EMPLE-studie
Sinds de start van de COVID-19 pandemie staat de mentale gezondheid van professionals op de spoedeisende hulp (SEH) onder druk. De Emergency care professionals Mental health PrevaLEnce study during COVID-19 (EMPLE)-studie maakt dit inzichtelijk.
Achtergrond
De COVID-19 pandemie heeft een grote impact op de mentale gezondheid en het welbevinden van gezondheidszorgprofessionals. Studies laten zien dat angst, depressie, stress, post-traumatische stress, werkgerelateerde vermoeidheid en slaapstoornissen veel voorkomen bij gezondheidszorgprofessionals in het algemeen, maar ook bij gezondheidszorgprofessionals in de acute intensieve zorgketen.
Echter, er is vrij weinig onderzoek gedaan naar de status van de mentale gezondheid van SEH-professionals in Nederland.
Doel
Het doel van de EMPLE-studie is tweeledig en bestaat uit:
- Het meten in welke mate angst, depressie, Post-Traumatische Stress (PTS), werkgerelateerde vermoeidheid en slapeloosheid voorkomen onder SEH-professionals in Nederland.
- Het identificeren van risicofactoren die met deze gezondheidsuitkomsten samenhangen.
Met de opbrengst van deze studie kunnen gerichte interventies voor preventie en omgaan met deze gezondheidsuitkomsten voor SEH-professionals in Nederland worden ontwikkeld.
Opzet onderzoek
- Angst
- Depressie
- PTSS
- Werkgerelateerde vermoeidheid
- Slapeloosheid
In het voorjaar van 2022 worden SEH-professionals benaderd om de vragenlijst in te vullen via de betrokken partners. Vanaf het najaar 2022 volgen publicaties over deze EMPLE-studie.
Informatiebrief voor deelnemers
De informatiebrief over de studie kun je hier downloaden:
Betrokken partners
Meer weten?
Meer informatie of vragen over dit project?
Neem contact op met de projectleiders van het Lectoraat Acute Intensieve Zorg: