CVA Thuisrevalidatie
Na een beroerte herstellen mensen steeds vaker thuis in plaats van in revalidatiecentra. Hier zijn diverse eerstelijnsprofessionals bij betrokken. Hoe leveren zij optimale zorg, afgestemd op de wensen en behoefte van de cliënt en in overleg met elkaar? Dit project verbetert thuisrevalidatie.
Achtergrond
De thuisrevalidatie na een beroerte verloopt niet altijd efficiënt. Er zijn veel eerstelijnsprofessionals bij betrokken. Denk aan fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, maatschappelijk werk, huisartsen, etc. Om de revalidatie te verbeteren, moet deze zorg beter op elkaar afgestemd worden. Doel van dit project is een optimale inrichting van het complexe proces van thuisrevalidatie.
Ons team
Dinja van der Veen
OnderzoekerNertwerkpartners
-
betrokken opleidingen
Zoek je een studie die hierbij past? Dan is behalve de master Neurorevalidatie, de opleiding Ergotherapie de perfecte opleiding voor jou. Deze opleidingen hebben het meeste raakvlak met dit project.
Publicaties
Vanuit het project CVA Thuisrevalidatie zijn al heel wat publicaties verschenen.
Resultaten
- Inventarisatie van de grootste problemen bij thuisherstel van een beroerte
- Ontwikkeling van standaardmethode om het sociale netwerk van deze cliënten in kaart te brengen.
- Inspiratieposter CVA Thuisrevalidatie
Het Lectoraat Neurorevalidatie Eigen Regie en Participatie
Doordat Nederland vergrijst, zien we de komende jaren een toename van patienten met neurologische aandoeningen. Dat vraagt behalve om nieuwe revalidatietechnieken en behandelmethoden om goed opgeleide professionals. Dat vraagt om nieuwe kennis.
De HAN staat voor (zwaartepunt) Health
Met Health richt de HAN zich op het verkleinen van sociaal-economische gezondheidsverschillen. Mensen met een laag opleidingsniveau of inkomen leven korter én hebben een minder gezonde levensverwachting. In ons onderwijs en onderzoek hebben we aandacht voor deze verschillen, dit willen we doorgeven aan alle (toekomstige) professionals.