Hbo-opleiding Civiele Techniek
De opleiding start 1 september 2025 en 1 september 2026
Klimaatverandering, extreem weer, te veel water, of langdurige droogte. Hoe houden we ons land veilig, bereikbaar en leefbaar? De komende 30-40 jaar moeten we heel veel doen in de grond-, weg- en waterbouw! Oplossingen vinden voor ingewikkelde vragen. Leer het in de opleiding Civiele Techniek hbo!
Ben jij een Civiele Held?
Nu de klimaatuitdagingen het grootst zijn, heeft Nederland méér Civiele Helden nodig. Dus sta op met je knappe kop en studeer Civiele Techniek. Sta aan de tekentafel van het Nederland van de toekomst!
Handen uit de mouwen voor alle grote veranderingen waar we middenin zitten. Hoe houden we de wereld om ons heen leefbaar en veilig? Hoe blijven we bereikbaar over de weg, het spoor en het water? Hoe stellen we de economie van de toekomst veilig, met zorg voor de omgeving?
Reken je mee aan bruggen of construeer je tunnels? Of maak jij je hard voor de energietransitie? Ontwerp, realiseer of onderhoud je stations, dijken, havens, windparken, sportcomplexen, verkeersknooppunten of parkeergarages? Dit is allemaal civiele techniek! Wegenbouwkunde, waterbouwkunde. Alles boven, onder en in de grond.
Civiele Techniek van de HAN: een superopleiding voor de afwisselende en goedbetaalde superbaan die nooit gaat vervelen!
Wat ga je leren bij Civiele Techniek?
Als civiel ingenieur breng jij onze leefomgeving op een duurzame manier verder. Je bent letterlijk een bruggenbouwer en hebt alle verstand van ontwikkeling van de openbare ruimte. Aan het einde van het 2e jaar van de opleiding Civiele Techniek hbo kies je 1 van deze specialisaties:
- Waterbouwkunde
- Infrastructuur
- Constructie
- Organisatie
Weet jij al wat je gaat kiezen?
Kennismaken met onze opleiding Civiele Techniek?
De volgende Open Dag is 29 maart 2025.
Proefstuderen
Ontdek hoe het is om Civiele Techniek te studeren, kom Proefstuderen! Samen met een groep studiekiezers volg je op een doordeweekse dag een programma om de opleiding beter te leren kennen. Zo proef je de sfeer en ontdek je hoe het er bij Civiele Techniek echt aan toegaat.
Wist je dat je voor een Proefstudeerdag vaak vrij kunt krijgen van school? Check of dat bij jouw school ook zo is dus!
Toelatingseisen
Je kunt Civiele Techniek starten met een havo of vwo diploma. Je kunt met alle profielen terecht:
- Economie & Maatschappij (E+M)
- Cultuur & Maatschappij (C+M)
- Natuur & Gezondheid (N+G)
- Natuur & Techniek (N+T)
Tijdens de opleiding krijg je zonodig extra lessen wiskunde en mechanica. Dit vraagt van jou natuurlijk extra motivatie en inspanning. Maar als je de uitdaging aandurft, staan onze deuren voor je open.
Wat kun je allemaal worden met hbo Civiele Techniek?
Onze leefomgeving veilig, bereikbaar en begaanbaar maken én houden. Ruimtelijke ontwikkeling. Dat is wat je in je opleiding Civiele Techniek hbo leert. Het vakgebied weg- en waterbouw, infrastructuur en utiliteitsbouw is enorm breed en biedt veel mogelijkheden. Je kunt overal terecht. Van overheden tot het bedrijfsleven. Binnen bij een ingenieursbureau, of buiten in de uitvoering. Je ontdekt vanzelf wat jou het beste ligt.
Han Campus Arnhem
De opleiding Civiele Techniek volg je op de HAN Campus Arnhem. En na je colleges? Kun je de bieb in – of je gaat lekker sporten of een drankje doen met studiegenoten.
Civiele Techniek in Cijfers
Hoe tevreden zijn studenten over Civiele Techniek bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?
Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!
Wat moet je weten om je aan te melden?
Zin om te starten? We wijzen je graag de weg.
Direct contact
Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.
Jouw toekomst
Een vaste baan bij een bedrijf of de overheid? Of toch doorstuderen? Zeg het maar!