Laat je inspireren!

Food & Business Netwerkcongres

een student tijdens de les in de Creative Kitchen

Op 23 april 2025 vindt het Food & Business netwerkcongres plaats. Inspireren en netwerken staan deze dag centraal. Onderstaand lees je meer over het programma, de sprekers en de netwerkmarkt.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Laan van Scheut 10
Nijmegen

Deelname
Gratis toegang

Programma deelnemers

14.30 - 14.45 Inloop in auditorium LvS10, F0.70 (auditorium)
14.45 - 15.45 Plenaire sessie LvS10, F0.70 (auditorium)
  Opening door Arianne Roggeveen (Academiemanager)                        
  Plenaire spreker: Lucas Metsaars (Potato Cheezz , Aviko Rixona)  
  Plenaire spreker: Charlotte Mollema (PeelPioneers)  
  Afsluiting  
15.45 - 17.45 Netwerkmarkt met circa 30 bedrijven (inclusief borrel) LvS10, onder auditorium
17.30 - 19.00 Alumnidiner* VG75/H0.02, Creative Kitchen 

*alumni krijgen hiervoor een uitnodiging en kunnen zich hiervoor aanmelden in het registratieformulier 

Programma standhouders

14.45 - 15.30 Inloop en opbouw standje
  Deelnemen aan het plenaire deel (zie hierboven) kan wanneer er tenminste 1 persoon bij het standje aanwezig blijft/ het standje opbouwt. 
15.30 - 15.45 Standjes staan klaar voor de netwerkmarkt
15.45 - 17.45 Netwerkmarkt met circa 30 bedrijven
17.45 - 18.15 Afbouwen
Plenaire spreker
 

Lucas Metsaars

Lucas Metsaars is Business Development Manager bij Aviko Rixona en richt zich volledig op het uitrollen van Potato Cheezz in de Food Industry, Foodservice en Retail. Potato Cheezz is een plantaardig kaasalternatief op basis van lokale aardappelen. Een innovatie die impact maakt op het gebied van smaak, CO2-reductie, voedingswaarden, kostenreductie en de eiwittransitie. Potato Cheezz is een perfect product voor hybride en plantaardige food oplossingen.

Lucas is gespecialiseerd in de voedseltransitie naar meer plantaardig, duurzamer en minder CO2-uitstoot. Inmiddels is hij zelf door alle inzichten getransformeerd van krachtsporter met elke dag kip, eieren, zalm en kwark naar krachtsporter met een 80% plantaardig voedingspatroon.

In zijn presentatie neemt Lucas jullie mee in zijn carrière en legt hij uit waarom hij alleen nog maar wil werken voor producten en merken die een positieve bijdrage leveren aan de voedseltransitie naar meer plantaardig. Daarnaast licht hij toe hoe hij LinkedIn slim inzet voor zijn plantaardige missie en werkzaamheden voor Potato Cheezz. Lucas: "Als mijn kinderen mij over 25 jaar vragen: hé ouwe, wat is jouw bijdrage geweest toen jullie wisten dat het voedselsysteem niet meer houdbaar was? Dan wil ik met een overtuigend antwoord komen!"

Lucas Metsaars
Plenaire spreker
 

Charlotte Mollema

Charlotte Mollema is werkzaam bij PeelPioneers; een bedrijf dat in 2017 is opgezet om sinaasappelschillen te redden van vernietiging. PeelPioneers haalt verschillende ingrediënten uit de schil die in industrieën zoals food, cosmetica en feed worden ingezet. Vanuit het salesteam wordt hard gewerkt om deze mooie ingrediënten een welverdiende plek te geven in de markt.

Na haar studie Food Innovation heeft Charlotte haar passie voor food en duurzaamheid ingezet bij het opzetten en begeleiden van projecten. Via-via kwam ze bij PeelPioneers terecht en maakt ze samen met haar collega's het verschil in sinaasappelreststromen.

Charlotte legt in haar presentatie uit hoe de diverse ingrediënten uit de schil worden gehaald en hoe deze ingrediënten worden opgewaardeerd, zodat uiteindelijk de hele vrucht wordt gebruikt. Eén van de mooiste ingrediënten is de sinaasappelvezel met veel diverse functionaliteiten in de voedingsindustrie. Hierover en meer in haar inspirerende presentatie!

 

Crarlotte Mollema

NETWERKMARKT

Dit evenement biedt een unieke gelegenheid voor bedrijven in de voedingsmiddelenbranche en gepassioneerde studenten waaronder aankomend stagiaires/afstudeerders en alumni om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en waardevolle connecties te leggen.

Food & Business netwerkcongres logo's

Aanmelden en contact

Mocht je na het lezen van bovenstaande enthousiast zijn geworden om deel te nemen aan het Food & Business netwerkcongres, schrijf je dan snel in via deze link. Deelname is gratis.

Het netwerkcongres wordt georganiseerd door de opleiding Food & Business van de HAN. Heb je vragen stuur ons dan een mail. Wil je alvast een kijkje nemen in onze keuken? Bekijk dan de video van onze Creative Kitchen, bezoek ons op LinkedInInstagram en TikTok of kom naar de Open Dag op zaterdag 5 april in Nijmegen.

Food & Business netwerkcongres 2024