Kom je kennismaken?

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
  • 11jan
    Open Dag
    Nijmegen - 10:00 - 15:00
  • Proefstuderen
    Plan nu een afspraak in

Hoe ziet jouw toekomst met Voeding en Diëtetiek eruit

Een gezonde leefstijl is nu belangrijker dan ooit. Niet voor iedereen is het eenvoudig om dit te bereiken, om welke reden dan ook. Met de Bachelor opleiding Voeding en Diëtetiek word je opgeleid tot een gecertificeerd diëtist. In welke setting je straks ook gaat werken, je uitgangspunt is altijd bijdragen aan een gezonder leven. Een mooi streven wat past bij de toekomst van nu!

Studenten krijgen instructie in de keuken.

#AskAStudent

Waar kom je te werken na je opleiding Voeding en Diëtetiek?

Welke impact maak je als diëtist?

Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek werk je veel samen met het werkveld aan impactvolle projecten. Hierdoor krijg je tijdens je studie al een goed beeld van waar je, als je afgestudeerd bent, juist graag of liever niet aan de slag wilt. Eén ding is zeker: met je Bachelor diploma Voeding en Diëtetiek op zak kun je vele kanten op!  

Je gaat aan de slag met de begeleiding van mensen die gezonder in het leven willen staan. Een diëtist is de specialist op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot ziekte en gezondheid. Als diëtist werk je individueel of groepsgericht. De meeste studenten gaan na hun opleiding aan het werk in de gezondheidszorgsector. Dit kan op verschillende plekken. Denk hierbij aan een diëtistenpraktijk in de wijk of in een gezondheidscentrum, in een ziekenhuis of in een verpleeghuis. Samen met andere professionals zoals een (huis)arts, fysiotherapeut, (wijk)verpleegkundige etc. ondersteun je mensen bij hun leefstijl of herstel. Je kunt ook aan de slag gaan op het gebied van voedingsbeleid, voorlichting, productontwikkeling, onderzoek en onderwijs.

Een eigen praktijk starten behoort ook tot een van de mogelijkheden. Vanuit deze praktijk kunnen diverse werkzaamheden worden opgepakt, zowel gericht op begeleiding van individuele cliënten, het opzetten van gecombineerde leefstijlinterventies, productontwikkeling, als advisering aan bedrijven over voedings- en gezondheidsbeleid. Vanuit de praktijk kan die diëtist ook de rol van regisseur van zorg in de wijk oppakken.

Diëtisten aan het woord

Astrid HolwegAstrid Holweg

De afwisseling in mijn werk en het halen van een behandeldoel geven me veel energie.

Maria SahakianMaria Sahakian

Een tip voor toekomstige diëtisten: 'blijf niet op je eigen eilandje zitten, zoek goede partners en collega’s! '

Benieuwd naar de opleiding Voeding en Diëtetiek?

Ontdek vooral zelf of de Voeding en Diëtetiek opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open.  

Studenten zitten gezellig samen en lachen.

Doorstuderen na Voeding en Diëtetiek

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een post-hbo opleiding of een master.

  • Sport- en Beweeginnovatie

    Met deze master raak je vertrouwt met alle fasen van een innovatieproces. Je leert hoe je sociale innovaties stimuleert en implementeert. Je zorgt dat verschillende disciplines met elkaar samenwerken waardoor nieuwe ideeën ontstaan. Daarnaast hebben ook buitenlandse sport- en beweegtrends je aandacht bij deze master. 

  • Master Neurorevalidatie en Innovatie

    Jij ontwikkelt je met de Master Neurorevalidatie en Innovatie in twee jaar tot gespecialiseerd zorgprofessional, zorgadviseur op het gebied van zorg en welzijn voor mensen met neurologische aandoeningen. Jij gaat het verschil maken voor complexe vraagstukken in deze doelgroep. Dit doe je door nieuwe wetenschappelijke inzichten toe te passen en het implementeren van duurzame veranderingen.

  • Nutrition and Health

    Deze Engelstalige master gaat over de relatie tussen voeding en gezondheid en hoe je die kunt beïnvloeden. Wat veroorzaakt ziekte? Wat bevordert herstel? En welke rol speelt voeding hierin? Je volgt de opleiding 2 jaar in voltijd.  

  • Voeding en nierziekten

    Deze post-hbo-cursus is bedoeld voor diëtisten die veel te maken hebben met patiënten met nierziekten. Je leert de nieuwste inzichten over het dieet, de relatie met medicatie en de nierfunctievervangende therapieën en wat dit alles betekent in het leven van de patiënt.  

Lees het ervaringsverhaal van Roos

Roos heeft haar opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en is momenteel werkzaam als Product Development Manager bij FoodforCare. Ze had gekozen voor deze opleiding omdat de combinatie van koken en de contacten met cliënten haar heel erg aansprak. “De studie is mij goed bevallen omdat de inhoud erg divers was. Je leert namelijk over ziektebeelden, anatomie, je oefent met consulten voeren en je kan creatief bezig zijn in de keuken. Ik kwam er tijdens de studie achter dat ik meer de richting van productontwikkeling op wilde en heb daarom de minor Food & Business gevolgd en stagegelopen bij een cateringbedrijf.”

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Voeding en Diëtetiek.

Student schrijft op een whiteboard over Diabetes Mellitus.