Kom je kennismaken?

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
  • Proefstuderen
    Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Ben jij klaar om in het lab de gezondheid van mensen, planten en milieu te verbeteren? Misschien kweek je cellen waardoor het lichaam getransplanteerde weefsels niet afstoot, of kan door jouw onderzoek naar een ziekte een medicijn worden ontwikkeld. Als onderzoeker verleg je grenzen: je zet nét dat stapje extra.


Video

Waar zou je terecht kunnen komen?

Welk beroep past bij jou?

Jouw werkveld is de wereld om ons heen. Als expert zorg je dat mens, plant en milieu gezond worden – en gezond blijven. Bacteriën, eiwitten en DNA: je weet er alles van. In welke rol kom jij tot bloei?

  • Moleculair plantenbiologisch onderzoeker

    Als moleculair plantenbioloog ben je bezig met het ontwikkelen en verbeteren van gewassen om zo de voedselproductie veilig te stellen. Je onderzoekt genen die belangrijk zijn voor snelle groei, bestendigd zijn tegen ziekteverwekkers of wisselende weersomstandigheden. Maak jij onze planten nog gezonder?

  • Biomedisch onderzoeker

    Met onderzoek achterhaal je welke processen een belangrijke rol spelen in kanker en genetische ziektes. Wanneer je dit weet kunnen onderzoekers kijken welke medicijnen hierop in kunnen spelen. Dit zou het onderwerp van je volgende onderzoek kunnen zijn.

  • studenten aan het werk met een petrischaaltje

    Microbiologisch laborant

    Je doet in het laboratorium alles wat nodig is voor medisch onderzoek. Cellen, bloed en weefsels hebben door jouw analyses geen geheimen meer. Na jouw onderzoek naar infectieziekten kunnen medici verder met hun diagnose.

  • Biotechnologisch onderzoeker

    Je onderzoekt en gebruikt micro-organismen om nieuwe producten te ontwikkelen. Welke kleine aanpassingen in het DNA zijn nodig om kaas te maken met schimmels of olie van gisten. Ook houden biotechnologen zich bezig met de productie van (nieuwe) vaccins.

Een master na Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek?

Bachelor BML op zak? Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een master. De HAN heeft haar eigen master, Molecular Life Sciences, in voltijd en deeltijd. Maar je kunt ook op andere scholen doorsturderen – in Nederland of juist daarbuiten.

  • Master Molecular Life Sciences (MSc)

    De HAN heeft haar eigen master, Molecular Life Sciences, in voltijd en deeltijd. In deze Engelstalige master leer je onderzoek toepassen voor de ontwikkelen van producten voor de farmaceutische industrie en biotechnologie.

  • Master Medical Biology (MSc)

    In deze Engelstalige master draait alles om het menselijk lichaam. Ontwikkel jij je tot specialist? Of sla je de brug tussen wetenschap en patiënt? Het kan allemaal met Medical Biology in Nijmegen. 

  • Master Biomedical Sciences (MSc)

    Hoe worden mensen ziek? En hoe maak je ze weer beter? Vragen die jij als masterstudent Biomedical Sciences gaat beantwoorden. Zo draag je met onderzoek bij aan een fijn en gezond leven voor iedereen. 

  • Master Plant Sciences (MSc)

    Inspelen op klimaatverandering en de groei van de wereldbevolking? Met de tweejarige Engelse master Plant Sciences ontwikkel je nieuwe plantenrassen, bestrijd je plantenziektes die de oogst bedreigen en werk je aan innovatieve, duurzame teeltsystemen. 

Dit is je studie

Vakken en projecten, stages en minoren: dit ga je doen bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. 

en medisch laboratoriumonderzoek uitslagen noteren onderzoek