Post-hbo Toekomstbestendig Bouwen
De opleiding start26 november 2024 en 3 december 2024
Heb jij de behoefte om duurzaamheidsvraagstukken praktisch én integraal op te kunnen lossen? Dan zijn de kennissessies Toekomstbestendig Bouwen iets voor jou! Tijdens deze kennissessies nemen 1 of meerdere experts je mee in de diverse thema’s, zoals groen, water en carbon based design.
In het kort
Programma
Onze experts zijn allen werkzaam in het bedrijfsleven en brengen de praktijk mee in de kennissessies. Iedere sessie bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk waarbij je de theorie direct kunt toepassen onder begeleiding van de docenten.
Alle kennissessies samen zorgen voor een integrale benadering op de gebiedsontwikkeling, waarbij er niet alleen gekeken wordt naar het gebouw en het materiaalgebruik maar ook naar de verdere gevolgen van de impact van de gebiedsontwikkeling op mobiliteit, sociale duurzaamheid en klimaatadaptatie.
Met deze reeks kennissessies kun jij in een periode van acht weken expert worden in het integraal inrichten van de gebouwde omgeving. Je start met een verplichte algemene introductie, waarna er 5 interessante kennissessies volgen met verschillende thema's. De opbouw van het programma is als volgt:
- Verplichte algemene introductie (1 bijeenkomst)
29 oktober 2024: Vertrekpunt duurzaamheid en subsidiestromen - Energie, materiaal, afval en grondstoffen (3 bijeenkomsten)
5 november 2024: Carbon based design
12 november 2024: Toxicologie
19 november 2024: Energiezuinig bouwen - Groen (1 bijeenkomst)
26 november 24: Klimaatadaptatie en natuur inclusief - Water (1 bijeenkomst )
3 december 2024: Gebouw/wijkniveau -
10 december 2024: Inrichting wijken - Energie, mobiliteit en transport (1 bijeenkomst)
17 december 2024: Autoluwe zone’s
De kennissessies duren 4,5 uur per bijeenkomst. Dit is verdeeld in 2 uur kennisoverdracht en 2,5 uur werken aan de casus. Je werkt in een vast duo als je de gehele reeks besluit te volgen. Zo heb je altijd een sparringpartner over de vraagstukken.
Aanmelden
BELANGRIJKE INFORMATIE: Lees dit voordat je je gaat aanmelden!
- Als je je wilt inschrijven voor de hele serie kennissessies, klik dan op de roze button 'Meld je aan' bovenaan deze pagina!
- Als je je wilt inschrijven voor een of meer kennissessies, klik dan op dit aanmeldformulier of klik op de kaarten bij 'De Kennissessies'.
Voor de verplichte algemene introductie kun je je niet apart aanmelden. Je wordt hiervoor automatisch aangemeld als je je inschrijft voor de gehele cursus of voor een of meer kennissessies.
Verdere Informatie
(Gast)docenten
De kennissessies worden verzorgd door een diverse groep gastdocenten, waaronder lectoren van de HAN, directieleden uit het bedrijfsleven en onderzoekers van Wageningen University & Research en Hall Larenstein. Deze toonaangevende experts zetten zich in voor de toekomstbestendigheid van de gebouwde omgeving en brengen waardevolle praktijkervaring mee naar de kennissessies.
Elke kennissessie wordt het programma verzorgd door onze vaste docent en bouwbioloog Carla Rongen. Zij is een van de begeleiders tijdens het werken aan het casusproject. De overige begeleiders zijn de gastdocenten van de verschillende kennissessies.
Ontvang persoonlijk advies
Wil je deze post-hbo volgen? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Vraag een adviesgesprek aan. Tijdens een adviesgesprek kun je je verwachtingen toetsen en bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Meer weten? Neem via onderstaande links contact op met onze adviseurs.
Andrea Bloemendaal
Cursuscoördinator post-hbo Bouw en InfraGijs Pelgrom
Programmaleider post-hbo Bouw en InfraDirect contact
Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.