Zonnige start voor nieuwe studenten tijdens HAN Summer Vibe BBQ

Op dinsdag 25 juni organiseerde de HAN Academie Educatie de jaarlijkse Summer Vibe BBQ, speciaal voor nieuwe aanmelders van de lerarenopleidingen. Met zomerse temperaturen en een feestelijke sfeer werden toekomstige studenten verwelkomd en kregen ze de kans om hun nieuwe studiegenoten, huidige studenten en docenten te ontmoeten.

Studenten die aan het eten zijn bij de Summer Vibe BBQ in Nijmegen

Verbinden en voorbereiden

We hechten veel waarde aan een warm welkom voor nieuwe studenten. Door middel van de Summer Vibe BBQ willen we toekomstige studenten de mogelijkheid geven om elkaar te ontmoeten en vragen te stellen aan huidige studenten en docenten. Door het organiseren van een bindingsactiviteit halen we de laatste onzekerheden bij de aanmelders weg en zorgen we ervoor dat ze zich al helemaal thuis voelen voordat ze zijn gestart met de opleiding.

Een feestelijk begin

Bij aankomst kregen de nieuwe studenten een Hawaï-slinger en een sticker met de naam van hun opleiding. Na een verfrissend drankje startten de verschillende studieverenigingen in Nijmegen en de studievereniging LeerKRACHT in Arnhem met kennismakingsactiviteiten. "Leuk om te zien dat aankomend studenten, huidige studenten en docenten er veel plezier in hadden," vertelt de organisatie. 

(Toekomstige) studenten aan de HAN Pabo in Arnhem spelen een spel op het grasveld voor het gebouw, tijdens de Summer Vibe BBQ 2024

Gezelligheid en activiteiten

De barbecue in Nijmegen werd feestelijk begeleid door een DJ, wat zorgde voor een gezellige sfeer en zelfs dansende studenten. Voetballiefhebbers konden de wedstrijd bekijken, terwijl in Arnhem de pabo-studenten de school in stijl verkenden met een lasergame spel. "Super gezellig en goed geregeld," deelt een van de deelnemers.

Foto van het eten op de barbecue bij de Summer Vibe BBQ

Positieve Evaluatie

De activiteit werd zeer goed ontvangen. In Nijmegen waren er ongeveer 130 toekomstige studenten aanwezig, terwijl in Arnhem 16 nieuwe studenten deelnamen. Uit een vragenlijst bleek dat de activiteit met een 8,4 werd beoordeeld. De positieve reacties van de deelnemers, zoals "Deze dag was fantastisch, een hele leuke middag en avond" en "Ik heb veel leuke mensen ontmoet en meer ontdekt over de nieuwe opleiding", bevestigen het succes van de barbecue.

Echt super! Ik heb zoveel moeite met socialisatie normaal gesproken, maar dat had ik door de welkome sfeer totaal niet!

Voor meer informatie over onze lerarenopleidingen, ga naar www.han.nl/leraarworden.