpen als een kleinschalig multilevel-praktijkgericht onderzoeksteam waarin mbo- en hbo-studenten samen met professionals van waterstofgerelateerde bedrijven en een onderzoeker/lector en een practor werken aan innovaties op het gebied van waterstof-technologie.
  • Gerrit Kamphuis & Epko Horstman, Techniekfabriek Zutphen & BSRI BV, over de Van Gendt Hallen; vijf monumentale fabriekshallen in Amsterdam Centrum-Oost, die nu worden klaargemaakt voor de toekomst. Een technisch-inhoudelijke presentatie over het inzetten van waterstof in de gebouwde omgeving en welke keuzes zijn gemaakt om een betrouwbaar en betaalbaar duurzame energievoorziening te realiseren.
  • Jeroen Clement, Volta Energy, over 'Groene Methanol'; een samenwerkingsproject van Volta Energy, de HAN en Alles over Waterstof. In het project wordt er gestreefd het werkingsprincipe en de levensvatbaarheid van Groene Methanol uit overtollige pv energie aan te tonen.

11.10 - 11.30 uur: Presentaties ronde 3, met keuze uit:

  • Koen Lau, HAN University of Applied Sciences, over een onderzoeksprogramma naar schone vrachtwagens, waarin onder meer 60 wagens met een H2-ICE uitvoering worden gemonitord (= een variant waarin een gewone dieselmotor (ICE=Internal Combustion Engine) omgebouwd is om H2 te ‘verbranden).
  • Iwan van Bochove, HAN@Connectr, over een plek op het Industriepark Kleefsewaard (IPKW) in Arnhem, waar vanuit een directe samenwerking tussen werknemers van de bedrijven en de docent-onderzoekers en studenten van de HAN een lerende gemeenschap ontstaat. In HAN@Connectr zijn onder meer het Mobility Lab en het Hydrogen Lab gevestigd.​​​​​​
  • Keuze 3, nadere info volgt z.s.m.

11.40 - 12.00 uur: Presentaties ronde 4, met keuze uit:

  • Studenten & docent, Summa College Helmond. Op de Automotive Campus in Helmond leren mbo-studenten sleutelen aan batterij-elektrische- en waterstofauto’s en werken ze aan de beste tactiek om het WK voor op afstand bestuurbare waterstofauto’s in Amerika te winnen. De studenten leren werken met waterstof en leren over het energievraagstuk; zo kunnen studenten ook de data van de batterij, waterstoftank en de brandstofcel analyseren.
  • Student Ravindra Persaud en docent Roel Jansen, HAN University of Applied Sciences. Presentatie "Design and evaluation of H2/H2O mixing setup to study the dynamic response of dewpoint sensors".
  • Studenten & docent, Saxion University of Applied Sciences. Presentatie "How to implement green H2 from electrolysis based on solar energy and (to-be-implemented) wind energy in five houses in built environment in Aadorp via H2 pipelines?"

12.00 - 13.00 uur: Lunch inclusief demonstraties van o.a. Hydromotive en het HAN W@TTS Lab.

13.15 - 14.00 uur (optioneel): Excursie naar Hydrogen Lab & Mobility Lab in HAN@Connectr, inclusief H2 demonstrator. 

 

Op deze dag zal beeld- en filmmateriaal gemaakt worden. Door u aan te melden geeft u hier toestemming voor. 

Meld je op uiterlijk 23 januari 2025 aan voor het HAN H2 Event!

Klik hier voor het aanmeldformulier.

Vragen? Neem contact op via:

  • themaroute.waterstoftechniek@han.nl