Week van de Toegankelijkheid

Van 7 t/m 12 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. Belangrijk om weer eens goed op de kaart te zetten dat het belangrijk is dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving.

Dame in een rolstoel loopt vast op een hekje. Gebruikt voor artikel Gelijk is gelijk
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Bij de HAN is toegankelijkheid ingebed in het onderwijs. Zo ook bij de opleiding Communication & Multimedia Design waar bijvoorbeeld veel aandacht is voor het testen voor usability en het analyseren van data. Maar ook binnen de lectoraten zijn onderzoekers aan de slag met digitale toegankelijkheid. Wat ze precies doen? Dat pitchen ze op 8 oktober.

Tal van events

De hele week vinden er op de HAN tal van interessante events plaats en is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om het MediaLab te bezoeken om informatie of simulatiemateriaal  te bekijken over digitale toegankelijkheid voor mensen met een visuele, auditieve, motorische of verstandelijke beperking. Deskundigen helpen je op weg als je meer wilt weten over ontwerpen voor mensen met een beperking.

logo Week van Toegankelijkheid

Accessible EU

We organiseren de activiteiten samen met AccessibleEU. Lector bij het Lectoraat Inclusive Digital Design and Engineering, Eric Velleman is voor ons land nationaal expert vanuit het AccessibleEU resource center. Een project van de Europese Commissie. 

logo Accessible Centre

Kom langs

Zowel in Arnhem als Nijmegen is veel te ontdekken. Loop gewoon binnen op de aangegeven tijden. Enkel voor het interactief dialoogcafé graag even aanmelden.