VS-ggz in de functie van regiebehandelaar
Sinds 1 januari 2017 mag een Verpleegkundig Specialist (VS)-ggz regiebehandelaar zijn, net zoals de psychiater, klinisch psycholoog of verslavingsarts. De invulling van deze rol is nog best complex. We ontwikkelen een handreiking die het invullen van de rol als regiebehandelaar ondersteunt.
Aanleiding van het project
De invulling van de rol als regiebehandelaar verloopt nog erg wisselend tussen en binnen instellingen. Bovendien wordt de rol van regiebehandelaar nog niet altijd optimaal ingevuld door de VS-ggz. Hoe ondersteunen we bij het invullen van deze rol?
Doel
Het onderzoek heeft 2 doelstellingen:
- Kennis verzamelen over de wijze waarop de VS-ggz in de huidige praktijk binnen het multidisciplinaire team invulling geeft (en wenst te geven) aan de rol van regiebehandelaar. We onderzoeken wat de ervaren effecten daarvan zijn op de kwaliteit van zorg. Ook kijken we welke factoren van invloed zijn op de invulling van de rol van regiebehandelaar door de VS-ggz.
- Het ontwikkelen van een handreiking die VS’en-ggz in het multidisciplinaire team ondersteunt in het invullen van hun rol als regiebehandelaar. De handreiking bevat tools en randvoorwaarden op operationeel, tactisch en strategisch niveau. De handreiking wordt vormgegeven in een deelstudie met professionals uit de praktijk. Ze maken deel uit van het multidisciplinaire team waarbinnen het regiebehandelaarschap plaatsvindt.
-
Resultaten
We kunnen een aantal resultaten van dit project delen.
Onze partners
De projectpartners vormen samen een team en leveren vanuit hun eigen expertise waardevolle informatie voor het onderzoek.
- 7 ggz-instellingen
- Diverse lectoren/hoogleraren ggz
- V&VN-VS
Achtergrond
Dit project bestaat uit 3 onderzoeken. Wil je meer weten over deze onderzoeken, de onderzoeksvragen en de samenwerking met ggz-instellingen? We vertellen graag meer over de achtergrond van het project.
Gerelateerde Masteropleiding
Health
Met zwaartepunt Health richt de HAN zich op het verkleinen van sociaal-economische gezondheidsverschillen. Ook in Nederland leven hoogopgeleiden langer en gezonder dan mensen met een laag onderwijsniveau. Deze uitdaging vraagt om een multidisciplinaire aanpak en een integrale benadering, gericht op de persoon, de omgeving en de maatschappij.
Stuur een mailbericht naar: lectoraat.ozd@han.nl