Sportieve HAN-games in Kidslab tijdens Vierdaagse

Gamen ongezond omdat je te weinig beweegt? De HAN daagt je uit en bewijst het tegendeel. Doe mee aan exergames of kom testen hoe sterk en fit je bent op het Health & High tech Kidslab, donderdag 18 juli op het Mariënburgplein in Nijmegen. Kom net als alle Vierdaagselopers in beweging!


Medewerkers van de Academie Sport en Bewegen dagen kinderen die dag uit met verschillende innovatieve ‘exergames’. Dat wil zeggen: bewegen en gamen tegelijk. Zet de VR-bril op en kom boksen of laat je uitdagen met een tafeltenniswedstrijd. Ook kan je die dag testen hoe sterk en fit je bent op de apparaten van HAN SENECA, dat zich richt op verbetering in gezondheid, welzijn en leefstijl.

We doen onderzoek naar gamen en bewegen, wat helpt om te laten zien dat een combinatie mogelijk is.

Voordelen voor lijf en brein

Bertrik Berfelo, docent en onderzoeker, legt uit waarom de HAN praktijkgericht onderzoek naar sport en bewegen belangrijk vindt: "Met 3,2 miljard gamers wereldwijd is gamen een gegeven van deze tijd. De vraag is hoe we hier mee omgaan. We zien dat technologie bijdraagt aan meer zitten, maar dat het ook kan helpen om mensen meer in beweging te krijgen. En precies dat is onze missie. We doen onderzoek naar gamen en bewegen, wat helpt om te laten zien dat een combinatie mogelijk is. Al helemaal door het inzetten van technologische innovaties. Meer balans tussen gamen en bewegen levert bewezen voordelen op in je lijf én je brein." De HAN laat je graag ervaren wat er allemaal mogelijk is op dit gebied.

Kom in beweging!

Iedereen is van harte welkom, in het Kidslab tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Loop binnen op donderdag 18 juli van 14 tot 18 uur op het Mariënburgplein, met of zonder kids. De HAN daagt je graag uit om in beweging te komen en te ervaren hoe leuk gamen en sporten tegelijk is. Hiermee willen we het verschil maken.