Nu ook februari-start voor de Master Applied Data Science

Er is zoveel vraag naar de master Applied Data Science dat vanaf 2025 het ook mogelijk is om in februari te starten. De master leidt specialisten op die data science toepassen om praktijkvraagstukken op te lossen.

2 heren aan tafel

De HAN is in september 2023 gestart met de Master Applied Data Science (MADS). De behoefte aan nieuwe datavaardigheden is de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Ook organisaties gebruiken data meer en meer om sneller en slimmer te werken. De vraag naar specialisten die nieuwe kennis en inzichten generen uit data blijft aldoor stijgen. Deze is ook terug te zien in de populariteit van de master Applied Data Science. Om in deze behoeften te voorzien biedt de HAN de master ook in februari aan.  

De opleiding

Engelstalige masteropleiding wordt in deeltijd aangeboden en kenmerkt zich onder andere door de relatief beperkte omvang (60 EC’s) en de praktische toepassing binnen verschillende domeinen, zoals zorg, logistiek en energie. Het programma omvat 2 jaar in deeltijd. Deelnemers hebben 1 dag per week les bij de HAN. Ze werken samen met medestudenten en onderzoekers in projecten, en hebben contact met experts en professionals uit het werkveld. De opleiding werkt nauw samen met verschillende lectoraten binnen de HAN. De studiebelasting is ongeveer 20 uur per week.
Deze master is geschikt voor professionals en doorstromers die een functie ambiëren als data scientist, consultant in de data science of projectleider. 

Meer informatie en aanmelden

Voor de master Applied Data Science gelden een aantal toelatingseisen, waaronder een afgeronde bachelor, ervaring in programmeren, een werkplek en voldoende beheersing van de Engelse taal. Aanmelden voor startdatum februari 2025 kan nu al via han.nl/mads.
Voor vragen over de master en/of over de toelatingseisen kan je contact opnemen met ons enthousiaste team via master.aim@han.nl

Open Avond of een online informatiesessie

Wil je verder onderzoeken of de Master Applied Data Science wat voor je is? Op woensdagavond 27 november is er een Open Avond. Je kunt deelnemen aan een voorlichting gecombineerd met een korte workshop. Daarnaast zijn er in november maandelijkse online informatiesessies gepland waarvoor je je kunt opgeven.

Meer berichten over Applied Data Science

De kracht van data-analyse

Kunnen voorspellende modellen verschillende ziekte-epidemieën, heropname van patiënten of hun afnemende gezondheidstoestand voorspellen? Dankzij historische gegevens zijn voorspellingen te maken waardoor zorgverleners kunnen ingrijpen.

AI-beeld

Op weg met sensordata in trailers

De mogelijkheden van data zijn eindeloos. Data geven de maatschappij veel kennis. Zo ook in de transportsector. Slimme, veelal ook bestaande, sensoren op de trailers kunnen aantonen hoe het met het wegdek gesteld is.

snelweg

"Ik wilde meer uit mezelf halen en miste het puzzelen"

Na jarenlang werken in de consultancy wilde Tijs van de Velden zichzelf verder ontwikkelen. Hij volgde in het verleden een bachelor op IT-gebied en miste de techniek in zijn werk. Tijd voor een nieuwe uitdaging, maar dan niet in de vorm van een cursus.

hand houdt lamp vast

Cursus AI cursus in de praktijk (basis)

Hoe kan Artificial Intelligence (AI) en Data Science jouw bedrijf transformeren en welke mogelijkheden zijn er hierin? De cursus AI in de Praktijk (basis) biedt de antwoorden en handvatten die je nodig hebt en is het perfecte startpunt voor mkb'ers en overheidsinstanties.

AI-beeld

Nieuw Lectoraat Applied Data Science & AI met Erwin Folmer

HAN University of Applied Sciences verwelkomt per 1 januari 2024 het nieuwe Lectoraat Applied Data Science & AI van Erwin Folmer. Hiermee wil de hogeschool een onafhankelijke plek bieden voor de groeiende behoefte aan kennisontwikkeling en -deling op het gebied van data en kunstmatige intelligentie, of wel Artificial Intelligence (AI).

portret Erwin Folmer

AI studeren steeds populairder

De vraag naar een studie Artificial Intelligence (AI) wordt steeds groter, zowel vanuit studenten als het bedrijfsleven. Dat blijkt uit een rondgang van Het Financieele Dagblad langs hogescholen en universiteiten.

studenten achter laptop