Lilian Beijer

Lilian Beijer is sinds mei 2023 lector Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In deze hoedanigheid verbindt zij onderzoek en onderwijs met de praktijk van (revalidatie)zorg in het zorgnetwerk. Belangrijke samenwerkingspartner is de Sint Maartenskliniek, maar ook met andere aanbieders, zoals in de eerstelijnszorg, bestaan nauwe contacten.

KP 35, donkerblauw t-shirt, roze vest, ketting met hanger

De doelgroepen van onderzoek betreffen naast revalidanten met neurologische aandoeningen ook mensen die orthopedische, oncologische, hart- en bijvoorbeeld COVID-revalidatietrajecten doorlopen.

Lilian werkte aanvankelijk ruim 10 jaar als logopedist en spraak- taalpatholoog  op de Sint Maartenskliniek. Daarbij werkte in een multidisciplinaire team met revalidanten met Niet Aangeboren Hersenletsel. In een latere fase werd zij door haar bevindingen van haar promotieonderzoek (Radboud Universiteit, 2012) geïnspireerd door de potentie van technologische innovaties in de revalidatiezorg. De veelkoppige uitdaging van implementatie van technologie in de dagelijkse zorgpraktijk heeft sindsdien haar belangstelling.

Van 2017 - 2023 was Lilian verbonden aan de masterspecialisatie Science Management & Innovation van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als universitair docent Health & Innovation begeleidde ze studenten bij hun onderzoek over implementatie en opschaling van innovaties in de praktijk.  Sinds 2020 is zij gastdocent ‘Health(y) Business’ bij het Global en Sustainable Business Program aan de EDHEC Business School in Lille (FR). Sinds 2024 is zij lid Raad van Toezicht bij een organisatie voor ouderenzorg (VVT).

Over Lilian

Expertises

  • Paramedische kennis
  • Sociale innovatie
  • Digitale transformatie
  • Publiek-private netwerkvorming

Lectoraat Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg

Het Lectoraat Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg richt zich op de vraag hoe technologie betekenisvol kan worden ingezet. We ontwikkelen kennis over hoe technologie meervoudige waarde creëert voor de verschillende stakeholders: betere uitkomsten voor en tevredenheid van revalidanten en hun naasten, verbeterde draagkracht van professionals en verhoogde efficiency en kostenbeheersing voor zorgorganisaties.

Een beeld dat digitale transformatie uitbeeldt. Twee vingers die elkaar aanraken.
Zwaartepunt
 

Sociaal - Fair Health

Mensen in een lagere sociaaleconomische positie leven korter en voelen zich minder gezond. Daar willen we met Sociaal - Fair Health verandering in brengen. Hoe? Door in onderwijs en onderzoek aandacht te vragen voor die verschillen. We verbinden alle kennis die de HAN in huis heeft en betrekken partners uit de praktijk. Samen kunnen we verschil maken.

vrouw man diversiteit focus zwaartepunt HAN
Academie
 

Paramedische zorg

De Academie Paramedische Studies draagt bij aan een gezonde regio; een regio waarin mensen kunnen meedoen en een betekenisvol leven kunnen leiden. Dat doen we samen met het werkveld van de paramedische zorg, met publieke partners en met het bedrijfsleven.

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Lilian Beijer met betrekking tot haar onderzoeken rondom het onderwerp 'Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg

Nieuws

Docent helpt studenten en legt wat uit met behulp van een blaadje.
Foto van Lilian Beijer, Yvonne de Haan en Geert Frederix nadat ze zijn geinstalleerd als lector voor het lectoraat Digitale Transformatie in de Revalidatiezoorg
Brainstorm innovatie pexels
Nieuw lectoraat: Digitale Transformatie in de RevalidatiezorgBetere revalidatiezorg dankzij onderzoek naar inzet van digitale hulpmiddelen
Ondertekening Health Valley nieuw lectoraat digitale transformatie revalidatie Yvonne de Haan en alle betrokkenen

Projecten