Onze kennis
Producten, publicaties, artikelen en afgeronde projecten zijn beschikbaar voor iedereen op onze site. Leraren, besturen of opleiders kunnen deze (met in achtneming van de creative commons licentie: met naamsversmelding en niet commercieel) gebruiken.
Installatie Wouter Sluis-Thiescheffer
Op donderdag 16 maart 2023 vond de installatie plaats van Wouter Sluis-Thiescheffer tot HAN-lector Media Design. Zijn installatierede is getiteld: Next Level Media Design: ontwerpen voor een symbiose met creatieve technologie.
Projecten van Lectoraat Media Design
Spiegelwaal 2024
In dit onderzoek evalueren we een informatiecampagne die het springen van bruggen over de spiegelwaal ontmoedigt voor de gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat. We identificeren factoren die van invloed zijn op dit gedrag en presenteren kansrijke ontwerprichtingen van media-uitingen.
Kennisplatform
De lectoraten van de Academie IT & Mediadesign werken samen aan een prototype voor een ‘kennisplatform’ voor de ondersteuning van de informatie-en kennisflow in en tussen projecten in HAN onderzoek en onderwijs. Het platform maakt daarbij gebruik van AI-gerelateerde technieken.
Flexibele werkinstructies
Effectieve werkinstructies stellen mkb werknemers beter in staat om de assemblage goed uit te (blijven) voeren in een omgeving met variëteit. In het project Flexibele werkinstructies willen we onderzoeken hoe werkinstructies contextgevoelig en flexibel gemaakt en gebruikt kunnen worden.
Hoe begrijpelijk zijn brieven en webteksten van de overheid?
Een aanslag van de gemeente of nieuws over een zorgaanvraag op je deurmat of in je mailbox: iedereen krijgt weleens een bericht van de overheid. Het is belangrijk dat deze teksten voor iedereen goed te begrijpen zijn. Zijn ze dat ook? In opdracht van het Ministerie BZK en de Nederlandse Taalunie onderzoeken wij de begrijpelijkheid van teksten over betaling en zorg.
ID Contact
In dit project onderzoeken wij waar de behoeftes van de gebruikers liggen, ontwerpen we prototypes die we vervolgens ook weer bij de gebruikers gaan toetsen en komen we tot aanbevelingen voor een persoonlijke dienstverlening op maat en op afstand tussen gebruikers en overheden.
Direct duidelijk! (2020-2021)
De overheid stuurt veel informatie op de mensen af, maar de vraag is of de lezers begrijpen wat er staat en wat ze moeten doen. We onderzoeken dat met 'echte' lezers in ons Experience lab.
OMNIO
In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben we een set onderzoekinstrumenten ontwikkeld voor het meten van de beleving en impact van de digitale systemen bij vergunningsaanvragen Omgevingswet.
Netwerk SlimID (2018-nu)
In dit netwerk brengen de lectoraten van de Academie IT en Mediadesign partijen uit overheid, zorg en onderwijs samen die digitale dienstverlening ‘op maat’ willen leveren.
Dieetbehandeling bij cardiovasculair risicomanagement
Om resultaten van diëtetiek inzichtelijk te maken, is het van belang dat er meer gestandaardiseerd geregistreerd wordt. Hoe kunnen diëtisten informatietechnologie (IT) gebruiken voor een optimale registratie?