Samenredzaamheid
Het project Samenredzaamheid heeft de volgende resultaten opgeleverd:
Resultaten
De Methode Wederzijds Begrip is een hulpmiddel bij het ontwikkelen van een samenwerkingsverband, zoals een wijknetwerk.
Samenredzaamheid: hoe geef je vorm? In samenwerking met 3 proeftuinen en een adviesgroep hebben we gedurende 15 maanden met participatief actieonderzoek kennis ontwikkeld over succesvol samenwerken in wijknetwerken. Het rapport doet verslag van de bevindingen, geleerde lessen en geeft aanbevelingen voor het wijknetwerk, voor nationaal en lokaal beleid en verder onderzoek naar succesvol samenwerken.
De belangrijkste succesfactoren en aanbevelingen van het onderzoek zijn hieronder samengevat weergegeven. De infographics/factsheets richten zich op beleidsmakers, eerstelijnsorganisaties, welzijnsorganisaties en inwonersinitiatieven en geven handvatten om wijknetwerken te ondersteunen c.q. te realiseren. Download hieronder de factsheets!
Op basis van het project Sterk Wijknetwerk is het 4V-model ontwikkeld, dat de vier fasen in de ontwikkeling van wijknetwerken beschrijf (verkennen, vormgeven, verdiepen en verankeren). In de online toolbox zijn per stap instrumenten en kennisproducten opgenomen die gebruikt kunnen worden bij de ontwikkeling van het wijknetwerk.
Voor de ontwikkeling van de Methode Wederzijds Begrip heeft een expertgroep het proces van begripsvorming doorlopen. In dit bijbehorende Begrippenkader zijn de uitkomsten vastgelegd: begrippen met een betekenis.
Contact over dit project?
Lectoraat Organisatie van Zorg en Dienstverlening
Stuur een mailbericht naar: lectoraat.ozd@han.nl