AI studeren steeds populairder

De vraag naar een studie Artificial Intelligence (AI) wordt steeds groter, zowel vanuit studenten als het bedrijfsleven. Dat blijkt uit een rondgang van Het Financieele Dagblad langs hogescholen en universiteiten.

AI beeld

AI-opleidingen laten aan het FD weten dat er meer belangstelling is voor opleidingen als Applied Data Science and AI en Kunstmatige Intelligentie. Er hebben zich half januari veel meer studenten aangemeld voor dergelijke studies dan de voorgaande jaren.

Lees er meer over in IP vakblad voor informatieprofessionals

Meer berichten over Applied Data Science

De kracht van data-analyse

Kunnen voorspellende modellen verschillende ziekte-epidemieën, heropname van patiënten of hun afnemende gezondheidstoestand voorspellen? Dankzij historische gegevens zijn voorspellingen te maken waardoor zorgverleners kunnen ingrijpen.

AI-beeld

Op weg met sensordata in trailers

De mogelijkheden van data zijn eindeloos. Data geven de maatschappij veel kennis. Zo ook in de transportsector. Slimme, veelal ook bestaande, sensoren op de trailers kunnen aantonen hoe het met het wegdek gesteld is.

snelweg

"Ik wilde meer uit mezelf halen en miste het puzzelen"

Na jarenlang werken in de consultancy wilde Tijs van de Velden zichzelf verder ontwikkelen. Hij volgde in het verleden een bachelor op IT-gebied en miste de techniek in zijn werk. Tijd voor een nieuwe uitdaging, maar dan niet in de vorm van een cursus.

hand houdt lamp vast

Cursus AI cursus in de praktijk (basis)

Hoe kan Artificial Intelligence (AI) en Data Science jouw bedrijf transformeren en welke mogelijkheden zijn er hierin? De cursus AI in de Praktijk (basis) biedt de antwoorden en handvatten die je nodig hebt en is het perfecte startpunt voor mkb'ers en overheidsinstanties.

AI-beeld

Nieuw Lectoraat Applied Data Science & AI met Erwin Folmer

HAN University of Applied Sciences verwelkomt per 1 januari 2024 het nieuwe Lectoraat Applied Data Science & AI van Erwin Folmer. Hiermee wil de hogeschool een onafhankelijke plek bieden voor de groeiende behoefte aan kennisontwikkeling en -deling op het gebied van data en kunstmatige intelligentie, of wel Artificial Intelligence (AI).

portret Erwin Folmer

Nu ook februari-start voor de Master Applied Data Science

Er is zoveel vraag naar de master Applied Data Science dat vanaf 2025 het ook mogelijk is om in februari te starten. De master leidt specialisten op die data science toepassen om praktijkvraagstukken op te lossen.

2 jongens achter een laptop. MADS