Testen levert belangrijke informatie voor investering in digitalisering

Wilt u met digitalisering aan de slag binnen uw bedrijf? Maar twijfelt u wat de meerwaarde is of in welke technologie u moet investeren? Dan biedt 'Test before Invest' u de mogelijkheid om met 50% subsidie vanuit EDIH Boost Robotics op kleine schaal een voorgenomen aanpassing te testen.

Man kijkt naar een 3d printer

Digitalisering om concurrerend te blijven

Het midden- en kleinbedrijf moet stappen zetten in digitalisering om duurzaam te worden, concurrerend te blijven en om de ambitie waar te maken dat Nederland tot de Europese top 3 behoort op het gebied van digitalisering binnen het mkb. Om dit te realiseren is een netwerk van Europese digitale innovatiehubs (EDIH’s) opgezet. Voor Oost-Nederland hebben de provincies Overijssel en Gelderland, samen met 18 consortiumpartners en 30 netwerkpartners de EDIH BOOST Robotics opgestart, mede met financiering vanuit de Europese Unie. Deze EDIH richt zich op producerende mkb-ondernemingen in de maakindustrie, agrifood en medische technologie. Ondernemers kunnen bij EDIH BOOST Robotics terecht voor advies over kennis en vaardigheden, testfaciliteiten (test-before-invest), financiering en internationalisering.

Test wat bijdraagt aan succesvolle digitalisering

Binnen het werkpakket “Test before invest” zijn momenteel aantrekkelijke mogelijkheden om, met een bijdrage van 50% uit de EDIH BOOST Robotics, met digitalisering binnen uw bedrijf aan de slag te gaan. U kunt zo op kleine schaal kijken wat bijdraagt aan een succesvolle digitalisering. Wij kunnen daarbij een overzicht bieden van de laatste technologieën en geven aan wat ze kunnen betekenen voor uw bedrijf. Waarbij wij onafhankelijk en transparant zijn en beschikken over een netwerk van fieldlabs met ieder hun eigen expertise.

Informatie en inzichten gebruiken voor beslissingen over investering

Testen levert belangrijke informatie en inzichten op, die gebruikt worden bij beslissingen over investeringen in digitalisering en het ontwikkelen van een businesscase. Een cruciale stap voor ondernemers die starten met het digitaliseren van hun bedrijf.

We onderscheiden vier mogelijke activiteiten

  • Technologie-benchmarking: Hierbij brengen we in kaart welke relevante technologie al op de markt beschikbaar is.
  • Haalbaarheidsstudie: We bekijken dan of de gewenste technologische ontwikkeling haalbaar is en een oplossing is voor de vraag van de ondernemer, bijvoorbeeld door het uitvoeren van een simulatie.
  • Technologiebeoordeling: Daarbij testen we de technologie in het kader van het probleem van de ondernemer. Dat kan bijvoorbeeld in een demonstratie-opstelling.
  • Ontwikkelen van specifieke state-of-the-art digitaliseringsoplossingen
  • Testen van innovatieve digitaliseringsoplossingen op een grotere, industriële schaal.

Meer weten of meedoen?

Meer weten over de mogelijkheden voor een project binnen uw organisatie? Neem dan contact op met :
Stef Tiggeloven
s.tiggeloven@han.nl
m 0683996291.

Praktische aspecten en voorwaarden

  • Projectbijdrage is 50% van directe personeelskosten + 7% indirect.
  • Project budget ca €40.000 (€20.000 subsidie).
  • Aanvraag met korte projectbeschrijving (1-2 A4, vergelijkbaar met offerte) aanleveren.
  • Budget per direct beschikbaar na goedkeuring.
  • Moet voldoen aan doelstelling: mkb’ers toekomstbestendig te maken door de digitale volwassenheid te verhogen en bewustwording te creëren over digitale transformatie.