HAN Connectr - Energy innovation
Op het Industriepark Kleefsewaard (IPKW) in Arnhem heeft de HAN omgevingen waar studenten projecten doen voor bedrijven. Dat is de meerwaarde van deze bijzondere plek: het is niet op de campus, maar op een plek waar vele bedrijven graag samenwerken met studenten. Zo leren we allebei.
Vanuit de directe samenwerking tussen werknemers van het bedrijf, docent-onderzoekers en studenten ontstaat een lerende gemeenschap waarin studenten leren, maar ook mensen uit het werkveld leren. Het doel is de energietransitie versnellen; de uitdagingen van de klimaatcrisis zijn immers urgent. We hebben innovatieve en integrale ideeën nodig én mensen om die te realiseren. Het fysiek samenbrengen van die ideeën en het samenwerken tussen die mensen draagt daar aan bij. Alleen met elkaar – bedrijven, onderzoek en onderwijs – kunnen we echt impact maken.
Team van HAN Connectr
Dit is het team dat vanuit de HAN bijna dagelijks werkt binnen Connectr. Heb je een vraag, neem dan contact op!
Erik Folgering
Programmamanager Onderzoek en Onderwijs"Kennisinstellingen samenbrengen om de energietransitie te versnellen"
Maarten van den Berg
Projectcoördinator ESBEHybride Leeromgaving ESBE
Iwan van Bochove
Operational manager van het MIC"Vormgeven van samenwerking tussen onderwijs-onderzoekers-bedrijven"
Ruben Bruins
Onderzoeker en beheerder Waterstoflab HAN"Samen met onderzoekers, studenten en bedrijven technologie naar een groener niveau tillen"
Roel Jansen
Docent en onderzoeker Lectoraat Balanced Energy SystemsTechnologische ontwikkelingen
Leo Polak
Lector Balanced Energy SystemsDe mogelijkheden van waterstof
Nikola Pozderovic
Onderzoeker Lectoraat Balanced Energy SystemsPraktijkgericht onderzoek binnen zonne-energie (PVT, concentrated solar) en waterstoftechnologie (elektrolysers)
Suzanne Ezendam
Projectcoördinator Mobility Innovation CentreMobility Innovation Centre (MIC)
Het MIC verbindt het onderwijs en praktijkgerichte onderzoek met de behoefte aan innovatie- en business-development van het bedrijfsleven. Er worden niet alleen innovaties gerealiseerd maar het brengt ook het bedrijfsleven dichterbij de werknemers van de toekomst. Studenten van verschillende technische opleidingen van de HAN werken in het MIC aan innovatieve mobiliteitsvraagstukken. De studenten volgen de hbo opleidingen automotive, werktuigbouw, elektrotechniek en industrieel product ontwerp.
Waterstoflab
Het H2Lab is een shared facility test- en ontwikkelomgeving voor waterstofsystemen. Partijen die onderzoek willen doen en/of willen samenwerken kunnen ook terecht in het waterstoflab. Het lab wordt beheerd door de HAN en is een hybride leeromgeving waar studenten opdrachten doen samen of voor bedrijven.
Connectr - Energy innovation
Connectr verbindt Arnhem op de uitdagingen van de energietransitie. 2030 is morgen. De energietransitie heeft een schaalsprong nodig, wat vraagt om het versneld toepassen en opschalen van innovaties. Met een Innovatieprogramma, Innovatielab, Shared Facilities en de Kernorganisatie helpt Connectr. Innovaties worden vanuit Connectr direct getest, gedemonstreerd en in de praktijk gebracht, om van daaruit te groeien. Door impact te realiseren op zowel de energietransitie als de (regionale) economie, en door human capital aan techniek te verbinden, zorgen we voor oplossingen.