Omscholen tot bedrijfskundige
Kathy (45) bouwde een boeiende carrière op. Jarenlang werkte ze in verschillende functies binnen verschillende branches, omdat het nieuwe lonkte. Hierdoor groeide de behoefte om opgedane kennis te verbinden. Dat deed ze via de deeltijd-studie Bedrijfskunde.
"Zie je wel, het lukt mij!"
De studie Bedrijfskunde leerde haar bedrijfsprocessen efficiënt en effectief in te richten. Deze nieuwe inzichten maakten haar zelfverzekerder in denken en handelen. De inhoud van de studie is toepasbaar op allerlei werkzaamheden.
Kathy: “Mijn achtergrond is gevarieerd, maar mijn cv is niet zomaar een mengelmoes. Ik leer graag nieuwe dingen. Als je gretig bent en ontwikkeling altijd lonkt, rol je vanzelf steeds in nieuwe banen, projecten en situaties. Hoewel ik me altijd voor de volle 100 procent inzet, groeide de twijfel. Hoe krijg ik meer structuur? Moet ik zaken niet anders aanvliegen? Ik wilde meer houvast hebben om mijn opgedane kennis beter te benutten.”
Toelatingstoets-stress
In 2017 startte Kathy de Associate degree Bedrijfskunde. Een 2-jarige opleiding waarin je leert jouw eigen visie te hebben op allerlei managementvraagstukken. Om in te stappen, moet je toelatingstoetsen halen.
“Een enorme eerste drempel, waar je wel overheen moet! Studeren leek iets van mijlenver terug. Toetsen? Die je nog moet halen ook. Maar laat je daar niet door afschrikken! Je kunt meer dan je denkt. Het idee van leren en getoetst worden maakt je kwetsbaar en al helemaal als het bepaalt of je wel of niet wordt toegelaten. Maar doe het wel!”
Leren anno nu
Bij de 2-jarige variant kom je 1 dag per week samen op de hogeschool. Je moet veel leren in een korte tijd. Om efficiënt te werken, werk je daarom vanuit huis in een digitale leeromgeving.
“Eerlijk gezegd, dat is even wennen hoor. Dat leren leren is een dingetje, maar de manier waarop je moet leren ook. Voor alles is er een inlog, een platform en een website. Ook hiervoor geldt; laat je niet van de wijs brengen. Dat je het niet nog niet eerder zo deed, wil niet zeggen dat je het niet kunt. Ik was er niet in thuis, maar het is ook mij gelukt.”
Schop onder de kont
In 2019 rondde Kathy haar opleiding succesvol af.
“Het, is los van het papiertje dat nieuwe deuren opent, zoveel waard voor jezelf. Een erkenning. Iets om ontzettend trots op te zijn. Zie je wel, het lukt mij! En zo zijn er zoveel anderen die het ook kunnen. Je loopt tegen zaken op, maar je leert daar weer van. Ik twijfelde al jaren over het volgen van deze opleiding. Totdat iemand me de zogeheten schop onder de kont gaf en ik me eindelijk inschreef. Misschien kan ik met mijn ervaring dat zelfde zetje geven. Inschrijven dus!”