Afbeelding van mondspoelmiddel

Een gezonde mond is niet vanzelfsprekend: tandbederf en tandvleesontstekingen zijn veelvoorkomende problemen. Kan dagelijkse mondverzorging, ondersteund met een spoelmiddel, een bijdrage leveren aan het verbeteren van mondgezondheid?

Snelle info

Projectleider:

Bregje van Swaaij

Startdatum:

1 november 2021

Status:

Lopend

Looptijd:

5 jaar

Subsidie

NWO 

Doel

Het doel is om tot een evidence-based advies over de toegevoegde waarde van mondspoelmiddelen te komen, dat door mondzorgprofessionals gebruikt kan worden in de dagelijkse praktijk.

Doelgroep

Mondzorgprofessionals

Aanpak

Het project bestaat uit een aantal deelstudies met verschillende onderzoeksdesigns; o.a. survey, systematic reviews en in-vitro onderzoek.

Het Lectoraat Werkzame Factoren in de Beweegzorg

Toetsing staat volop in de belangstelling. Het wordt voor iedereen in onderwijs duidelijker dat het anders moet én kan. Maar hoe dan precies? Het lectoraat onderzoekt wat wel en niet werkt, en ontwikkelt producten waarmee opleidingen en docententeams praktisch en doelgericht aan de slag kunnen.

die een oudere man met gewichten helpt
Zwaartepunt
 

De HAN staat voor Health

Met Health richt de HAN zich op het verkleinen van sociaal-economische gezondheidsverschillen. Mensen met een laag opleidingsniveau of inkomen leven korter én hebben een minder gezonde levensverwachting. In ons onderwijs en onderzoek hebben we aandacht voor deze verschillen, dit willen we doorgeven aan alle (toekomstige) professionals.

die een oudere man met gewichten helpt