Post-hbo Schakelprogramma AA
De opleiding start31 januari 2025 en 5 september 2025
Een mkb-ondernemer adviseren over belastingzaken, informatiemanagement of een financiering. Een jaarrekening opstellen. Als AA-accountant MKB moet je snel schakelen. Wil jij AA-accountant worden en heb je al een financiële bachelor? Via het Schakelprogramma kun je naar het Post-hbo AA accountancy.
In het kort
Voor wie is deze opleiding?
Heb jij een financiële hbo-opleiding afgerond en wil je graag AA-accountant worden? Het Schakelprogramma AA is speciaal voor professionals die carrière willen maken in de accountancy en adviseur willen zijn voor MKB-ondernemers. In korte tijd krijg je de vereiste kennis om zonder problemen door te stromen naar de post-hbo opleiding AA Accountancy waarmee je je AA-titel kunt halen.
All onze deeltijdopleidingen accountancy en controlling in één overzicht
Wat levert deze opleiding je op?
- In korte tijd de vereiste kennis om zonder problemen door te kunnen stromen naar de post-hbo-opleidingen voor AA-accountant;
- Met je certificaat krijg je toegang tot de post-hbo opleidingen voor AA-accountant, zoals AA Oriëntatie Accountancy MKB (theoriedeel) en AA MKB Theorie en Praktijk (gecombineerde opleiding).
Open Avond 27 november 2024
Proef de sfeer en ga in gesprek met docenten. Kom naar de Open Avond op woensdag 27 november 2024. Het programma ziet er als volgt uit:
- 17.00 - 17.30 uur: Online Q&A opleidingen en cursussen Accountancy (via Teams)
- 18.00 - 21.00 uur: Informatiemarkt (Arnhem)
- 19.00 - 19.45 uur: Voorlichting post-hbo-opleidingen Accountancy (Arnhem)
Het is echt een serieuze opleiding, met ruimte voor de stem van de student.
De belangrijkste financieel adviseur voor het MKB
De AA-accountant adviseert de MKB ondernemer bij ingrijpende gebeurtenissen rond de onderneming. Ook is de AA-accountant adviseur bij grote investeringen zoals een IT- of informatie-systeem, bij belastingzaken en bij andere wettelijke verplichtingen. Ontwikkelingen gaan razendsnel waardoor MKB-ondernemers behoefte hebben aan tussentijdse (stuur)informatie en analyses. Iemand bij wie ze terecht kunnen met vragen over belastingzaken, financieringen, pensioenen, IT en automatisering. Het werk van een MKB-accountant verschuift van het opstellen van rapportages naar het interpreteren ervan én het adviseren. Een gesprekspartner met kennis van zaken dus, en een belangrijke vertrouwenspositie. Voor de ondernemer, maar ook voor de banken en de belastingdienst.
Programma Schakelprogramma AA
Je leert veel in korte tijd. De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Fiscale advisering:
Het opstellen van aangiften en het adviseren over de verschillende belastingen zoals omzetbelasting, loonbelasting en vennootschapsbelasting. Ook belastingwetgeving komt aan bod. - Assurance:
Als accountant heb je de bijzondere taak om vertrouwen te geven over de juistheid bij de financiële cijfers van bedrijven en organisaties. Omdat je zo’n belangrijke taak hebt zijn er in de wet regels vastgelegd hoe je dit vertrouwen waar kan maken. - Interne controle en informatiesystemen:
Bij dit vak krijg je inzicht in de informatieverzorging bij het besturen en controleren van een bedrijf. Welke informatie hebben het management en medewerkers nodig om hun werk goed te doen? Hoe werken geautomatiseerde systemen en wat is er mogelijk en wat kan er fout gaan? Hoe kunnen bedrijfsprocessen het beste worden vastgelegd? Ook aan bod komen transacties, zoals inkopen, het analyseren van klantgegevens, en het kunnen identificeren van bedrijfsrisico’s en hiervoor oplossingen bedenken. - Financial accounting:
Wat leg je vast in een financiële administratie, hoe schrijf je af en hoe moet je zaken zoals gebouwen of voorraden waarderen? Wat moet je doen om de financiële administratie jaarlijks af te sluiten om de jaarwinst te bepalen? Welke informatie willen stakeholders zoals aandeelhouders, banken of de belastingdienst zien en welke informatie is verplicht volgens de wet- en regelgeving? Balans, Winst- en Verliesrekening en het Kasstroomoverzicht komen hier aan de orde. - Recht:
Een onderneming kun je voeren als eenmanszaak, als maatschap of als BV. Wat zijn de verschillen en wat zijn de voor- en nadelen. Ook leer je bij dit vak wat het verschil is tussen koop, huur en lease. Welke rechten je hebt als koper of verkoper of als huurder of verhuurder? Ook leer je welke rechten of plichten je hebt als de koper of verkopen afspraken niet nakomt. Met de wet in de hand leer je hoe we dit in Nederland geregeld hebben.
Ik heb snel kunnen schakelen door het Schakelprogramma. Een mooie basis voor je toekomstige carrière.
Verdere informatie
Persoonlijk opleidingsadvies
Op basis van je huidige loopbaan en leerdoelen geven we je graag persoonlijk opleidingsadvies. Dat kan bij de HAN, telefonisch of via Teams.
Peter Kuppen
Coördinator post-hbo opleidingen AccountancyHelma Dijkzeul
OpleidingscoördinatorVoordelen bij de HAN
- Startgarantie.
- Geen lessen in de schoolvakanties.
- Kleine groepen, zeer ervaren docenten.
- Makkelijk bereikbaar met zowel de auto als de trein.
Contact
Heb je vragen? Wij helpen je graag verder.
- Bel met ASK HAN: 024 - 353 0500
- Je kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur