Cursus AI in de praktijk (basis)

Artificial intelligence
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 7 november 2024

Hoe kan Artificial Intelligence (AI) en Data Science jouw bedrijf transformeren en welke mogelijkheden zijn er hierin? De cursus AI in de Praktijk (basis) biedt de antwoorden en handvatten die je nodig hebt en is het perfecte startpunt voor mkb'ers en overheidsinstanties.

In het kort

    7, 14 en 28 novStartdatum
    18.00 - 21.00Donderdag
    € 450,-Kosten
    Bewijs van deelnameResultaat

Over de cursus "AI in de Praktijk (basis)"

In een tijd waarin technologie razendsnel vooruitgaat, is het essentieel voor bedrijven om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Artificial Intelligence (AI) en Data Science bieden ongekende mogelijkheden om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren, klantgedrag te analyseren en innovatieve oplossingen te creëren. 

De cursus heeft als doel deelnemers de basisbeginselen van Artificial Intelligence (AI) en Data Science bij te brengen, en tegelijkertijd een eerste kijkje onder de motorkap van de techniek te bieden. Daarnaast komen ook zakelijke aspecten zoals ethiek en praktische toepassingen aan bod, zodat jij goed voorbereid bent om AI succesvol in jouw eigen organisatie te implementeren. 

Artificial intelligence

Programma cursus

Deel 1: de basisbeginselen van data science & AI – door lector Erwin Folmer 
In dit deel leer je de toepassingsmogelijkheden van data science en AI en het belang van een goed datafundament. Onder leiding van lector Erwin Folmer maak je kennis met de basisprincipes, technische fundamenten en toepassingen van het werken met data. Je ontdekt het concept 'Knowledge Graphs' als datafundament en hoe data science-toepassingen (AI) hiermee werken aan de hand van vele praktijkvoorbeelden, zoals bij het Kadaster. Ook staan we stil bij de organisatie van AI binnen een organisatie.   

Deel 1 biedt een inleiding tot data science & AI, zonder dat er technische voorkennis vereist is. 

Deel 2: de business aspecten (Ethiek) van data science en AI – door docent-onderzoeker Theo Theunissen 
In dit deel richt Theo Theunissen zich op de zakelijke en ethische aspecten van AI en data science. Je leert hoe AI kan bijdragen aan de strategie en doelstellingen van jouw bedrijf, welke kansen en uitdagingen er zijn, en hoe je verantwoord met data omgaat. Deel 2 behandelt ook de juridische en ethische overwegingen die essentieel zijn om AI-oplossingen in je organisatie te implementeren. 
 
Deel 2 biedt een diepgaand inzicht in hoe je AI op een ethische en strategisch verantwoorde manier kunt toepassen in je bedrijfsvoering. 
 
Deel 3: de praktische toepassing van AI – door docent-onderzoeker Raoul Grouls 
Iedereen heeft het over generatieve AI (zoals ChatGPT) maar hoe werkt dat nu eigenlijk? Om beter te begrijpen waar we generatieve AI wel voor kunnen inzetten, maar vooral ook waar niet, moeten we eerst beter begrijpen hoe dergelijke modellen werken. Raoul Grouls gaat eerst een aanzet geven hoe we überhaupt kunnen nadenken over een vraag als: “Begrijpt ChatGPT wat ik zeg?” Vervolgens gaan we ter plekke een heel bescheiden generatieve AI trainen. 

Verdere informatie

Maak kennis met de lector

Erwin Folmer is een ervaren onderzoeker en adviseur op het snijvlak van business en ICT. De afgelopen jaren gaf hij leiding aan het Data Science Team bij het Kadaster en was hij docent en onderzoeker bij de Universiteit Twente. Eerder werkte hij bij TNO als senior wetenschapper op het gebied van data interoperabiliteit en standaarden. In 2012 promoveerde Erwin op het proefschrift "Quality of Semantic Standards" bij de Universiteit Twente.

Portretfoto van lector Erwin Folmer

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?