Master Neurorevalidatie & Innovatie Deeltijd

Studenten luisteren tijdens een les header website
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
    Stel al je vragen aan een specialist
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
  • 27nov
    Open Avond
    Nijmegen - 17:00 - 21:00
  • 27nov
    Online Open Avond
    Nijmegen - 17:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2025

Wil jij impact maken op de zorg voor mensen met neurologische aandoeningen? Met de Master Neurorevalidatie en Innovatie ontwikkel je vaardigheden om veranderprojecten te implementeren in zorg en welzijn. Dit kan in de eerstelijnszorg, GRZ, VGZ, ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Waarom de Master Neurorevalidatie en Innovatie?

Interdisciplinaire werkwijze

Je werkt samen met diverse disciplines van zorg en welzijn aan vraagstukken. Dit integreer je ook in je eigen praktijk.

3 mannelijke studenten met laptop overleggen met elkaar tijdens les

Evidence based

Je leert nieuwe wetenschappelijke inzichten te vertalen naar zorgverbetering voor mensen met neurologische aandoeningen.

Een aantal studenten overleggen met elkaar tijdens lessituatie

Samenwerking met HAN-lectoraten

Je maakt kennis met resultaten van onderzoeken en nieuwe inzichten vanuit o.a. de lectoraten Neurorevalidatie - Eigen Regie en Participatie en Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg in het onderwijs.

2 studenten zitten aan laptop en nemen samen lesstof door

Maatschappelijke ontwikkelingen

Je wordt sensitief voor ontwikkelingen in het dynamische zorglandschap en vertaalt dit naar jouw praktijk.

Docent legt lesstof uit aan 2 studenten

Groei van je team

Je groeit als professional en neemt daarin je hele team mee. Je kunt in deze deeltijdopleiding de kennis direct toepassen en opdrachten en onderzoek in de praktijk doen.

Docenten in overleg met elkaar op de groenewoudseweg

Vergroot je mogelijkheden

Je wordt opgeleid om via professioneel leiderschap bij te dragen aan verander- of onderzoeksprojecten. Na het afronden van de masteropleiding ben je in staat om innovatie- of verandervraagstukken te herkennen, te analyseren en te implementeren. Deze vraagstukken relateer je aan transitiethema’s in zorg en welzijn. Je bevordert evidence based practice om de complexe zorg voor mensen met neurologische aandoeningen en zijn systeem, het interprofessionele team, de organisatie en de maatschappij te verbeteren.

    Vaardigheden

    Dit zijn vaardigheden die je zoal leert:

    • persoonsgerichte zorg
    • evidence based / practice-based handelen
    • interprofessioneel leren en werken
    • initiëren, onderzoeken, evalueren en implementeren van zorginnovaties
    • persoonlijk en professioneel leiderschap

    Beroepen

    De opleiding sluit aan op functies als:

    • gespecialiseerd verpleegkundige / paramedicus / welzijnsbevorderaar
    • innovatiemanager / projectleider zorginnovatie
    • beleidsadviseur
    • kwaliteitsadviseur
    • keten/zorg coördinator
    • docent hbo

    Master Neurorevalidatie en Innovatie op de HAN

    Jij ontwikkelt je met de Master Neurorevalidatie en Innovatie in twee jaar tot gespecialiseerd zorgprofessional, zorgadviseur op het gebied van zorg en welzijn voor mensen met neurologische aandoeningen. Jij gaat het verschil maken voor complexe vraagstukken in deze doelgroep. Dit doe je door nieuwe wetenschappelijke inzichten toe te passen en het implementeren van duurzame veranderingen.

    3 studenten tijdens les kijken bij elkaar op laptop
    Open Avond 27 november
     

    Kom kennismaken

    Kom naar de volgende Open Avond op 27 november 2024 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten (zowel online als fysiek). Je kunt je nu nog niet aanmelden. Laat je gegevens achter en je ontvangt een mailtje zodra je je kan aanmelden. 

    Wil je toch al meer weten over jouw persoonlijke wensen? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo maak je alvast kennis met de opleiding. 

    3 vrouwen lopen richting de camera, lachen met elkaar.

    Direct instromen na je bachelor

    • Doorstuderen na je je bachelor?

      Ben je bijna klaar met je bachelor en heb je de ambitie om een mastertitel te behalen? Ben je nieuwsgierig en wil je meer? Bij de HAN vind je de perfecte aansluiting op je bachelor.

       

    • Waarom doorstuderen?

      Je wilt de beste zorg leveren aan patiënten en je wilt jezelf blijven ontwikkelen als persoon en professional. Met de master ontwikkel je je tot expert die innovaties en veranderingen implementeert in de eigen organisatie. Zowel onderwijs en onderzoek, als student en werkveld zijn nauw met elkaar verbonden. Daarbij bouw je een waardevol netwerk op.

    • Wat vragen we van je?

      Wil je direct doorstromen naar de Master Neurorevalidatie en Innovatie? Je hebt hiervoor een relevant bachelordiploma nodig en een relevante minor op het gebied van interprofessioneel werken of neurorevalidatie. Je werkt met mensen met complexe of neurologische aandoeningen of bent bereid stage te lopen tijdens de masteropleiding. Je komt wekelijks naar Nijmegen en zet je ongeveer voor 20 uur per week in. Je denkt out-of-the-box en staat open voor nieuwe inzichten.

    • Twijfel je nog?

      Je wilt er zeker van zijn dat je de goede keuze maakt. Heb je nog twijfels? Neem dan contact op met de opleiding en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

    werkgever, student en docent aan het woord

    Werkgever Janneke Stolwijk

    Janneke Stolwijk is revalidatiearts en onderzoeker binnen de klinische dwarslaesieafdeling bij De Hoogstraat Revalidatie. “Waar master in opleiding Jessica graag breed kijkt, sla ik er altijd piketpaaltjes omheen.”

    Janneke Stolwijk revalidatiearts bij de Hoogstraat in Utrecht. master neurorevalidatie en innovatie

    Student Jessica van der Lede

    Jessica: “Ik wil bijdragen aan verbetering van dwarslaesiezorg. Het is mooi om de zoektocht te ervaren naar de beste mogelijke revalidatie voor de revalidant die in een nieuwe situatie gaat ontdekken waar hij of zij blij van wordt.”

    Portret foto van master in opleiding, Jessica van der Lede

    Docent Erwin Joosten

    “Jessica start haar tweede jaar. Ze begint dus aan het avontuur voor zorgvernieuwing. Zij sluit aan bij een wereldwijd project voor dwarslaesie patiënten. Een prachtige gelegenheid om internationaal bezig te zijn. De komende tijd zal Jessica het project samen met collega’s gaan opzetten en gaan uitvoeren."

    master neurorevalidatie en innovatie docent testimonial erwin joosten 2020

    Ervaringen van studenten

    Ik bracht dat wat ik leerde meteen in de praktijk

    Mijn onderzoek draaide om de nazorg voor mensen met een hersenbloeding of -infarct. Wat hebben zij nodig? En welke zorg kunnen we laagdrempelig bieden? Ik hield onder andere interviews, waar duidelijk uit bleek dat de nazorg voor onze patiënten niet voldoende was. Het leuke is dat ik ook aan de slag mocht met de oplossingen.

    Portretfoto Lieke Engels

    Ik werd me bewust van mijn blinde vlekken

    Ik kijk kritischer naar de onderzoeks- en behandelmethodes die ik toepas. Dit komt door de lesstof uit de master, die bevat de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van neurologische zorgvragen. Maar het komt ook door de samenwerking met medestudenten en het Neuronetwerk.

    Lucas Koester heeft zijn master Neurorevalidatie en Innovatie op zak: een unieke masteropleiding in deeltijd bij de HAN.

    Patiënt centraal zetten

    In de basis blijf ik verpleegkundige, daar ligt mijn passie. Maar ik ga daarnaast meer ruimte krijgen om bezig te gaan met kwaliteitsverbetering op de neurorevalidatie. Samen met collega’s van andere afdelingen, instellingen ga ik aan de slag om de kwaliteit van neurorevalidatie op een hoger plan te tillen.

    Diplomering Emma Otte

    Project opzetten om eigen regie te bevorderen

    'Dacht ik eerst dat wel wat voor elkaar kreeg, maar toch kwam een project niet van de grond. Waarom lukt het me dan niet? Na deze master lukt dat wel. Ik heb geleerd hoe je mensen erbij betrekt. Dat je niet zegt dat gaan we doen, maar dat je samen tot iets komt. Dat heeft heel erg geholpen.'

    testimonial lyanne van dam mmr

    Zorg verbeteren voor patiënten met trachea canule op verpleegafdeling

    'Ik zocht verdieping in mijn werk. Wat ik vooral leuk vind aan deze master, is de combinatie tussen de werkplek en school. Logopedie is een relatief klein vakgebied, ik denk dat je meer kunt bereiken door samen te werken met andere disciplines. Met deze master kun je laten zien wat Logopedie kan doen in een team en in een project. Veel logopedisten werken nog veel in hun eigen discipline, terwijl we onszelf zo goed kunnen profileren.'

    Nieuwe uitsnede Emma van den Boom Master Neurorevalidatie en Innovatie

    Kijken naar toekomst van de zorg

    'Ik wilde mezelf na mijn bachelor Fysiotherapie verder ontwikkelen. Eerst heb ik een aantal jaren gewerkt, toen ben ik gaan nadenken over waar ik me verder in wilde ontwikkelen. Dat werd de neurorevalidatie. Ik voelde me meteen aangetrokken tot deze opleiding. Er kwam ook een stukje innovatie bij kijken. Dat vond ik wel interessant; om te kijken naar de toekomst van de zorg.'

    Nieuwe uitsnede Laura van den Breeden Master Neurorevalidatie en Innovatie

    De zorg voor patiënten na een beroerte

    "Uit gesprekken met patiënten en zorgverleners in het ETZ bleek dat onvoldoende rekening werd gehouden met de vermoeidheid van patiënten, als gevolg van de beroerte. Dat is niet goed voor het herstel van de patiënt. Ik heb daarom voor mijn masterstudie het complete zorgproces geëvalueerd en samen met een groep betrokken collega’s opnieuw ingericht."

    portretfoto student master neurorevalidatie en innovatie bas van der schoot

    Langer actief thuis

    Elly (ergotherapeut) raakte in de rol van knowledgebroker vanuit het kennisnetwerk CVA-Nederland binnen Mijzo steeds meer geïnteresseerd in innovaties. Ze vertelt meer over de opleiding Master Neurorevalidatie en Innovatie en haar afstudeerproject ‘Langer Actief Thuis’.

    Uitgelicht Elly Branderhorst juiste uitsnede MNI
    Een kwestie van goed plannen 

    Werk, privé en studie

    Kenmerkend voor de masters van de HAN is de combinatie van werk met opleiding. Dat heeft ook effect op je privéleven. Maar als je het goed organiseert, gaat het makkelijker dan je denkt. En het levert je veel op!

    Lectoraat Neurorevalidatie - Eigen regie en Participatie

    Het lectoraat Neurorevalidatie - Eigen regie en Participatie is nauw betrokken bij de master Neurorevalidatie & Innovatie. Het lectoraat zet zich in voor optimale revalidatie en maatschappelijke integratie van mensen met neurologische aandoeningen. De ambitie is om alle mensen met hersenletsel in staat te stellen een betekenisvol leven te leven.

    Oude man tuiniert.
    Centre of Expertise
     

    Sneller Herstel

    Het Centre of Expertise Sneller Herstel geeft je de kans om als student actief mee te werken aan nieuwe ideeën en oplossingen in de zorg, door samen te werken met professionals en onderzoekers aan echte projecten rondom revalidatie en welzijn.

    Studenten aan de Master Neurorevalidatie en Innovatie overleggen samen

    Direct contact

    Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

    Openingstijden

    Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
     

    Liever bellen of appen?
    Volgende pagina
     

    De inhoud van de Master Neurorevalidatie en Innovatie deeltijd

    Hoe gaat je studie er uit zien?

    Studenten tijdens lessituatie, 1 student legt uit.