Bij Medische Hulpverlening zijn volgend studiejaar maximaal 48 plekken beschikbaar. Daarom houden we een selectie. Meld je uiterlijk op 15 januari 2025 aan om mee te doen met de selectie.
Belangrijke data:
- Aanmelddeadline: 15 januari 2025 (23:59 uur)
- Eerste ronde - Kennistoets op donderdag 23 januari 2025 (09.00 - 18.30 uur)
- Tweede ronde - Vraaggesprek op donderdag 13 februari 2025 in de middag
- Uitslag bekend: 15 april 2025
- Check hier meer data om in je agenda te zetten
Stap 1: Check de toelatingseisen
Stap 2: Meld je aan
- Vanaf oktober 2024 kun je je aanmelden via Studielink. Na 15 januari 2025 (23:59 uur) kan dat niet meer.
- Om je aan te melden heb je een DigiD nodig. Vraag die minimaal een week voor het aanmelden aan.
- Na je aanmelding krijg je een e-mail van de HAN met een bevestiging van je aanmelding. Die komt binnen op het e-mailadres dat je hebt opgegeven in Studielink. Dit kan een paar uur duren. Niet ontvangen? Ook niet in je SPAM-folder? Neem dan contact met ons op.
Stap 3: Zet de selectiedagen in je agenda
Na je aanmelding krijg je een uitnodiging van de opleiding MHV met een link naar een formulier waarop jij jouw voorkeur voor een tijd voor het maken van de toets kan aangeven. Geef je geen voorkeur op? Dan word je door de opleiding bij een tijd ingedeeld.
Let op: de data voor de selectiedagen staan vast. Zorg er dus voor dat je deze dagen vast vrijhoudt in je agenda:
- Eerste ronde - Kennistoets op donderdag 23 januari 2025 (09.00 - 18.30 uur)
- Tweede ronde - Vraaggesprek op donderdag 13 februari 2025 in de middag
Wat gebeurt er tijdens de selectieprocedure?
Alle kandidaten die zich aanmelden voor de opleiding Medische Hulpverlening krijgen een uitnodiging voor de 1e selectieronde, die bestaat uit het maken van een kennistoets. De 60 best scorende kandidaten op de kennistoets gaan door naar de 2e ronde die bestaat uit een vraaggesprek met een docent van de opleiding en een collega uit het werkveld.
Stap 4: De eerste ronde - Kennistoets
De kennistoets bestaat uit vier onderdelen:
- Medisch rekenen
- Onderzoekend vermogen
- Analytisch vermogen
- Probleemoplossend vermogen
Voorbereiding
- Voor het onderdeel medisch rekenen kun je je voorbereiden door het maken van rekenoefeningen op https://www.meneermegens.nl/.
- Voor het onderdeel analytisch vermogen is kennis van de Engelse taal een pré (havo 5 niveau).
Stap 5: De tweede ronde - Vraaggesprek
De 60 kandidaten die het best scoren op de toets worden uitgenodigd voor een mondeling vraaggesprek. Dit vraaggesprek heeft de vorm van een multiple mini interview. Een docent van de opleiding en een collega uit het werkveld zijn bij dit vraaggesprek aanwezig.
Voorbereiding
De inhoud van het vraaggesprek wordt vooraf niet bekend gemaakt aan de kandidaten. Om je eventueel toch voor te kunnen bereiden kun je voor jezelf een motivatie maken en informatie verzamelen over het beroep:
- Waarom wil jij deze opleiding volgen?
- Wat weet jij over dit beroep?
Ranking
De score op het mondelinge vraaggesprek bepaalt uiteindelijk jouw rangnummer.
Stap 6: De uitslag
Na afloop van de tweede selectieronde moet je tot 15 april 2025 wachten op jouw rangnummer. Op 15 april 2025 geeft Studielink alle rangnummers af van alle (landelijke) opleidingen die een Numerus Fixus hebben. Tussentijds worden er geen rangnummers afgegeven!
Vanuit Studielink krijg je jouw rangnummer toegewezen. De hoogte van je rangnummer bepaalt of je bent toegelaten tot de opleiding, op voorbehoud van de instroomeisen.
Geplaatst?
Niet geplaatst?
Het kan zijn dat je op 15 april te horen krijgt dat je niet bent geplaatst.
- Er kunnen nog plaatsen vrijkomen als iemand zijn examen niet haalt of toch een andere opleiding kiest. Dan krijgt de volgende kandidaat op de ranglijst een plaats aangeboden via Studielink. We gaan hiermee door tot 15 augustus. Ben je in de 1e ronde al afgevallen? Dan maak je geen kans meer op een plaats.
- Wel zo fijn als jij ondertussen met je Plan B aan de slag gaat. Zo maak je er toch een mooi jaar van! Er is van alles mogelijk, ontdek wat bij jou past op de pagina over Plan B.
Stap 7: De start van je studie
Heb je een plaats aangeboden gekregen en geaccepteerd? Dan krijg je in juli een welkomstmail met alle info die je nodig hebt voor de start van de opleiding en de intro. Je vindt die informatie ook terug op onze opleidingspagina onder het kopje Startinfo.
Verblijf in buitenland
- Kandidaten die vanuit de Nederlandse Antillen met de selectie Medische Hulpverlening mee willen doen, kunnen de kennistoets 1e Selectieronde op 23 januari 2025 digitaal maken. Meld dit via een mail aan matching.bmh@han.nl.
- Kandidaten die op de gestelde selectiedata in het buitenland verblijven, en daar zijn in opdracht van school/werk (vanuit NL), moeten via hun school/werk een bevestiging sturen dat ze niet op de gestelde data naar Nederland kunnen komen. Meld dit via een mail aan matching.bmh@han.nl.
- Kandidaten die op eigen initiatief in het buitenland verblijven, worden geacht op 23 januari 2025 in Nederland te zijn om de toets op de HAN Nijmegen te kunnen komen maken! De opleiding biedt voor deze kandidaten geen alternatief.