Projecten

GLP-1 agonisten, ervaring van voorschrijvers en gebruikers
Wat betekenen afslankmedicijnen als Saxenda, Mysimba, Wegovy voor gebruikers? We duiken in hun persoonlijke ervaringen, om beter te begrijpen wat deze medicijnen doen – en wat ze betekenen – in het dagelijks leven.

Reduce and use landfill methane
Kunnen methaanbronnen als stortplaatsen en kleine vergisters die nu (deels) onbenut worden, gebruikt worden voor de productie van waardevolle materialen? Dat is het doel van dit Biotech boosterproject.

Lerend Netwerk Hybride Vaktherapie
Het Lerend Netwerk Hybride Vaktherapie is een initiatief om de ontwikkeling van hybride vormen van vaktherapie te stimuleren door samenwerking tussen praktijk, onderwijs en onderzoek. Samen werken we aan innovatieve benaderingen die zowel fysieke als digitale elementen combineren. Een innovatief samenwerkingsverband waarin zorginstellingen, technologiebedrijven, kennispartners en cliëntvertegenwoordigers samen bouwen aan de toekomst van hybride vaktherapie.

PAINLESS
Ernstige pijn na operaties kan leiden tot chronische pijn en langdurig gebruik van sterke pijnstillers. Patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden lopen een groter risico. Met dit project wordt een tool set ontwikkeld waarmee in pijn gespecialiseerde verpleegkundigen patiënten beter kunnen ondersteunen bij het voorkomen en behandelen van pijn.

Stuurkracht Challenge
Innovatief mbo- en hbo-onderwijs vraagt om stuurkracht: regie over het eigen leerproces. Veel studenten worstelen hiermee. Docenten zoeken tools om hen te helpen. Daarom ontwikkelden we de Student Challenge: een tool om student agency te versterken.

Begrijpelijke(re) arbeidsovereenkomst
In dit project onderzoekt docent-onderzoeker Hanneke Houwers of arbeidsovereenkomsten begrijpelijker kunnen worden gemaakt en zo ja, hoe dat te doen.
Meten van empowerment in sociaal werk
Wat betekent het om greep te hebben op je leven? Om het gevoel te hebben dat je invloed hebt op wat je gebeurt en op de dingen om je heen? We noemen dit empowerment. Empowerment is vaak een centraal doel van het sociaal werk, maar hoe 'meten' we empowerment? Daar gaat dit onderzoek over.

Samen Slimmer
Kinderen verdienen een veilige, inclusieve leeromgeving. De Pedagogisch Educatief Professional (PEP) speelt hierin een sleutelrol. Maar de meerwaarde van de PEP, vooral in de samenwerking met andere onderwijsprofessionals is niet goed in het vizier. Het project 'Samen Slimmer' onderzoekt hoe deze beter benut kan worden.
