Kom je kennismaken

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
  • 5apr
    Open Dag
    Nijmegen - 10:00 - 15:00
  • Proefstuderen
    Plan nu een afspraak in

Jouw carrière met Life Sciences

Ben jij klaar om vanuit het lab de gezondheid van mensen, planten en milieu te verbeteren? Ziektes bestrijden, voedseltekorten tegengaan en gewassen sterker maken: met een carrière in Life Sciences maak je écht een verschil, dicht bij huis of in het buitenland. Waar ga jij je skills inzetten?

aan het werk in lab

Video

OUR STUDENTS HELP IN CUTTING-EDGE CANCER RESEARCH

Na je studie 

Baankansen na Life Sciences

Jouw werkveld is de wereld om ons heen. Als expert zorg je ervoor dat die wereld gezond wordt – en blijft. Met een bachelor Life Sciences kan je op veel verschillende plekken aan de slag. In welke rol kom jij tot bloei?

  • Moleculair plantenbiologisch researcher

    Als moleculair plantenbioloog ben je bezig met het ontwikkelen en verbeteren van gewassen om zo de voedselproductie veilig te stellen. Je onderzoekt genen die belangrijk zijn voor snelle groei, bestendigd zijn tegen ziekteverwekkers of wisselende weersomstandigheden. Maak jij onze planten nog gezonder?

  • Junior projectleider / Labmanager

    Tijdens projecten ben jij de spin in het web: je overziet het grote geheel. Je komt met innovatieve ideeën, brengt de juiste mensen samen en houdt iedereen op de hoogte van wat er moet gebeuren

  • Research assistent

    Als research assistent doe je fundamenteel of toegepast onderzoek. Jouw baan? Ondersteuning geven in het lab aan andere onderzoekers. Waar? Op een universiteit of in de commerciële sector. Kies je voor commercie, dan kun je doorgroeien naar leidinggevende functies en naar banen met meer verantwoordelijkheid. Wil je verder in de academische wereld? Volg dan eerst een master of PhD.

  • Biotechnologisch onderzoeker

    Je onderzoekt en gebruikt micro-organismen om nieuwe producten te ontwikkelen. Welke kleine aanpassingen in het DNA zijn nodig om kaas te maken met schimmels of olie van gisten. Ook houden biotechnologen zich bezig met de productie van (nieuwe) vaccins.

Doorstuderen 

Masterstudie in Life Sciences

Bachelor op zak? Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een master. Aan de HAN, of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland.

  • Master Molecular Life Sciences (MSc)

    Aan de slag als projectleider én je kennis? Met de Engelstalige master Molecular Life Sciences aan de HAN stoom je jezelf klaar. Er staan grote en uitdagende onderzoeksprojecten op het programma. Je kunt deze master in voltijd of in deeltijd volgen.

  • Master Medical Biology (MSc)

    In deze Engelstalige master draait alles om het menselijk lichaam. Ontwikkel jij je tot specialist? Of sla je de brug tussen wetenschap en patiënt? Het kan allemaal met Medical Biology in Nijmegen.

  • Master Biomedical Sciences (MSc)

    Actueler dan ooit! Hoe worden mensen  ziek? En hoe maak je ze weer beter? Vragen die jij als masterstudent Biomedical Sciences gaat beantwoorden. Zo draag je met onderzoek bij aan een fijn en gezond leven voor iedereen. Deze master als deze kun je aan veel universiteiten studeren. We noemen er 2. Meer mogelijkheden? Google!

     
  • Master Plant Sciences (MSc)

    Inspelen op klimaatverandering en de groei van de wereldbevolking? Met de tweejarige Engelse master Plant Sciences ontwikkel je nieuwe plantenrassen, bestrijd je plantenziektes die de oogst bedreigen en werk je aan innovatieve, duurzame teeltsystemen. 

Dit is je studie

Vakken en projecten, stages en minors: dicht bij huis of aan de andere kant van de wereld. Dit ga je doen in de Engelstalige bachelor Life Sciences.

up van petri schaaltje