SafeCLAI: Veiligheidsconcept voor autonome voertuigen gelanceerd

Op donderdagmiddag 24 april bereikte het baanbrekende SafeCLAI-project van het Lectoraat Automotive Research en haar partners zijn climax met een mini-symposium èn een live demonstratie van het revolutionaire veiligheidsconcept voor autonome voertuigen. Een kort verslag!

Het baanbrekende SafeCLAI-project van het Lectoraat Automotive Research en haar partners bereikte zijn climax met een mini-symposium èn een live demonstratie.

Een zaal vol enthousiaste belangstellenden werd getrakteerd op inspirerende presentaties van vooraanstaande namen zoals ZF, Rijkswaterstaat, Verum en HAN Automotive Research, die als drijvende kracht achter het project fungeerde.

Live demonstratie autonome voertuigtechnologie

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de live demonstratie, waarbij de HAN Streetdrone schitterde naast een robotplatform. Geheel ontwikkeld door toegewijde studenten HAN Engineering en Automotive, compleet met een voetgangersdummy. Het veiligheidsconcept, dat gedeeltelijk is ontwikkeld, doorstond de test glansrijk, waardoor een nieuwe mijlpaal is bereikt in autonome voertuigtechnologie.

Ongeëvenaard ontwikkelingsproces

De ware triomf van het SafeCLAI-project ligt niet alleen in zijn functionerende concept, maar ook in het ongeëvenaarde ontwikkelingsproces dat voldoet aan de hoogste automotive standaarden. Bovendien wordt alle bijbehorende documentatie en broncode binnenkort beschikbaar gesteld in open source, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een bredere samenwerking en innovatie in de autonome voertuigsector.

Impressie van het eindevent rondom SafeCLAI door HAN Automotive Research op 24 april 024.
Het baanbrekende SafeCLAI-project van het Lectoraat Automotive Research en haar partners bereikte zijn climax met een mini-symposium èn een live demonstratie.

Sluit je aan bij de revolutie!

SafeCLAI heeft niet alleen de grenzen van veiligheid in autonome voertuigen verlegd, maar heeft ook de deuren geopend naar een toekomst van gedeelde kennis en vooruitgang. Sluit je aan bij de revolutie in autonome mobiliteit en ontdek wat de toekomst te bieden heeft dankzij SafeCLAI!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Benders MSc, onderzoeker bij het HAN Lectoraat Automotive Research en programmamanager Control Systems.

Bron en fotografie: HAN Engineering en Automotive