Food & Business Netwerkcongres

Op 23 april 2025 vindt het Food & Business netwerkcongres plaats. Inspireren en netwerken staan deze dag centraal. Onderstaand lees je meer over het programma, de sprekers en de netwerkmarkt.
Programma deelnemers
14.30 - 14.45 | Inloop in auditorium | LvS10, F0.70 (auditorium) |
14.45 - 15.45 | Plenaire sessie | LvS10, F0.70 (auditorium) |
Opening door Arianne Roggeveen (Academiemanager) | ||
Plenaire spreker: Lucas Metsaars (Potato Cheezz , Aviko Rixona) | ||
Plenaire spreker: Charlotte Mollema (PeelPioneers) | ||
Afsluiting | ||
15.45 - 17.45 | Netwerkmarkt met circa 30 bedrijven (inclusief borrel) | LvS10, onder auditorium |
17.30 - 19.00 | Alumnidiner* | VG75/H0.02, Creative Kitchen |
*alumni krijgen hiervoor een uitnodiging en kunnen zich hiervoor aanmelden in het registratieformulier
Programma standhouders
14.45 - 15.30 | Inloop en opbouw standje |
Deelnemen aan het plenaire deel (zie hierboven) kan wanneer er tenminste 1 persoon bij het standje aanwezig blijft/ het standje opbouwt. | |
15.30 - 15.45 | Standjes staan klaar voor de netwerkmarkt |
15.45 - 17.45 | Netwerkmarkt met circa 30 bedrijven |
17.45 - 18.15 | Afbouwen |
Lucas Metsaars
Lucas Metsaars is Business Development Manager bij Aviko Rixona en richt zich volledig op het uitrollen van Potato Cheezz in de Food Industry, Foodservice en Retail. Potato Cheezz is een plantaardig kaasalternatief op basis van lokale aardappelen. Een innovatie die impact maakt op het gebied van smaak, CO2-reductie, voedingswaarden, kostenreductie en de eiwittransitie. Potato Cheezz is een perfect product voor hybride en plantaardige food oplossingen.
Lucas is gespecialiseerd in de voedseltransitie naar meer plantaardig, duurzamer en minder CO2-uitstoot. Inmiddels is hij zelf door alle inzichten getransformeerd van krachtsporter met elke dag kip, eieren, zalm en kwark naar krachtsporter met een 80% plantaardig voedingspatroon.
In zijn presentatie neemt Lucas jullie mee in zijn carrière en legt hij uit waarom hij alleen nog maar wil werken voor producten en merken die een positieve bijdrage leveren aan de voedseltransitie naar meer plantaardig. Daarnaast licht hij toe hoe hij LinkedIn slim inzet voor zijn plantaardige missie en werkzaamheden voor Potato Cheezz. Lucas: "Als mijn kinderen mij over 25 jaar vragen: hé ouwe, wat is jouw bijdrage geweest toen jullie wisten dat het voedselsysteem niet meer houdbaar was? Dan wil ik met een overtuigend antwoord komen!"

Charlotte Mollema
Charlotte Mollema is werkzaam bij PeelPioneers; een bedrijf dat in 2017 is opgezet om sinaasappelschillen te redden van vernietiging. PeelPioneers haalt verschillende ingrediënten uit de schil die in industrieën zoals food, cosmetica en feed worden ingezet. Vanuit het salesteam wordt hard gewerkt om deze mooie ingrediënten een welverdiende plek te geven in de markt.
Na haar studie Food Innovation heeft Charlotte haar passie voor food en duurzaamheid ingezet bij het opzetten en begeleiden van projecten. Via-via kwam ze bij PeelPioneers terecht en maakt ze samen met haar collega's het verschil in sinaasappelreststromen.
Charlotte legt in haar presentatie uit hoe de diverse ingrediënten uit de schil worden gehaald en hoe deze ingrediënten worden opgewaardeerd, zodat uiteindelijk de hele vrucht wordt gebruikt. Eén van de mooiste ingrediënten is de sinaasappelvezel met veel diverse functionaliteiten in de voedingsindustrie. Hierover en meer in haar inspirerende presentatie!

NETWERKMARKT
Dit evenement biedt een unieke gelegenheid voor bedrijven in de voedingsmiddelenbranche en gepassioneerde studenten waaronder aankomend stagiaires/afstudeerders en alumni om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en waardevolle connecties te leggen.

Aanmelden en contact
Mocht je na het lezen van bovenstaande enthousiast zijn geworden om deel te nemen aan het Food & Business netwerkcongres, schrijf je dan snel in via deze link. Deelname is gratis.
Het netwerkcongres wordt georganiseerd door de opleiding Food & Business van de HAN. Heb je vragen stuur ons dan een mail. Wil je alvast een kijkje nemen in onze keuken? Bekijk dan de video van onze Creative Kitchen, bezoek ons op LinkedIn, Instagram en TikTok of kom naar de Open Dag op zaterdag 5 april in Nijmegen.
