Een kijkje bij ’t incompanytraject DMA Samen uitvoeren

In de presentatieruimte van het hoofdkantoor van Bovemij in Nijmegen heeft zich op vrijdagochtend 21 juni een groep van bijna 20 medewerkers verzameld. Ze vertegenwoordigen alle bedrijfsonderdelen van Bovemij en komen van verschillende vestigingen.

Een subgroepje van de sessie DMA Samen uitvoeren bespreekt de resultaten bij een beeldscherm. Zittend, gebogen over papieren.

Het doel van deze ochtend: het samen uitvoeren van de volgende stap van de Dubbele Materialiteitsanalyse (DMA) van de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). De sessie wordt geleid door Arnold Wijbenga (HAN projectleider Meervoudige Waardecreatie) en Egbert Willekes (HAN lector Futureproof Control) is de tweede in een serie van drie.

Een deelnemer vertelt

Eén van de deelnemers is Guus Derks, manager Productmanagement en Distributie bij Bovemij. Het gaat om verzekeringsproducten. Bij dit traject krijgen we concrete handvatten."

"Heel sterk vind ik dat het zo is vormgegeven dat wn en de distributie daarvan. Guus vertelt: "Ik had mijzelf al wel verdiept in de CSRD, maar was nog wat zoekend naar hoe ik met mijn afdeling hiermee stappen kan zetteij onderdeel zijn van de uitwerking", vervolgt Guus. "De resultaten zijn door en voor ons. Zoals vanochtend: we overleggen, wisselen gezichtspunten uit en komen tot conclusies. Alles op basis van onze eigen longlist materiële onderwerpen die het resultaat was van de eerste sessie. Egbert en Arnold sturen bij en zorgen ervoor dat we niet verdwalen in de materie."

Guus Derks bij de incompanysessie DMA Samen uitvoeren, verzorgd door de HAN. Op locatie van Bovemij.
Guus Derks, manager Productmanagement en Distributie

Deugdelijke audittrail voor accountant

Presentaties van de subgroepen vormen de afsluiting van de ochtend. De derde sessie zal een gezamenlijke validatie zijn van de uitkomsten, met als resultaat een rapportage met deugdelijke audittrail voor de accountant. Samengevat: DMA Samen uitvoeren! Een uniek incompanytraject van de HAN. Interesse? Lees er alles over in de flyer DMA Samen uitvoeren.

Werkveld Onderzoek Onderwijs

Uitwisseling met het werkveld die op deze manier plaatsvindt, is ook voor het lectoraat Futureproof Control heel waardevol. De ervaringen uit de praktijk dragen bij aan het onderzoek en de resultaten hiervan vloeien terug in het onderwijs. Zo bieden we de nieuwe minor CSRD | Een duurzame bedrijfsstrategie aan. Inspelend op urgente en acutele vraagstukken uit het werkveld.

Iets van de sfeer proeven?

Sessie DMA Samen uitvoeren. Incompany uitgevoerd door de HAN bij Bovemij. Op de foto enkele flyers en een werkgroepje op de achtergrond.