Post-hbo Verpleegkundige Vervolgopleidingen (premodule)

3 vrouwen lachen. Oranje banken en een wereldbol op de achtergrond.
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
    Stel al je vragen aan een specialist
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
  • 27nov
    Open Avond
    Nijmegen - 17:00 - 21:00
  • 27nov
    Online Open Avond
    Nijmegen - 17:00 - 21:00

De opleiding start 1 april 2025 en 10 september 2025

Start jij met een gespecialiseerde verpleegkundige post-hbo opleiding of ben je praktijkbegeleider en wil je op de hoogte zijn van actuele kennis en ontwikkelingen? De Premodule geeft jou handvatten om te starten met een verpleegkundige vervolgopleiding of om studenten te begeleiden.

In het kort

    Duur6 lesdagen op dinsdag of woensdagStartdatum (dinsdagen): 1-4-2025, vervolg 15-4, 6-5, 20-5, 3-6 en 17-6 Startdatum (woensdagen): 10-9-2025, vervolg 24-09, 8-10, 29-10, 12-11 en 26-11
    Studielast80-120 uur in totaal
    Contacturen24 uur in totaal
    Accreditatie24 punten V&V
    Kosten€1282,-Prijspeil 2025

Maak kennis met de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

Over de Premodule

Wil jij je verder specialiseren als verpleegkundige in één van de expertisegebieden, zoals bijvoorbeeld Pijnconsulent, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige of Technische Thuiszorgverpleegkundige? Maar beschik je niet over een hbo-v diploma of recent hbo-v diploma (BN2020) van na 2016? Of wil je als praktijkbegeleider op de hoogte zijn van actuele kennis en vaardigheden van het huidige onderwijs, zoals EBP en klinisch redeneren. Dan is de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen iets voor jou! Na de premodule ben je klaar om te starten met een van onze verpleegkundige vervolgopleidingen of kun jij een van je studenten optimaal begeleiden.

Programma

Deze premodule vormt een uniek traject gericht op de drie thema’s Evidence Based Practice, klinisch redeneren en leervaardigheden. Het is daarmee een opstap naar het volgen van één van de vervolgopleidingen gericht op één van de verpleegkundige expertisegebieden, zie voor meer informatie over deze gebieden de website.
 

Werkwijze

Binnen de modules ga je samen met medecursisten multidisciplinair aan de slag aan de hand van authentieke beroepssituaties en opdrachten. Dit doen we zowel in groepen als individueel, online of op locatie. Zo kun je je leertraject zoveel mogelijk plaats- en tijdsonafhankelijk inrichten. Hierbij wen je aan de combinatie van werken, studeren en je privéleven.

Toetsing en resultaat

Om de premodule met succes af te ronden moet je 3 opdrachten doen. Heb je alle opdrachten met een voldoende afgesloten? Dan heb je de premodule succesvol afgerond. Met de premodule op zak kun je starten met een van de vervolgopleidingen, mits je aan alle toelatingsvoorwaarden voldoet. Check hiervoor de toelatingsvoorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.

Je bent nu goed voorbereid om te starten met een van onze opleidingen en/of studenten van hbo-niveau te begeleiden. Je hebt ervaring op gedaan met  literatuur vinden en toepassen, evidence based werken, klinisch redeneren en geoefend met leervaardigheden. Hierdoor is de kans dat jij studievertraging oploopt veel kleiner geworden. Daarnaast heb je ervaring opgedaan met de combinatie werk-studie-privé. Dit is zowel voor jou als je werkgever van belang.

De premodule als opstap heeft mij zoveel meer inzichten gegeven, dat ik ondanks de inspanning die het me ook heeft gekost, vol (zelf) vertrouwen ben gestart met de SPV opleiding.

Expertisegebieden voor de premodule

Arboverpleegkundige

Jezelf profileren in het werkveld arbeid en gezondheid of werk je al als verpleegkundige binnen de arbodienstverlening? De opleiding Arboverpleegkundige biedt een verdere verdieping aan professionals in dit werkveld.

Man en vrouw zijn is overleg tijdens de cursus acute pijn service.

Maag Darm Lever verpleegkundige (MDL)

De zorg voor mensen met een aandoening aan de maag, darm of lever neemt toe, zowel in omvang als in complexiteit. De opleiding MDL-verpleegkundige biedt je je de mogelijkheid om je jouw kwaliteit in de zorg aan MDL-patiënten te vergroten.

Komt per foto

Pijnconsulent

Als pijnconsulent ben je altijd op zoek naar de nieuwste kennis en inzichten over pijn en pijnbehandeling. Je houdt zelfstandig spreekuur om patiënten met pijn te onderzoeken, behandelen en te begeleiden.

Student in groene trui is aan het lachen tijdens opleiding technische thuiszorgverpleegkundige

Praktijkondersteuner (POH)

Wil jij je eigen spreekuren houden? Zorg regelen voor patiënten met chronische ziekten? Als praktijkondersteuner/praktijkverpleegkundige geef je voorlichting over medicijngebruik en verandering van leefstijl. Zelfstandigheid en korte lijntjes: dat maakt deze functie zo leuk!

Vrouw laat iets zien op haar mobiel tijdens de cursus acute pijn service. Andere studenten moeten lachen.

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

De opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige is interessant voor een brede groep verpleegkundigen. De opleiding sluit aan bij actuele ontwikkelingen in het veld zoals versterking van de eerstelijnsgezondheidszorg en ambulantisering.

Vrouw is in gesprek met docent. Vrouw heeft lichtblauw jasje aan. Opleiding maag-, lever-, darmverpleegkundige

Technische thuiszorgverpleegkundige (TTV)

Opnames in het ziekenhuis zijn steeds korter. Complexere zorg en behandelingen gebeuren vaker thuis met hulp van naasten. Als technische verpleegkundige in de thuiszorg leid jij deze zorg in goede banen.

Student met groene trui heeft naald van tijdens de opleiding technische thuiszorgverpleegkundige.

Transferverpleegkundige

Wil jij je specialiseren in het regelen van de beste zorg na ontslag uit het ziekenhuis? Ervoor zorgen dat patiënten op de juiste plek goede zorg blijven krijgen? Met de opleiding Transferverpleegkundige leer jij de lijntjes bij elkaar te brengen.

drie vrouwen bij koffie automaat, lachend.

Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie

Hou je van werken met ouderen en wil je je verder ontwikkelen als verpleegkundige? Aan de slag met complexe problemen? Met de post-hbo opleiding Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie leer je kijken naar de mens achter het ziektebeeld.

Vrouw en man samen op chestfield bank. Man is van de achterkant te zien, vrouw vanuit de voorkant.

Waarom deze Premodule?

  • Je bent goed voorbereid op de verpleegkundige vervolgopleiding.
  • Je bent goed voorbereid om stagiaires/studenten te begeleiden
  • Je doet ervaring op met de combinatie werken-studeren-privé.
  • Je krijgt de mogelijkheid een multidisciplinair netwerk op te bouwen.
  • Je krijgt een certificaat van de HAN.
  • Je verkleint de kans op studievertraging.

Test jezelf!

Vind je het lastig om te bepalen of de premodule iets voor jou is? Aan de hand van een aantal vragen kun je zelf toetsen op welk niveau je bent. Zo kun je handig zien of je na het volgen van de premodule vol vertrouwen aan een verpleegkundige vervolgopleiding kan beginnen. 

Drie vrouwen in gesprek buiten, achter houten railing.

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 27 november 2024 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten tijdens de online voorlichting Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur.

Informatiemarkt op Kapittelweg 33 voor Werkveld Zorg
Hoe sta jij ervoor?
 

TEST JOUW DIGITALE VAARDIGHEDEN

Start jij met één van onze opleidingen, dan verwachten we basale digitale vaardigheden. Twijfel je daarover? Doe dan de zelftest Verpleeghuiszorg & Zorg Thuis, geschikt voor verpleegkundigen in alle sectoren. Hiermee test je gemakkelijk jouw kennis over basis ICT-voorzieningen, Microsoft Office en overige digitale vaardigheden.

HBO master studenten werken samen in de kantine van Groenewoudseweg achter de laptop

Verpleegkundige vervolgopleidingen en - cursussen

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn om jou als verpleegkundige verder te ontwikkelen?  Kijk dan eens naar de specialistische vervolgopleidingen van HAN VDO. Op onze website: www.han.nl/studeren/scholing-voor-werkenden/zorg-vitaliteit/ vind je meer informatie, nieuws en leuke evenementen 

Opleidingscoördinator
 

Lia de Bruyn

Lia de Bruyn is opleidingscoördinator van de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen en de post-hbo opleiding Transferverpleegkundige. Van origine is Lia onderwijskundige. Met deze achtergrond zet zij zich in voor een actueel curriculum met de inzet van de juiste professionals. Als coördinator heeft Lia oog voor de lerende volwassene en de implicaties die dat met zich meebrengt.

Portretfoto Lia de Bruyn, post-hbo november 2022

Cursisten aan het woord

Eva Koenraadt

“Lange tijd twijfelde ik of ik de stap kon maken naar een post-hbo opleiding”, vertelt Eva Koenraadt. “Na het volgen van de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen heb ik de stap gemaakt naar de post-hbo opleiding Technische Thuiszorgverpleegkundige. Daar heb ik nog geen moment spijt van.”

Eva Koenraadt Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

Reina Homan

“Hoewel ik mijn huidige baan nog steeds erg leuk vind, begon het toch te kriebelen en wilde ik mezelf verder ontwikkelen” vertelt Reina Homan. “Dankzij de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen bij de HAN heb ik mijn draai gevonden in de post-hbo opleiding Praktijkondersteuner.

mannen en vrouwen aan tafel pratend

Incompany of maatwerktraject?

HAN_ University of Applied Sciences verzorgt voor organisaties ook incompany en maatwerk opleidingen, cursussen en trainingen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie: 024 - 351 10 40. Samen maken we een passend leertraject voor jouw organisatie!

Snel antwoord

Vragen over een post-hbo, cursus of opleiding?
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Ontdek de mogelijkheden van de Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

Vrouw in gesprek, moet lachen. Tijdens de cursus acute pijn service, in de kantine.