Jouw toekomst als muziektherapeut
Als muziektherapeut kun je je expertise heel breed inzetten. Je behandelt mensen met psychische aandoeningen, zoals angst, stress, depressie of een burn-out. Met je Bachelor of Arts kun je straks alle kanten op.
Baankansen als muziektherapeut
Als muziektherapeut kun je je expertise heel breed inzetten. Grotendeels werken vaktherapeuten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Als muziektherapeut werk je bijvoorbeeld met mensen met een beperking, met ouderen met dementie, met kinderen met gedragsproblemen of met (jong-) volwassenen met psychische stoornissen. Je behandelt onder meer cliënten met angst, stress, depressie of een burn-out, of met eetstoornissen, verslaving, autisme of adhd. Daarnaast zie je vaktherapeuten ook in vele andere werkvelden, zoals de culturele sector of justitie. Je kunt ook je eigen praktijk beginnen.
Doel van de therapie is het om cliënten te helpen hun gevoelens, gedachten, gedrag of lichamelijke functioneren te verbeteren of te leren accepteren. Dit doe je door samen te zingen, te spelen, te luisteren, te improviseren en te componeren. Doen en ervaren staat bij Vaktherapie centraal.
Doorstuderen
Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een master aan de HAN of andere hogeschool of universiteit.
-
Master Vaktherapie
Bij de Master Vaktherapie leer je generalistisch werken en onderzoeken. Je richt je op innovatie en wetenschappelijke onderbouwing en je specialiseert je verder in je eigen vakgebied. Deze opleiding is uniek in Europa en geeft jouw carrière een flinke boost. De opleiding duurt 2 jaar in deeltijd.
-
Master Pedagogische Wetenschappen
Ben je geïnteresseerd in de wetenschap achter Pedagogiek? Op de universiteit kun je een 1-jarige master volgen die ingaat op de beperkingen, gedrags- en leerproblemen van jeugdigen. Je kunt kiezen uit 8 specialisaties.
Dit is je studie
Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van de opleiding Vaktherapie.