Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
    Stel al je vragen aan een specialist
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
  • 12mrt
    Open Avond
    Nijmegen - 17:00 - 21:00

Dit is je studie Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

De opleiding Docent zorg en welzijn deeltijd is flexibel ingericht. Je studeert hoe en wanneer jij wilt. Zo combineer je de studie prima met je huidige baan of gezinsleven. Binnen de kortste keren heb jij je 2e-graads bevoegdheid en kun je leerlingen en stagiaires gaan begeleiden en opleiden!

Vier studenten van HAN Leraar Gezondheidszorg en Welzijn overleggen met elkaar in een klaslokaal.

4 jaar met mogelijkheid tot verkorting
 

De opbouw van LGW deeltijd

Propedeuse, post-propedeuse en afstuderen: de deeltijdopleiding LGW duurt 4 jaar. Je volgt modules waarin je aan je pedagogische, didactische en vakinhoudelijke kennis en vaardigheden werkt. Je ontwikkelt je gedurende de hele opleiding tijdens contactonderwijs, de digitale leeromgeving en in de beroepspraktijk. Of je kunt versnellen, is afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring. In een adviesgesprek vertellen we je graag meer.

Een illustratie van een tijdlijn
Flexibele modules
 

Vrijstelling krijgen

Heb je al diploma’s en/of werkervaring? Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Om dit te bepalen, plannen we een intakegesprek in. Tijdens dit gesprek maken we een inschatting van jouw persoonlijke studieroute. Ook bepalen we eventuele  vrijstellingen voor bepaalde modules of onderdelen daarvan en de te verwachten studieduur. Ben je mbo-opgeleid en werk je in de zorg-en-welzijnssector, bijvoorbeeld als doktersassistent, schoonheidsspecialist of mbo-verpleegkundige? Of werk je als onderwijsassistent? Dan volg je in principe het volledige programma. Tijdens de opleiding maak je een vrijstellingenonderzoek over de vakinhoud van  Gezondheidszorg en Welzijn. Op basis daarvan kom je misschien alsnog in aanmerking voor vakinhoudelijke vrijstelling.

Gesprek tussen een man en een vrouw, waarbij de man op zijn vingers telt.
Programma 

Ontdek de modules van Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

De nodige ervaring in huis?

Op basis van ervaring en vooropleiding kun je in gesprek over hoe jouw persoonlijke leerroute er uit kan zien. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Een student kijkt een jongen aan.
Wat leer je?

Studenten Leraar Gezondheidszorg en Welzijn vertellen

Ontmoet onze docenten

Carlijn van Diepen

Carlijn heeft ruim 20 jaar ervaring in het onderwijs als docent en leidinggevende. Volgens haar is het docentschap een vak voor nieuwsgierige mensen die graag met studenten op onderzoek uit gaan en daarbij niet bang zijn om fouten te maken. Sinds 2017 maakt ze studenten op de HAN enthousiast voor het beroep van leraar gezondheidszorg en welzijn.

Meike Moonen

“Wij geven geïntegreerd les in de vorm van modules, een mooi samenhangend geheel van leeruitkomsten. Hierbij staan authentieke beroepstaken centraal.” Op het moment geeft Meike les in de modules Krachtig Begeleiden en De Onderzoekende Leraar. Ze begeleidt studenten sinds 2016 onder andere bij het ontwerpen van een lesplan, het toepassen van activerende didactiek en het coachen van leerlingen.

Iris Nicolasen

Voordat Iris bij Leraar Gezondheidszorg en Welzijn (LGW) aan de slag ging, heeft ze 7 jaar als leraar in het mbo gewerkt. Dat maakt het voor haar nu extra leuk om nu ook studenten op te leiden tot leraar in het (v)mbo. ''We willen graag goede leraren afleveren in het werkveld, wat betekent dat wij ons ook heel bewust zijn van ons eigen onderwijs.''

Volgende pagina
 

Praktische info Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Alles wat je wilt weten over de deeltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn: zo kom je goed beslagen ten ijs.

Vier studenten kijken samen op één scherm, terwijl iedereen een laptop heeft.