Voorbereidende cursus Wiskunde
De opleiding start30 januari 2025
Als u met een technische hbo-opleiding wilt beginnen dan is een goede voorkennis van wiskunde noodzakelijk. Volg daarom deze voorbereidende cursus wiskunde.
In het kort
Programma
De cursus bestaat uit 150 studie-uren. De volgende onderwerpen worden behandeld:
- Basisvaardigheden algebra (rekenregels, werken met breuken, haakjes, exponenten, ontbinden in factoren)
- Functies en grafieken (functies van eerste en tweede graad; gebroken functies, wortel en machtsfuncties, exponentiële en logaritmische functies)
- Goniometrie en differentiëren
Voor wie
Je kunt met deze cursus wiskunde voorbereiden op het toelatingsexamen 21+, maar ook als je wiskundekennis niet voldoet aan de toelatingseisen voor de hbo-opleiding van je keuze.
Deze voorbereidende cursus is zeer aan te bevelen voor diegenen met tenminste een vooropleiding op mavo-niveau of vmbo-TL met het vak wiskunde.
Werkwijze
Toetsing
De cursus sluit je af met een toelatingsexamen voor de bacheloropleiding, waarna nog een mogelijkheid volgt voor een herkansing. Meer informatie over de examens ontvang je tijdens de studie.
Studiemateriaal
Het volgende boek dien je zelf aan te schaffen:
-
Basisvaardigheden wiskunde, druk 5, Noordhoff Uitgevers, Douwe Jan Douwes/Jaap Gras-meijer, ISBN/EAN 978-90-01-03481-8
Specificatie kosten
Cursusgeld €500, inclusief inschrijfgeld en examenkosten.
Anderen bekeken ook
Wil je ook je natuurkundekennis opfrissen of bijspijkeren? Volg dan ook de Voorbereidende cursus Natuurkunde.
Kom naar de Open Avond Deeltijd
Kom sfeer proeven tijdens onze Open Avond Deeltijd. Stel je vragen en kom alles te weten over het post-hbo aanbod.
Direct contact
Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.
Nieuwsgierig?
Dankzij de HAN geef je je carrière een positieve impuls en kun je verder groeien binnen je opleiding of vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Engineering en Automotive, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-) cursussen.