Terugblik op succesvolle wintereditie van Open Up.. Your Talent

Een dag vol inspiratie, kennisuitwisseling en plezier vormde het decor voor de derde editie van Open Up Your Talent. Er werden maar liefst zeven projecten beloond met de felbegeerde Open Up.. Your Talent awards.

Winnaars Open Up Your Talent

De middag werd geopend met een lezing door CMD-docent Patrick Kreling. Als creatieve maker ziet hij het programma Midjourney als een gelijkwaardige collega gedurende het designproces. Midjourney is een innovatieve tool die wordt gestuurd door kunstmatige intelligentie. Op basis van een korte tekst – een prompt – genereert de tool een beeld dat je eigen verbeeldingskracht ver te boven gaat. In zijn presentatie nam hij de bezoeker mee in de mogelijkheden van creatieve inzet van AI. Indrukwekkend, kunstwaardig en misschien zelfs een beetje eng, aldus Patrick. 

Een mooie aftrap van een inspirerende middag, want hierna werd de projectenmarkt geopend. Alle groepen presenteerden enthousiast hun projecten en kregen bezoek van een jury uit het werkveld. In drie categorieën maakten projecten kans op het winnen van een award.

Design Award
 

Winnaar: PostNL Live

Het ontwerpteam van deeltijd CMD-studenten Tim, Vincent, Wilco, Tuba en Sharon viel in de prijzen met hun fictieve casus voor PostNL. Met behulp van de Double Diamond-methode gingen ze aan de slag met de vraag: "Hoe kunnen we de dienstverlening van PostNL rondom het ontvangen van pakketten verrijken?" Hun innovatieve voorstel stelt gebruikers in staat de locatie van hun pakket te volgen vanaf het sorteercentrum tot 2,5 km voor de bezorging, met de mogelijkheid om de bezorglocatie aan te passen. Het toevoegen van een persoonlijk bedankje versterkt de band tussen ontvanger en bezorger. 

Winnaar design award: post nl live
Design award 

Aanmoedigingsprijs

Dat er ontzettend veel gave projecten op de markt stonden, bleek wel uit het juryrapport. Het was zo lastig kiezen tussen alle Design-projecten, dat er drie projecten de aanmoedigingsprijs kregen. DriemTiem, 2BCONNECTED en Guus de Snelle Luiaard vielen in de prijzen. ​

  • DriemTiem
  • 2BConnected
  • Guus de snelle Luiaard
  • DriemTiem
  • 2BConnected
  • Guus de snelle Luiaard
Technology Award
 

Winnaar: Entangled Realms

De Technology Award ging naar "Entangled Realms," een 2D metroidvania-game waarin een kat zich een weg door grotten moest banen. Het spel, gecreëerd door Marijn Martin tijdens de minor Digital Media Productions (DMP), wist de jury te overtuigen met zijn creatieve concept.

Winnaar Technology award Open Up Your Talent
Technology Award
 

Aanmoedigingsprijs: Volleymatic

Pieter Bikkel ontving een aanmoedigingsprijs voor zijn project "Volleymatic," een iOS-app die met behulp van machine learning een volleybalwedstrijd vastlegt, de bal volgt, speleracties herkent en weet waar een bal terechtkomt. Deze geautomatiseerde volleybalanalyse maakt het proces toegankelijker en minder tijdsintensief. ​

Pieter Bikkel met project volleymatic
Toegankelijkheid Award
 

Winnaar: DriemTiem

Nog een prijs voor DriemTiem! Met hun herontwerp en nieuwe website van Nieuwsbegrip wonnen de studenten de Toegankelijkheid Award. In hun ontwerp hebben ze extra gelet op de toegankelijkheid van de website. Denk hierbij onder andere aan kleurgebruik, contrast en begrijpelijk taalgebruik. Ook is er ondersteuning binnen de vernieuwde website. De jury gaf complimenten voor het ontwerp en vond het erg goed dat de studenten meerdere keren met de doelgroep getest hadden. ​

Open Up Your Talent winnaar Nieuwsbegrip
Toegankelijkheid Award
 

Aanmoedigingsprijs: HUH?

Een speciale vermelding ging naar het team achter de app "HUH?," die de communicatie tussen goed- en slechthorenden verbeterde. De app maakt gebruik van de richtmicrofoons in smartphones en de Bluetooth-technologie in gehoorapparaten. 

Aanmoedingsprijs toegankelijkheid Open Up groep Huh