Headerfoto Onderzoek lectoraat Biodiscovery HAN BioCentre bioreactor

Fermenteren van afgekeurde tomaten tot een verkoopbaar en heerlijk product.

Snelle info

Status

Lopend

Startdatum

Mei 2024

Looptijd

Een jaar

Subsidie

KIEM GoChem

Projectleider

Laura Claret Fernández
L.ClaretFernandez@han.nl

Aanleiding

Ongewenste Nederlandse tomaten vertegenwoordigen jaarlijks 7000 ton tomatenafval. Gezien de uitdaging die voedselverspilling wereldwijd vormt en het feit dat Nederland in 2050 circulair wil zijn, is het belangrijk om een manier te vinden om deze tomaten weer te circuleren in de voedselketen.

Doel van het project

Een manier om deze tomaten terug te brengen in de voedselketen is door middel van fermentatie. Het doel is om het proces te optimaliseren en een eindproduct te creëren dat aantrekkelijk, circulair en lekker is. Dit nieuwe product zal bijdragen aan de verduurzaming van ons voedselsysteem.

Onze partners

Consortiumpartner (naast de HAN)

  • Keep Food Simple
  • Kramer Koolmeesters

Network member

  • Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB)
lectoraat
 

Biobased Innovations

De onderzoekers van het lectoraat Biobased Innovations, voorheen Biodiscovery, voeren, samen met studenten, praktijkgericht onderzoek uit. Dit onderzoek richt zich op de vraag hoe we verantwoord en slim gebruik kunnen maken van de levende natuur. We onderzoeken hierbij de gehele keten van biodiscovery.

Algemene foto bermgras