Beginnen met Social Work
Op deze pagina vind je alle praktische info over de opleiding Social Work. Van toelatingseisen en aanmelddeadlines tot collegegeld, boekenlijsten, en roosters. Alle info die je nodig hebt om te starten met Social Work.
Aanmelden en matching
Startinfo: boeken, rooster en meer
Op 2 september start je met de opleiding Social Work. Waar moet je aan denken en wat heb je allemaal nodig? Loop het lijstje hieronder na, dan zit je goed!
De locatie van Social Work
HAN Nijmegen campus
Kapittelweg 33
6525 EN Nijmegen
Toelatingsinformatie Social Work
Nieuwsgierig?
Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open!
Studeren met bijzondere omstandigheden
Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag zoveel mogelijk rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt, mantelzorger bent of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.
Opleidingskosten
Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Social Work stelt geen aanvullende eisen aan je laptop. De minimale eisen aan je laptop vind je op de pagina studiematerialen. Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.
Boekenlijst
Bekijk hier de boekenlijst voor Social Work aan de HAN voor het jaar 2024-2025.
Opleidingsstatuut en inschrijvingsreglement
Hieronder vind je het Opleidingsstatuut (inclusief de Onderwijs- en Examenregeling) (OS/OER) en het Inschrijvingsreglement van de opleiding. In het opleidingsstatuut staat alles beschreven over het onderwijsaanbod van de opleiding, de examens en de tentamens. Daarnaast bevat het opleidingsstatuut informatie over de opzet, organisatie en uitvoering van de opleiding. Je leest hoe alles bij de opleiding is geregeld en wat je gaat leren. In het inschrijvingsreglement staan de belangrijkste regels over aanmelding, toelating, (her)inschrijving en beëindiging inschrijving voor de opleiding.
Direct contact
Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.
Zin in je toekomst?
Meld je aan!