Kosten en kostprijs. Analyse en beheer van geldstromen. Een organisatie financieel besturen. Als manager of leidinggevende heb je veel aan een degelijke basis op financieel gebied. In 2 maanden tijd werken aan je kennis? Volg de module Financieel Management. Meld je aan!
Budgetten, kostprijzen, financiële verantwoordingen, rapportages, risico-management, prestatiebeloningen: zowel in profitorganisaties als in non-profitorganisaties hebben managers hiermee in toenemende mate te maken. Jij werkt al een aantal jaren in een leidinggevende functie. Je wilt je functie nog beter uitvoeren. En daarvoor je theoretische basis op het gebied van financiën versterken. Je bent bijvoorbeeld leidinggevende, manager, managementadviseur of projectleider. Bekijk ook de toelatingseisen.
Programma Financieel Management
Financieel management heeft zijn eigen taal. In de module Financieel Management ligt de nadruk op het leren spreken van deze taal. In deze opleiding is ‘spreken belangrijker dan rekenen.’ Niet de juistheid van de calculatorische analyse staat voorop, maar wel de betekenis van deze analyse in het kader van het nemen van beslissingen door het management.
De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod:
plaats en functie van Financieel Management;
financial behavior;
de jaarrekening;
analyse van de jaarrekening;
financiering;
kosten en opbrengsten;
planning and control;
prestatiemanagement;
risicomanagement en interne beheersing.
Advies nodig?
Heb je nog vragen over Financieel Management? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.
Meld je aan via de button bovenaan deze pagina. We adviseren je om je minimaal 3 weken voor de startdatum aan te melden voor een soepele start.
We beslissen uiterlijk 3 weken van te voren of de opleiding kan gaan starten in verband met het aantal aanmeldingen. In hoge uitzonderingsgevallen verplaatsen we de start, omdat we dan het leerrendement niet meer kunnen garanderen. Je leert immers het meest met en van elkaar.
De cursus vindt plaats op de volgende dagen. De lesavonden duren van 18.30 tot 21.30 uur.
Start voorjaar 2025:
11 maart 2025
18 maart 2025
25 maart 2025
1 april 2025
8 april 2025
15 april 2025
22 april 2025
Start najaar 2025:
28 oktober 2025
4 november 2025
11 november 2025
18 november 2025
25 november 2025
2 december 2025
9 december 2025
Je volgt tijdens deze cursus 7 bijeenkomsten in de avond. In totaal ben je 2 maanden bezig. De studiebelasting bedraagt circa 10 uur per week. Je kunt rekenen op een goede theoretische basis en activerende werkvormen. Denk aan werkcolleges, intervisie en simulatie. Daarnaast is action learning erg belangrijk tijdens deze module. Je past dat wat je leert direct zelf toe in de praktijk. Dit doe je door een action learning opdracht voor je eigen organisatie uit te voeren. Je brengt daarbij onder andere de kostenstructuur van je organisatie in beeld.
De literatuurkosten voor deze cursus bedragen € 70,-.
Je weet meer over de onderdelen kosten en kostprijs uit de bedrijfseconomie. En hebt inzicht in de financiële besturing van een organisatie binnen je eigen bedrijfspraktijk. Het gaat hierbij om het analyseren, plannen en beheren van de resultaten en geldstromen. Als professional is je kennis op financieel vlak vergroot.
Haal je een voldoende voor je action learning opdracht? Gefeliciteerd! Je ontvangt het HAN-certificaat. Besluit je op een later moment de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde te volgen? Je kunt met je certificaat voor deze en/of andere modules vrijstelling(en) aanvragen.
Wil jij je aanmelden voor deze module? Dit zijn de toelatingseisen:
Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
Je bent (aankomend) manager, projectleider, bestuurder, ondernemer, staffunctionaris, bedrijfsadviseur of -coach of hbo-bachelor/wo-er met ambitie.
Geen afgeronde hbo-opleiding? Ruime werkervaring op hbo werk- en denkniveau kan een lager opleidingsniveau compenseren. Bespreek je mogelijkheden tijdens een intakegesprek.
Je kunt de praktijkopdrachten bij een organisatie uitvoeren.
Maatwerk is mogelijk bij deze opleiding. Neem contact met ons op om opties voor een incompany-traject te bespreken!
Ook voor een werkgever is het heel interessant om een werknemer te laten studeren. Het is een investering, maar werkgevers krijgen er veel voor terug:
Verbinding met de kennis van HAN - Bedrijven en organisaties 'leren mee met de deelnemers'. Deelnemers nemen aandachtspunten en probleemgebieden mee naar de opleiding. Dit zijn prachtige projecten die direct vruchten afwerpen in de praktijk.
Gemotiveerde mensen – Starten met een deeltijdopleiding is een bewuste keuze. Mensen die hiervoor kiezen zijn vaak zeer gemotiveerd en bereid om een stap extra te zetten.
Ontwikkeling huidig personeel – Deelnemers brengen actuele kennis mee naar bedrijven en organisaties. Dit zet veel in beweging: huidig personeel gaat mee in deze ontwikkeling; het spillover effect.
Deelnemers zijn aanpakkers – Onze deelnemers steken hun energie in praktische opdrachten, niet in het schrijven van ingewikkelde rapporten. Studeren aan de HAN gaat hand in hand met leren in de praktijk.
Goed werkgeverschap - Structureel investeren in medewerkers is een teken van goed werkgeverschap.
Ben je op zoek naar een organisatie waar je de action learning opdrachten uit kunt voeren? Neem dan ook eens contact op met HAN Employment. HAN Employment heeft veel goede relaties en contacten met het werkveld
De opleiding Financieel Management is een module van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.
Wil je bedrijfsproblemen integraal en strategisch leren benaderen? Volg dan de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.
Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met deelnemers die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Nadat je de action learning opdracht met een voldoende hebt afgesloten krijg je een certificaat. Besluit je op een later moment de gehele opleiding te gaan volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. Ook ontvang je een korting van €795,- euro op de prijs van de post-hbo opleiding.
De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde
Bedrijfskundig HRM
Met de module Bedrijfskundig HRM ontwikkel je kennis en vaardigheden om een HR-beleid succesvol binnen jouw organisatie te kunnen implementeren.
Je ontwikkelt je eigen strategisch denken en handelen door middel van strategische concepten en modellen, die een hulpmiddel vormen om goed met strategische vraagstukken en dilemma’s in je organisatie om te kunnen gaan.
Met de module Marketing Management ga jij aan de slag met een omgevingsanalyse, zodat je inzicht verkrijgt in zowel de interne als externe omgeving van je organisatie en oorzaken en gevolgen kunt onderkennen.
Procesmanagement is er op gericht kennis en ervaring op te doen met het managen van processen in organisaties. Je maakt kennis met verschillende verbetermethoden en leert een stappenplan opstellen voor het invoeren of verbeteren van procesmanagement binnen jouw organisatie.
70% van de verandertrajecten eindigt niet positief. Zo gaat veel energie en motivatie verloren. Zijn veranderingen wel te managen? Leer verandervragen integraal te benaderen. En word die eigentijdse veranderaar waar organisaties om vragen.