Cursus Large Language Models (studietaal Engels)

Stockphoto voor cursus LLM bij AIM
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 3 april 2025

Ben jij een professional in softwareontwikkeling, Bachelor- of Master-Alumni of docent/onderzoeker en wil je jouw kennis van AI en Large Language Models (LLMs) naar een hoger niveau tillen? Deze cursus biedt een diepgaande, praktijkgerichte introductie in de wereld van LLMs en Deep Learning.

In het kort

    3 april 2025Startdatum
    7 bijeenkomsten op donderdagDuur
    10.00 - 16.00Lestijden
    €1.750,-Kosten
    CertificaatResultaat

Over de cursus LLM

De komst van Artificial Intelligence (AI) zorgt ervoor dat bedrijven anders (moeten) gaan werken. Vooral de Large Language Models (LLM’s) hebben AI heel toegankelijk gemaakt. Maar wat kun je nu wel en misschien belangrijker: wat niet? We starten met een introductie in de fundamenten van LLMs en gaan dan aan de slag met de implementatie. Om deze reden is ruime voorkennis in programmeren, bij voorkeur in Python, van belang.

Na de 7-daagse cursus LLM heb je kennis opgedaan over de mogelijkheden en beperkingen van het toepassen van LLMs en heb jij een eigen Retrieval Augmented Generation (RAG)-systeem gebouwd om met je documenten te kunnen“chatten” via een LLM. Deze cursus sluit aan op de bestaande cursus AI en vraagt aanvullende programmeerervaring.

Stockphoto voor cursuspagina LLM

Programma cursus LLM

Tijdens de 7-daagse cursus brengen we de theorie en praktijk samen. Jij leert hierin een werkende RAG-applicatie te bouwen.

Week 1: introductie in Deep Learning en Natural Language Processing

Je leert over vragen als: hoe werkt deep learning? Hoe leert een computer omgaan met taal? Wat zijn Embeddings?

Week 2: Transformers en Transfer Learning

De Transformers-architectuur ligt ten grondslag aan de doorbraak van LLM’s. We gaan leren hoe deze modellen zijn opgebouwd en hoe we de kennis van getrainde modellen kunnen benutten voor nieuwe taken.

Week 3: Prompting, API Calls en Dockerization

We leren prompts maken, hoe we een model in een Docker-omgeving kunnen opstarten en toegankelijk kunnen maken voor andere programma’s via een API.

Week 4: Preprocessing, Vectordatabases en Semantic Search

We gaan aan de slag met de basisingrediënten voor een RAG: het chatten met je eigen documenten. Ook komt het preprocessen van documenten, het opslaan van documenten in een vectordatabase en hoe deze gebruikt kunnen worden voor RAG aan bod.

Week 5: Retrieval Augmented Generation, Auto Encoders en JEPA

We onderzoeken de verschillende manieren om met Embeddings te werken: naast RAG komen Auto Encoders (o.a. voor anomaly detection) en de ontwikkelingen van de JEPA-architectuur ook aan bod.

Week 6: Automated Knowledge Graphs

In aanvulling op de RAG leren we werken met geautomatiseerde knowledge graphs.

Week 7: User Interfaces

We willen uiteindelijk een interface hebben waar de gebruiker mee aan de slag kan. In de laatste les gaan we alles aan elkaar knopen: de preprocessing, het RAG-model, de API en de interface voor de gebruiker.

Verdere informatie

Maak kennis met de docent

Raoul Grouls is docent-onderzoeker bij het lectoraat AI & Data Science bij de HAN en studeerde aan de Universiteit Utrecht af in Artificial Intelligence. Eerder werkte hij als Senior Data Scientist bij meerdere organisaties als Business & Decision en bij internationaal adviesbureau Eraneos.

brildragend, ringbaardje, donker t-shirt, fleurige blouse

Contact

Heb je vragen over deze cursus? Wij helpen je graag.

  • Cursuscoördinator Judith Oostenrijk: doorleren.aim@han.nl, tel: 06 - 22847085
  • Algemene vragen: ASK HAN: 024 - 353 0500
  • Je kunt ons bereiken op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur
studiecluster, cluster communicatie, marketing sales en communicatie, social media apps op telefoon, 2021