Jouw toekomst met Embedded Systems Engineering
Je hebt je diploma van je Embedded Systems Engineering hbo op zak? En wat dan? Een baan vinden is eenvoudig. Ja, echt waar! Er is veel vraag naar embedded systems engineers: 100% van onze afgestudeerden vindt binnen een jaar werk. Word embedded systems engineer. Ontdek de specifieke beroepen!
Wat kun je worden met Embedded Systems Engineering?
Met een diploma Embedded Systems Engineering kun je banen vinden in de commerciële en publieke sector. Je vaardigheden zijn nodig om slimme, gebruiksvriendelijke machines en apparaten te ontwikkelen. Je kunt software-ontwikkelaar van baanbrekende medische apparatuur worden. Of een commercieel engineer die een nieuwe slimme software bedenkt. Het brein achter een energie-neutrale wijk. Van productfabricage, onderzoeksinstituten, de energie- en agrarische sector en industriële automatisering tot marine, machinebouw en het ‘Internet of Things’: er staan genoeg vacatures op gebied van Embedded Systems Engineering open!
-
Real-time software ontwikkelaar
De real-time software engineer specificeert een programma en bereidt de architectuur voor volgens de behoefte van de aanvrager. Vervolgens wordt de microcontroller gekozen die bij het probleem past. Hierbij wordt rekening gehouden met de beperkingen van de ingebedde wereld (zoals rekenkracht, timings, geheugengrootte), die beperkter zijn dan op andere gebieden. Daarna volgt het coderingsgedeelte en tot slot het validatiegedeelte, dat verschillende soorten tests omvat.
-
Embedded software specialist
Als embedded software specialist maak je deel uit van de afdeling softwareontwikkeling. Je werkt mee aan het ontwerp en de realisatie van embedded systemen. Je doet dit in teamverband onder leiding van een projectleider, samen met senior software engineers en software architecten. De werkzaamheden variëren van het specificeren, ontwerpen, implementeren tot en met het in bedrijf stellen en kwalificeren van embedded systemen.
-
Embedded software of hardware ontwikkelaar
Als embedded software of hardware ontwikkelaar bedenk en ontwikkel je software en (digitale) elektronica voor elektrische producten. Dit doe je met microcontrollers. Je gaat voor gebruiksvriendelijk, maar ook voor technisch verantwoord en financieel haalbaar. Klantvereisten en specificaties zijn cruciaal. Je teamgenoten zijn ingenieurs en professionals uit andere disciplines.
-
Product Development Engineer
Als Product Development Engineer ontwikkel je nieuwe producten voor bedrijven. Je neemt deel aan alle fasen van productontwikkeling, waaronder onderzoek, ontwerp, productie en marketing. Je past onderzoek naar de vraag van klanten toe en speelt in op trends in de sector om productideeën te ontwikkelen. Je bouwt en test productprototypen en evalueert productieopties. Ook hou je rekening met de kosten.
-
Consultant
Als consultant ben je projectleider en trekker van slimme ingebedde systemen. Je ondersteunt bedrijven en kennisinstellingen bij het inventariseren en bedenken van innovatieprojecten, het opstellen van roadmaps, het schrijven van subsidieaanvragen en het managen van projectprogramma’s. Denk aan projecten bij mkb-bedrijven, grote ondernemingen, maar ook bij overheidsinstellingen en non-profitorganisaties.
Studenten Elektro & Embedded Systems maken werkproces Slim
Bedrijven hebben veel behoefte aan professionals die nieuwe technologie begrijpen en kunnen toepassen. Tijdens de minor Smart Industry (keuzevak in je 3e of 4e leerjaar) verdiepen studenten zich in een specifiek werkproces van een bedrijf en maken het ‘slim’. Bekijk hoe HAN studenten Job (student Embedded Systems) en Daan (student Elektrotechniek) dat hebben gedaan bij opdrachtgever Van Raam.
Doorstuderen na Embedded Systems Engineering?
Wil jij na je hbo-opleiding Embedded Systems Engineering verder studeren? Mogelijkheden genoeg en niet ver van huis! Daarnaast kun je via het alumninetwerk van de HAN in contact komen met internationale bedrijven en onderzoeksinstituten. Al gedacht aan de HAN Master Engineering Systems, die bestaat uit een aantal tracks?
-
Mastertrack Cyber-Physical Systems
De Cyber-Physical Systems track is ontwikkeld in samenwerking met onze partners uit de industrie. Gedurende het programma voer je toegepast onderzoek uit dat gericht is op hun behoeften. Zo weet je zeker dat je de juiste kennis en vaardigheden hebt voor de arbeidsmarkt.
-
Mastertrack Sustainable Energy
De energiesector staat voor een enorme opgave: zorgen voor een duurzame energievoorziening. Deze mastertrack leidt je op tot ingenieur van de toekomst. Je onderzoekt en ontwikkelt energiesystemen die efficiënter, betrouwbaarder en klimaatvriendelijker zijn. Draag bij aan een duurzame toekomst!
-
Master Human-Technology Interaction
Doorstuderen kan ook buiten de HAN. Bijvoorbeeld aan de TU Eindhoven. Deze master benadrukt de interactie tussen technologie en haar gebruikers. Vaak moet je eerst een pre-master volgen.
Dit is je studie Embedded Systems Engineering
Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Embedded Systems Engineering.