Wil jij in een korte tijd een stevige en brede basis aan HRM-competenties verkrijgen? En deze meteen in de praktijk brengen? Dan is Human Resource Management voor Werkenden iets voor jou!
€ 5950,-KostenVrij van btw, inclusief certificering, catering en avondmaaltijd
Voor wie is de opleiding HRM voor Werkenden?
Je bent werkzaam op een HRM-afdeling, maar mist een specifieke HRM-opleiding;
Je bent als leidinggevende verantwoordelijk voor HRM-taken, en wilt meer kennis hierover opdoen;
Je wilt je omscholen tot HRM-professional;
Je beschikt over hbo werk- en denkniveau.
Programma Human Resource Management voor Werkenden
In 9 maanden leer je over de belangrijkste aspecten van het HR-vak. We leggen steeds de verbinding tussen de ‘ontwikkelingen in jouw praktijk’ en relevante theorie; er is ruime aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. Dankzij de kennis en vaardigheden die je tijdens deze opleiding op doet ga je professioneler handelen in praktijksituaties.
De opleiding bestaat uit 4 modules:
Personeelsinstrumenten: HRM-cyclus en werkterreinen (in-, door- en uitstroom, recruitment, onboarding, leren & ontwikkelen, beoordelen, belonen, exit).
Arbeidsrelaties: de verschillende aspecten van de arbeidsrelatie (arbeidsrecht, arbeidsvoorwaarden, verzuim).
Organisatiekunde: het doorgronden van organisaties (structuur, cultuur en leiderschap).
Kennis, vaardigheden en gedrag: HRM-competenties (HRM-specifieke kennis, gedrag en vaardigheden).
Heb je nog vragen over de Human Resource Management voor Werkenden? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Je kunt ook de brochure aanvragen.
Meld je aan via de button bovenaan deze pagina. We adviseren je om je minimaal 3 weken voor de startdatum aan te melden voor een soepele start.
We beslissen uiterlijk 3 weken van te voren of de opleiding kan gaan starten in verband met het aantal aanmeldingen. In hoge uitzonderingsgevallen verplaatsen we de start, omdat we dan het leerrendement niet meer kunnen garanderen. Je leert immers het meest met en van elkaar.
Je volgt één keer per twee weken les op de woensdag. De lesdagen duren van 14.00 tot 21.00 uur. Tussen 17.00 en 18.00 uur heb je een pauze waarin je een gratis maaltijd kan eten in de kantine. Na de laatste lesdag volgt er nog één slotbijeenkomst die in het teken staat van assessments.
Lesdagen start najaar 2025 (locatie HAN Arnhem):
19 november 2025
3 december 2025
17 december 2025
7 januari 2026
21 januari 2026
4 februari 2026
4 maart 2026
18 maart 2026
1 april 2026
15 april 2026
6 mei 2026
20 mei 2026
17 juni 2026
24 juni 2026
De opleiding bestaat uit 12 bijeenkomsten en een assessment, verspreid over ongeveer 9 maanden. Je volgt één keer per twee weken les op de woensdag. De lessen vinden plaats op de HAN-campus in Arnhem. Elke bijeenkomst bestaat uit twee dagdelen, met een middag- en een avondprogramma. De lesdagen duren van 14.00 tot 21.00 uur. Tussen 17.00 en 18.00 uur heb je een pauze waarin je een gratis maaltijd kan eten in de kantine. Na de laatste lesdag volgt er nog één slotbijeenkomst die in het teken staat van assessments.
De studiebelasting bedraagt circa 8-12 uur per week.
Na het afronden van de opleiding:
ken je de verschillende onderdelen en bijbehorende werkterreinen van de HR-cyclus;
ken je de theoretische achtergrond en actuele trends binnen het HRM-werkveld;
weet je hoe een arbeidsovereenkomst tot stand komt en kan worden beëindigd;
ken je de rechten en plichten van de werkgever en de werknemer bij een arbeidsovereenkomst;
weet je het verschil tussen primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met daarbij horende bijzonderheden en wet- en regelgeving;
ken je de wet- en regelgeving rond verzuim en de actuele ontwikkelingen rond dit thema;
ken je het begrippenkader en de belangrijkste stromingen in de organisatiekunde en pas je deze juist toe in eenvoudige casussen;
ken je de begrippen organisatiestructuur en organisatiecultuur en pas je deze juist toe in eenvoudige casussen;
ken je de basisprincipes van effectieve communicatie (LSD, zes vergieten van het luisteren, ANNA);
ken je verschillende soorten gespreksvormen en verschillende lagen van beïnvloeding;
ken je theorie over groepsdynamiek (oa Lencioni);
weet je de regels van feedback geven en ontvangen;
ken je de verander- en de leercurve en kan je deze toepassen in eenvoudige casussen;
ken je de basisbegrippen uit de transactionele analyse;
ken je de belangrijkste begrippen uit de ‘zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey.
Tijdens de laatste bijeenkomst vinden assessments plaats. Heb jij deze met een voldoende afgesloten? Gefeliciteerd! Dan ontvang je het certificaat HRM voor Werkenden!
We gaan er vanuit dat je hbo-werk en denkniveau hebt.
Maatwerk is mogelijk bij deze opleiding. Neem contact met ons op om opties voor een incompany-traject te bespreken!
Ook voor een werkgever is het heel interessant om een werknemer te laten studeren. Het is een investering, maar werkgevers krijgen er veel voor terug:
Verbinding met de kennis van HAN - Bedrijven en organisaties 'leren mee met de deelnemers'. Deelnemers nemen aandachtspunten en probleemgebieden mee naar de opleiding. Dit zijn prachtige projecten die direct vruchten afwerpen in de praktijk.
Gemotiveerde mensen – Starten met een deeltijdopleiding is een bewuste keuze. Mensen die hiervoor kiezen zijn vaak zeer gemotiveerd en bereid om een stap extra te zetten.
Ontwikkeling huidig personeel – Deelnemers brengen actuele kennis mee naar bedrijven en organisaties. Dit zet veel in beweging: huidig personeel gaat mee in deze ontwikkeling; het spillover effect.
Deelnemers zijn aanpakkers – Onze deelnemers steken hun energie in praktische opdrachten, niet in het schrijven van ingewikkelde rapporten. Studeren aan de HAN gaat hand in hand met leren in de praktijk.
Goed werkgeverschap - Structureel investeren in medewerkers is een teken van goed werkgeverschap.
Ben je op zoek naar een organisatie waar je de opdrachten uit kunt voeren? Neem dan ook eens contact op met HAN Employment. HAN Employment heeft veel goede relaties en contacten met het werkveld
Een adviesgesprek is bedoeld om je verwachtingen te toetsen over een bepaalde opleiding. En om te ontdekken welke vrijstellingen je eventueel kunt krijgen. We bekijken wat je in huis hebt aan vooropleidingen en werkervaring. We bespreken je wensen en ambities.
Soms heb je een adviesgesprek samen met andere belangstellenden voor de opleiding. In elk geval weet je na dit gesprek hoe jouw persoonlijke studieroute eruitziet. We plannen je adviesgesprek op een moment dat het jou uitkomt. Het gesprek kan ook vanuit huis per telefoon of via Teams plaatsvinden.