Laurens de Graaf benoemd tot lid van de Raad van Toezicht

Met ingang van 1 juli 2024 is dr. Laurens de Graaf voor 4 jaar benoemd als lid van de Raad van Toezicht van HAN University of Applied Sciences. De Raad van Toezicht heet hem van harte welkom! Hij volgt Baukje ter Huurne op.

portretfoto Laurens de Graaf, lid van de Raad van Toezicht

De raad is Baukje zeer erkentelijk voor haar kennis en kunde die zij de afgelopen jaren met veel gedrevenheid heeft ingebracht. 

Onderwijsportefeuille

Dr. Laurens de Graaf gaat zich in de raad richten op de onderwijsportefeuille. Na zijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit is hij in 2007 aan de Universiteit Utrecht gepromoveerd in datzelfde vakgebied. Vanaf 2006 is Laurens werkzaam (geweest) in het hoger onderwijs – als universitair docent aan Tilburg University, lector aan de Hogeschool Utrecht en tot op heden als (part-time) senior docent Public Governance aan Tilburg University. Ook geeft hij gastlessen over burgerschap en respect op basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Hij combineert dit met zijn rol als burgemeester van de gemeente Lopik (vanaf 2017). 

portretfoto Laurens de Graaf

Daarnaast was en is Laurens bestuurlijk actief bij tal van commissies en organisaties:

  • de commissie Economie, Klimaat, Energie en Milieu van de Vereniging Nederlandse Gemeenten;
  • de Veiligheidsregio Utrecht;
  • denktank lectoraat Energie- en transportveiligheid - Instituut Publieke Veiligheid Arnhem;
  • de Editorial Board Local Government Studies, Birmingham;
  • de Raad van Toezicht van Codarts Hogeschool voor de Kunsten.

Hij brengt dan ook veel bestuurlijke kennis en ervaring mee naar de HAN.

Reactie Raad van Toezicht

Peter van Laarhoven, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De raad is zeer verheugd Laurens de Graaf in haar midden te verwelkomen. Naast zijn uitgebreide ervaring in het openbaar bestuur brengt Laurens veel kennis van het hoger onderwijs in. Hij was jarenlang lector bij Hogeschool Utrecht en heeft er net twee termijnen opzitten als toezichthouder van Codarts. Wij hebben Laurens inmiddels leren kennen als een zeer energiek en enthousiast persoon en zien uit naar de samenwerking.”  

Over de Raad van Toezicht

De benoeming van Laurens de Graaf als lid van de Raad van Toezicht van de HAN loopt van 1 juli 2024 tot 1 juli 2028. De raad, die bestaat uit 7 leden, houdt toezicht op de uitvoering van werkzaamheden en de uitoefening van bevoegdheden door het College van Bestuur, is werkgever van het bestuur en staat het bestuur met raad terzijde. 

Lees meer over onze Raad van Toezicht