Vaktherapie - Schakelmodule

Student van de master Vaktherapie met een rechthoekige spiegel.
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
    Stel al je vragen aan een specialist
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 3 februari 2025

Wil jij toegang krijgen tot de master Vaktherapie met een bachelor in zorg en welzijn, sport en bewegen of (toegepaste) psychologie? Volg dan de schakelmodule Vaktherapie om via een persoonlijk onderwijsprogramma voorbereid te worden op de master.

In het kort

    min. 8 lesmomentenDuur6 -12 maanden
    min. 280 uur (in totaal)Studiebelasting
    Post-hboNiveau
    Op aanvraagKosten

Voor wie?

Ben jij coach of therapeut in kunst en cultuur, de gezondheidzorg, sport en bewegen of het sociaal domein? En wil je je verder specialiseren in een therapievorm waarin creativiteit of beweging centraal staat? Dan is de schakelmodule Vaktherapie echt iets voor jou!

Met een op maat gemaakt programma ga je afhankelijk van jouw ervaring gedurende een half jaar tot een jaar de diepte in, zodat je in september kunt starten met de master Vaktherapie.

Wat leer je?

Via een persoonlijk en flexibel leerplan bepalen we samen jouw leerdoelen om aan het einde van de schakelmodule de eindkwalificaties van de bachelor Vaktherapie voldoende te beheersen. Of je nu kiest voor psychomotorische, drama-, beeldende- of muziektherapie, wij zorgen ervoor dat je klaargestoomd wordt voor de master Vaktherapie. Tijdens de module ga je aan de slag met jouw vaktherapeutisch middel en vorm je een beeld van het vakgebied en je eigen identiteit als vaktherapeut.

Programma

Afhankelijk van jouw ervaring en vooropleiding maken we een programma voor je op maat. Onder begeleiding van een coach volg jij jouw persoonlijke programma. 

Onderwerpen waarin jij je verder gaat verdiepen:

  • Het opbouwen en onderhouden van een vaktherapeutische werkrelatie
  • Ervaringsgericht interveniëren
  • Praktijkgericht onderzoeken
  • Professionaliseren en profileren
  • Beheersing van het vaktherapeutisch middel.

Je kiest voor één van de vier differentiaties: beeldende therapie, dramatherapie, muziektherapie of psychomotorische therapie. Tijdens de schakelmodule heb je een werkplek of loop je stage als vaktherapeut.

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 27 november 2024 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten tijdens de voorlichting master Vaktherapie, online of op de campus. Of kom naar de informatiemarkt om meer informatie te krijgen over alle losse modules van Vaktherapie. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

Informatiemarkt op Kapittelweg 33 voor Werkveld Zorg

Dit wil je weten over de Schakelmodule Vaktherapie

Bekijk ook:

Master Vaktherapie

Als therapeut weet je dat vaktherapie zoals dans-, drama-, muziek-, beeldende-, spel of psychomotorische therapie werkt. Maar hoe bewijs je dat? Hoe onderbouw je de effectiviteit van je werk? Met de master Vaktherapie! Je professionaliseert je vak met wetenschappelijke innovatie als resultaat.

Studenten Master Vaktherapie – Beeldende Therapie – tijdens boetseren. Twee studenten hebben contact met elkaar.

Vakverdieping Psychomotorische Therapie (module)

Als deelnemer aan de mastermodule Vakverdieping Psychomotorische Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van PMT. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals cognitieve gedragstherapie, sensorimotor psychotherapy en schematherapie.

Studenten Master Vaktherapie - Psyschomotorische Therapie - oefenen met een lint met een docent.

Vakverdieping Muziektherapie (module)

Als deelnemer aan de mastermodule Vakverdieping Muziektherapie leer je om overstijgend te denken over jouw handelen als muziektherapeut. In de lessen staan we stil bij theoretische kaders, zoals guided imagery and music en neurologische muziektherapie. Ook maak je kennis met een aantal muziektherapeutische microanalysemethoden.

Docent en student Master Vaktherapie - Muziektherapie - maken muziek.

Vakverdieping Beeldende Therapie (module)

In de mastermodule Vakverdieping Beeldende Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van jouw vak. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals mentalisation-based treatment, schematherapie, dialectische gedragstherapie, ontwikkelingsgericht werken en expressive therapies continuum.

Studenten Master Vaktherapie – Beeldende Therapie – tijdens boetseren.

Richtlijnontwikkeling in Vaktherapie (module)

In deze mastermodule staat het zoeken, analyseren en evalueren van onderzoeksresultaten centraal. Je leert actuele, relevante en(inter)nationale onderzoeksresultaten op kwaliteit te beoordelen en beschikbaar te stellen ter onderbouwing van de eigen praktijk volgens geldende kwaliteitsstandaarden.

Studenten Master Vaktherapie – Beeldende Therapie – tijdens boetseren.

Implementeren en Profileren (module)

Op basis van wetenschappelijke inzichten leer je in deze mastermodule hoe je Vaktherapie doelgericht en effectief kunt implementeren, uitbreiden én profileren. Je leert te kijken naar je doelgroep en implementatie van Vaktherapie in je eigen omgeving. Je krijgt tools waarmee je je eigen kracht kunt inzetten om succesvoller te zijn in het creëren va

Studenten Master Vaktherapie – Beeldende Therapie – tijdens boetseren. Een student licht haar werk toe.

Praktijkgericht Onderzoek Zorg en Welzijn (module)

Als deelnemer aan de mastermodule Praktijkgericht Onderzoek in Zorg en Welzijn staat het ontwerpen, uitvoeren en rapporteren van een kwalitatief en/of kwantitatief onderzoek centraal. Het onderzoek is innovatief en praktijkgericht, hetgeen betekent dat het design optimaal aansluit bij de mogelijkheden van de praktijk.

Les

Theorieontwikkeling in Vaktherapie (module)

Deze mastermodule richt zich op de centrale vraag 'waarom werkt een (vak)therapeutische aanpak?' Je analyseert welke theoretische inzichten (vak)therapeuten in het algemeen (kunnen) gebruiken om begrijpelijk te maken waarom een interventie effect sorteert, zowel in het algemeen als binnen de eigen discipline.

Studenten Master Vaktherapie – Beeldende Therapie – tijdens boetseren.

Bachelor Vaktherapie

Ben jij graag bezig met muziek, toneelspelen, beeldende kunst of bewegen? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie. Via een studierichting beeldende vorming, drama, muziek óf beweging leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

Meisje lacht in houtlokaal

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?