Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl

ProBUS

Het ProBUS-project onderzoekt hoe een eiwitverrijkt dieet en krachttraining de kwaliteit van leven van ouderen met een heupfractuur kan verbeteren.

Anatomie van een heup als afbeelding
Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl

Flair

Heeft het medicijn colchicine invloed op hoe het brein bepaalde afwegingen maakt? In de FLAIR-i studie willen we graag onderzoeken of het medicijn colchicine (een ontstekingsremmer) gedrag en brein-functie van mensen met een lichte ontsteking verandert.

capsules rondom een hart. project flair
Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl

Diëtisten klaar voor 2030

Ontdek het project "Diëtisten klaar voor 2030"! We creëren een uniek professionaliseringsaanbod voor diëtisten. Leer kosteneffectieve zorg leveren en sluit naadloos aan bij de toekomstvisie van de diëtetiek. Bereid je praktijk voor op de evolutie van de zorg!

Projectbeeld KIEM: Diëtist-2030
Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl

SCOOP

Het SCOOP project: SCreening op Ondervoeding en Obesitas bij Patiënten met COVID-19 en andere ziekten en richt zich op ondervoeding en de kenmerken die gepaard gaan met ondervoeding bij overgewicht en obesitas.

Logo Scoop project: Screening op Ondervoeding en Obestitas bij Patiënten.
Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl

Dat Smaakt Naar Meer

Voeding en mondgezondheid hangen met elkaar samen. Diëtisten en mondhygiënisten geven aan dat zij graag beter gebruik maken van elkaars expertise. Echter, zij weten op dit moment onvoldoende van elkaars deskundigheid en weten elkaar niet te vinden en hebben ze handvatten nodig te hebben om deze samenwerking vorm te geven.

Mensen maken een praatje
Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl

Dietetics Building the Future

Onderzoek 'Dietetics Building the Future' ontwikkelt een op maat gemaakte toolbox voor ideaal dieetadvies, samen met diëtisten en cliënten. Met focus op overgewicht en co-morbiditeit binnen de eerstelijnspraktijk.

vliegend eten
Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl

Duurzaam Eiwitwijs

Een voedingspatroon met voldoende eiwit is belangrijk voor het behoud van spiermassa, spierkracht en zelfredzaamheid bij 65-plussers.

Senioren die aan het eten zijn en tevens met pensioen zijn
Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl

Monitoring eten en drinken in het ziekenhuis

Het project richt zich op het verbeteren van voedings- en vochtmonitoring in het Máxima MC. Onderzoek toont aan dat 20% van ondervoede patiënten niet wordt herkend. De focus ligt op herziening van de rolverdeling onder zorgprofessionals en betrokkenheid van patiënten en naasten.

Patient met eten en drinken aan het bed in het ziekenhuis
Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl

Maintaining Optimal Cognitive function In Ageing (MOCIA)

Leefstijl is belangrijk in zowel de preventie als de behandeling van ziekte. MOCIA bestaat o.a. uit een toegepast wetenschappelijk onderzoek, een praktisch leefstijlprogramma, waarin meerdere disciplines samenwerken aan het verbeteren van leefstijl, ondersteund door (nieuwe) technologie.

ouderenzorg met patient