Projecten
Informele mentor in de jeugdhulp: wat werkt voor wie?
Een van de gebieden waar binnen de jeugdzorg steeds meer aandacht voor is, is het inzetten van het informele netwerk zoals de JIM-aanpak. JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor en is een familielid, vriend of bekende van de jongere. Wat werkt in deze aanpak? Dit onderzoekt Suzanne in een leernetwerk.
Academische Werkplaats Wijkverpleging Nijmegen
De Academische Werkplaats Wijkverpleging Nijmegen versterkt de kennisinfrastructuur in de wijkverpleging. Samen met negen organisaties werken we aan innovatie, praktijkgericht onderzoek en professionele ontwikkeling om de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg thuis te waarborgen.
Samen Beslissen, wijkverpleging aan zet!
De methodiek Persoonsgericht Samen Beslissen werkt bij ouderen met een kwetsbare gezondheid in de huisartsenzorg en op de polikliniek geriatrie. Maar werkt het ook goed in de wijkverpleging? Dat gaan we onderzoeken!
Data-driven: Measuring movements in low back pain
Hebt u last van lage rugpijn en zoekt u naar een gepersonaliseerde behandeling? Ontdek hoe bewegingssensoren en machine learning technieken kunnen bijdragen aan een betere prognose en behandeling op maat.
Veerkrachtig Ouder Worden
In dit leeratelier pakken we met samenwerkingspartners vraagstukken rondom veerkrachtig ouder worden. Het betrekken van verschillende generaties van inwoners is daarbij essentieel. In het leeratelier staat leren door te doen centraal. Hierbij kunnen inwoners en professionals zelf tot actie komen.
Datagedragen fysiotherapie
Datagedragen fysiotherapie door betekenisvolle patiëntdata: sluiten de technische mogelijkheden aan bij de wensen van fysiotherapeuten en hun patiënten?
12plus bestaanszeker
Welke factoren dragen bij aan de financiële weerbaarheid van 12plussers uit financieel minder draagkrachtige gezinnen? En hoe wordt armoede overgedragen van generatie (ouder) op generatie (kind)? In dit project dragen we bij aan kennis over het doorbreken of verminderen van intergenerationele overdracht van armoede. We richten ons op factoren binnen én buiten het gezin die (risico op) armoede in stand kunnen houden of juist kunnen verminderen.
Baggerslib als grondstof voor de keramische industrie
Zand en andere grove grondstoffen worden steeds schaarser, terwijl miljarden kubieke meters fijnkorrelig en samenhangend slib wereldwijd worden uitgebaggerd om havens en vaargeulen operationeel te houden.
Taaie dijken klimaatrobuust
Het maatschappelijke belang achter de dijk wordt steeds groter. De huidige Nederlandse aanpak, waarbij dijken steeds hoger en breder worden gemaakt om de risico’s te beperken, zorgt daarom op termijn voor ruimtelijke problemen. We moeten daarom voor praktische alternatieven gaan zorgen.
ResiRiver
Het project 'Resilient River' (ResiRiver) richt zich op het creëren van veerkrachtige riviersystemen door het mainstreamen en opschalen van op natuur gebaseerde oplossingen (Nature-based Solutions - NbS).