Kom je kennismaken?

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
  • Studiekeuzegesprek
    Stel al je vragen aan een specialist
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
  • Meeloopdagen
    Plan nu een afspraak in
  • Proefstuderen
    Plan nu een afspraak in

Dit is je studie Commerciële Economie - Innovation

Je dagen op de opleiding zijn actief en intensief. Het uitgangspunt van de opleiding is dat alles écht is: zo werk je altijd samen met echte opdrachtgevers uit het werkveld, aan echte innovatievraagstukken, in echte projectteams. In alle studiejaren werk je aan je eigen ontwikkeling tot een creatieve en innovatieve professional. Je bepaalt zelf voor een deel je vakken, zodat je je ontwikkelt tot de commercieel innovator die jíj wilt zijn.

CE-Innovation_workspace_2021_MHF5929, studenten, computer, klaslokaal, focus

Ask A Student

Hoe ziet een studiedag eruit?

Docenten Tom en Danja vertellen

Hoe ziet het onderwijs eruit?

Kies gelijk je specialisatie
 

De opbouw van Commerciële Economie - Innovation

Als je Commerciële Economie - Innovation gaat studeren, kies je direct bij je inschrijving voor deze specialisatie binnen Commerciële Economie. De specialisatie Innovation duurt 4 jaar. In je 1e jaar ga je direct aan de slag met echte innovatievraagstukken van echte bedrijven. Je leert anders kijken naar je omgeving, je creativiteit te gebruiken en vernieuwende prototypes te maken. In je 2e jaar neem je zelf de regie over je eigen projecten en je bepaalt zelf aan welke innovaties je tijd, aandacht en energie wilt geven. In het 3e jaar zoek je nog meer de praktijk op, loop je een half jaar stage én volg je een minor. Je laatste jaar is je afstudeerjaar en volg je deels bij een organisatie. Je stage, minor, afstudeerproject of een deel van je studie kun je ook in het buitenland doen. Diploma op zak? Gefeliciteerd! Je mag jezelf Bachelor of Science noemen.

Je propedeuse

Direct in het 1e jaar ga je met de praktijk aan de slag. Je leert anders te kijken naar je omgeving en deze ontwikkelingen toe te passen in je projecten. Je werkt het eerste jaar aan 4 verschillende innovatieprojecten. Je gaat op zoek naar kennis, doet onderzoek, ontwikkelt vaardigheden, gebruikt nieuwe communicatiemiddelen en - heel belangrijk - leert creatief te denken. Commerciële Economie - Innovation heeft een flexibel programma. Je bepaalt deels zelf waarover je meer wilt weten of waar je je verder in wilt ontwikkelen. Uiteraard ondersteunt je coach je in het maken van de juiste keuzes.

Werken met veel innovatieve en creatieve vrijheid

Bij Commerciële Economie - Innovation werk je altijd aan opdrachten voor een echte opdrachtgever. Dit doe je samen met andere studenten onder begeleiding van een coach. Voor veel studenten is dit de beste manier om in een hoog tempo de juiste kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Dit betekent dat je veel innovatieve en creatieve vrijheid hebt in je leerproces. Je wordt ondersteund met (online) coachingsessies en intervisies. Je bent samen met je groepsgenoten in de regie over de invulling van je studieweek.

Studiepunten

Studiepunten noemen we EC’s (voluit ECTS). Dit staat voor European Credit Transfer System. Dit systeem hoort bij de bachelor-masterstructuur. EC’s zijn een maat voor de zwaarte van een opleiding. 

Naar het 2e jaar? Check je studieadvies!

Aan het einde van het 1e jaar krijg je een studieadvies. De studiepunten die je hebt gehaald zijn daarbij belangrijk. Met een positief advies kun je door naar het 2e jaar. Met een negatief advies moet je helaas stoppen. Zo voorkomen we dat je tijd verliest aan een studie die niet echt bij je past.

Je verdiepende jaar

Je ontwikkelt je verder in het managen van innovatie. Je leert hoe het is om als innovatie facilitator aan de slag te gaan, hoe je een innovatieproject leidt en hoe je multidisciplinair werkt. Je krijgt steeds meer eigen regie over de thema’s en je bepaalt zelf aan welke projecten je tijd, aandacht en energie wilt geven. Ook volg je masterclasses en workshops waarmee je jouw eigen profiel bepaalt. Door continue coaching, begeleiding en samenwerking in teams krijg je steeds meer inzicht in je eigen competenties, talenten en drijfveren.

Vraagstukken van echte bedrijven

Commerciële Economie - Innovation leidt je op tot innovatieprofessional. Je werkt direct vanaf het begin aan vraagstukken van echte bedrijven. Je leert nieuwe producten, diensten en verdienmodellen ontwikkelen en je leert hoe je zo’n ontwikkelingsproces goed begeleidt. Commerciële Economie - Innovation is uniek omdat je leert te innoveren in verschillende sectoren die belangrijk zijn voor Nederland: techniek, energie, zorg, educatie, logistiek en de creatieve industrie. Je leert te innoveren met moderne techniek én met duurzaamheid.

Je bepaalt zelf je succes

Als student kun je begeleiding en advies krijgen bij HAN Student Support Center. Dit netwerk van experts op het gebied van studentenbegeleiding kan je helpen bij:

  • studiekeuze en doorstuderen;
  • studie- en taalvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling;
  • studieswitch of studievertraging;
  • zingeving persoonlijke problemen of vertrouwelijke zaken;
  • studeren onder bijzondere omstandigheden;
  • stuFi, financiële problemen en bezwaarprocedures.

Bij HAN Student Support Center kun je ook nog kiezen uit een divers aanbod aan trainingen en coachingsactiviteiten. Het helpt je het beste uit jezelf te halen!

Nieuwsgierig?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open!

Stage en minor

Het 3e jaar ga je vol de praktijk in en loop je een half jaar stage. Je doet praktijkervaring op door mee te draaien in een bedrijf of organisatie. Je ervaart de dagelijkse praktijk van een commercieel innovator. In het 3e jaar kies je ook een minor. Met een minor kun je je specialiseren in een bepaald onderwerp of je kennis verbreden. Je kunt kiezen voor een van de vele minoren van de HAN of een andere instelling of je stelt zelf je minor samen.

21 weken stage

Tijd voor nog meer praktijk! De 1e helft van het 3e jaar ga je 21 weken op stage. Bij een organisatie naar keuze. Innovatie speelt in iedere organisatie een rol. Je doet een onderzoeksopdracht over innovatie. Je past tijdens de opdracht je kennis en vaardigheden toe in de praktijk en bouwt je kennis verder uit.

Je werkt ‘gewoon’ mee met je collega’s en je werkt zelfstandig aan een innovatie opdracht. Je bedenkt bijvoorbeeld een nieuw businessmodel voor een bedrijf. Je doet onderzoek naar trends in de markt. En ontwikkelt ideeën voor nieuwe producten of diensten.

Je bent bewust bezig met je eigen ontwikkeling: past dit bij mij? Wat kan ik nog verbeteren? Je doet meer praktijkervaring op. Bijvoorbeeld als trendanalist en conceptontwikkelaar. Je doet verslag van hoe je je kennis en vaardigheden in de praktijk toepast. Je laat zien dat je alle stagecompetenties hebt gerealiseerd.

Minor: pick and choose

In de 2e helft van het 3e jaar kies je een minor: pak je kans en kies de leukste. Je ‘kleurt’ hiermee zelf je opleiding in. Een minor is een keuzevak van een half jaar waarmee je je verdiept in een thema of vakgebied dat past bij jouw persoonlijke interesse en ambitie. Bijvoorbeeld een minor in Onderneem: de zakenreis, International entrepreneurship, Diversity Marketing, Adviseren, Effectief Leiderschap. Ook kan je besluiten een half jaar te gaan studeren bij een van onze partner hogescholen en universiteiten in binnen- of buitenland. Bijvoorbeeld in de vorm van een pre-master.

Verdiepende minor

Specialiseer je nog meer binnen je eigen vakgebied.

Verbredende minor

Maak kennis met een heel ander vakgebied.

Doorstroomminor

Bereid je voor op doorstuderen of onderzoek doen.

Met Commerciële Economie - Innovation ligt de wereld voor je open!

Commercieel innovators werken in een internationale omgeving. Tijdens de opleiding kom je al internationale studenten tegen. De materialen die wij gebruiken zijn deels in het Engels. Dan kan je alvast oefenen voor later! Kies voor studeren of stage in het buitenland: een unieke en leerzame ervaring! De HAN werkt samen met zo'n 100 instellingen voor hoger onderwijs over de hele wereld. Zo kun je makkelijk een studieprogramma in het buitenland volgen dat past bij jouw ambities. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden om stage te lopen in het buitenland.

Afstuderen

In het 4e jaar ga je afstuderen. Commerciële Economie - Innovation rond je af met een afstudeeropdracht. Alles wat je hebt geleerd komt bij elkaar. Je bent verantwoordelijk voor een innovatie. Uiteraard doe je dit bij een organisatie en krijg je goede begeleiding vanuit de opleiding. Je mag zelf je rol in dit proces vormgeven, zodat je kunt kiezen of je op een creatieve innovatie wil afstuderen, of meer als innovatie facilitator.

Afstudeeropdracht

Het moment om te bewijzen dat je klaar bent voor de praktijk. Tijdens je afstudeeropdracht buig je je over een concreet probleem van een opdrachtgever. Wat moet er gebeuren om de productie duurzamer én goedkoper te maken? Is ons bedrijf in 2030 nog winstgevend? Hoe verbeter je de kwaliteitszorg in een ziekenhuis? Hoe gaan we samenwerken met online aanbieders? Is je opdrachtgever geholpen met jouw adviezen? Dan is je opdracht geslaagd!

Voorbeelden van afstudeerprojecten: 

  • Creëren van een vernieuwend en duurzaam product of dienst.
  • Digitaal platform ontwikkelen om vraag en aanbod op unieke wijze bij elkaar te brengen.
  • Een organisatie helpen om innovatieve verdienmodellen te ontwikkelen.
  • Vernieuwende concepten ontwikkelen voor verduurzaming.

Diploma met supplement

Afgestudeerd? Dan ben je officieel Bachelor of Science. Bij je diploma krijg je een Engelstalige bijlage: het diplomasupplement. Dit is een uitleg van wat je geleerd hebt en wat je kunt. Het supplement is erkend binnen de EU: daardoor kun je makkelijker verder studeren in het buitenland. Wij bewaren trouwens een kopie van je diplomasupplement! 

Bachelor of Science

Maak kennis

Kom sfeer proeven en kennismaken: onze deuren staan voor je open!