Word sportfysiotherapeut en begeleid topsporters naar de Olympisch succes

Ben je een fysiotherapeut met een passie voor sport en heb je ambitie om te werken op het hoogste niveau? Overweeg dan een specialisatie tot sportfysiotherapeut en krijg de kans om topprestaties te ondersteunen op evenementen zoals de Olympische Spelen!

Foto Peter Dijkstra bij nieuwsbericht over deelname paralympische spelen

Rol van een sportfysiotherapeut bij de Olympische Spelen

Onze sportfysiotherapeuten spelen een cruciale rol bij de Olympische Spelen. Ze bieden medische ondersteuning aan sporters die geen eigen medisch team mee kunnen nemen. Dit betekent werken met een divers scala aan atleten en sporten, van wielrennen tot tafeltennis. Onze fysiotherapeuten werken nauw samen met artsen om een uitgebreide zorg te bieden, zowel in het Olympisch dorp als op de wedstrijdlocaties.

Peter Dijkstra (sportfysiotherapeut), benadrukt het belang van deze rol: "Ik werk uitsluitend met het rolstoelbasketbalteam tijdens de Paralympische Spelen. Het is een intensieve periode, maar het nauwe contact en de steun die we kunnen bieden aan de sporters maken het allemaal de moeite waard."
 

Foto Peter Dijkstra bij nieuwsbericht over deelname paralympische spelen

Ervaring uit de eerste hand

Beate Dejaco (sportfysiotherapeut bij Sport Medisch Centrum Papendal) deelt haar ervaring: "Dit worden mijn vijfde Olympische Spelen. Het is een eer om deel uit te maken van het medische team en de sporters te ondersteunen bij hun topprestaties. Het is intensief, maar ontzettend bevredigend werk."

Beate Dejaco met olympische kleding

Het dagelijkse werk

In het Olympisch dorp werken fysiotherapeuten in een medisch centrum waar ze atleten behandelen, zowel preventief als reactief. Ze reizen ook mee naar wedstrijdlocaties om directe ondersteuning te bieden. Deze veelzijdige rol vereist flexibiliteit en een diep begrip van sportgerelateerde medische zorg.

Inspiratie

Hoewel de mogelijkheden om live updates te delen tijdens de Olympische Spelen beperkt zijn, werken we aan manieren om onze ervaringen en kennis te delen via LinkedIn. Dit biedt een uniek inkijkje in het werk van sportfysiotherapeuten en kan aspirant-sportfysiotherapeuten inspireren.

Doe mee en maak verschil

We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde fysiotherapeuten die willen bijdragen aan het succes van onze topsporters. Wil jij je verder specialiseren en deel uitmaken van een dynamisch en uitdagend werkveld? Word sportfysiotherapeut binnen de Master Musculoskeletale Revalidatie en help atleten het beste uit zichzelf te halen op het grootste sportpodium ter wereld.

Interesse

Volg Beate Dejaco en Peter Dijkstra op LinkedIn voor updates en inspiratie. Neem contact op voor meer informatie over de specialisatie sportfysiotherapie en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in de wereld van topsport.

Sport Medisch Centrum Papendal – Samen naar Olympisch Succes!