Dit is je studie
Je verdiept je in jouw vaktherapeutische discipline en leert vakoverstijgend werken en onderzoeken. Alles wat je leert, gebruik je direct in je werk. Je praktijkonderzoek is de kroon op je studie. Met de Master Vaktherapie leer jij in 2 jaar doen wat werkt en profileer jij jezelf als professional.
De opbouw van je studie
De opleiding bestaat uit 3 belangrijke pijlers: Vakverdieping, Profilering en Onderzoek. In de film hieronder wordt dit toegelicht. De master duurt 2 jaar en de vaste lesdag is vrijdag. Verder leer je online en in je eigen werkomgeving waar je minimaal 8 uur per week werkt. De studiebelasting is zo’n 20 uur per week. De totale studiebelasting is 60 EC.
Programma
De Master Vaktherapie duurt 2 jaar. In die 2 jaar volg je 6 modules. De module Persoonlijke effectiviteit loopt door het hele programma heen, naast de andere modules.
In het 2e jaar voer je een praktijkgericht, wetenschappelijk onderzoek uit. Het onderwerp hiervoor bepaal je samen met je werkgever of opdrachtgever. Zo draag je direct bij aan de ontwikkeling van kennis over vaktherapieën. Met jouw titel Master of Arts kun jij aantoonbaar maken dat jouw interventies effectief zijn.
Jaar 1
In het 1e jaar van de masteropleiding volg je deze modules:
Jaar 2
In het 2e jaar van de masteropleiding volg je deze modules:
Geïntegreerde toetsing
Toetsing gebeurt doorlopend, tijdens de hele master. Bij het uitvoeren van praktijkopdrachten zijn bijvoorbeeld authenticiteit, toepassingsgerichtheid en methodologie belangrijke aandachtspunten. Zo weet je steeds waar je staat in je ontwikkeling.
Volg een losse module
Geen zin of tijd om een hele Master te volgen? Je kunt ook een losse module volgen. Bekijk onderstaande modules voor meer informatie:
- Vakverdieping Psychomotorische Therapie (module)
- Vakverdieping Dramatherapie (module)
- Vakverdieping Muziektherapie (module)
- Vakverdieping Beeldende Therapie (module)
- Richtlijnontwikkeling in Vaktherapie (module)
- Vaktherapie Implementeren en Profileren (module)
- Theorieontwikkeling in Vaktherapie (module)
- Praktijkgericht Onderzoek in Zorg en Welzijn (module)
Voor meer info over kosten en inschrijving, neem contact op met: master.vaktherapie@han.nl, bezoek een Open Avond of vraag een adviesgesprek aan!
Kom kennismaken!
Wat kan je verwachten op de HAN? Waar krijg je les? En hoe? Hoe zien de ruimtes van Vaktherapie eruit? Kom even online kijken bij de opleiding of bezoek ons tijdens een Open Avond!
De Master Vaktherapie? Vaktherapeuten vertellen waarom!
Maak kennis met het team master Vaktherapie
Ons kernteam
Dr. Suzanne Haeyen
Lector en inhoudelijke coördinatorDr. Suzanne Haeyen is Lector Vaktherapie in de Gezondheidszorg bij de HAN en inhoudelijk coördinator van de Master Vaktherapie. Daarnaast werkt zij als beeldend therapeut en onderzoeker bij GGnet, Centrum voor geestelijke gezondheid, afdeling 'Scelta, Expertisecentrum voor Persoonlijkheidsproblematiek'.
Marga Bruijnis
Coördinator en teamregisseurMarga Bruijnis is coördinator van de Master Vaktherapie. Daarnaast werkt ze als teamregisseur voor het differentiatie Beeldende therapie van de Bachelor Vaktherapie. Ze houdt zich bezig met HR en onderwijs- en organisatieontwikkeling. Hierbij staat een lerende cultuur voorop.
Onze vaste docenten
Anne Ponstein
GastdocentAnne Ponstein is als gastdocent betrokken bij de modules Theorieontwikkeling en Praktijkgericht Onderzoek van de Master Vaktherapie. Daarnaast werkt zij op verschillende locaties als beeldend therapeut en is zij kennisinnovator bij de beroepsvereniging voor beeldend therapeuten, de NVBT.
Emilia de Gruijter
HoofddocentEmilia de Gruijter is docent en (leer-)supervisor in zowel de Bachelor als de Master Vaktherapie. Ze is kartrekker voor de vakverdiepende module Dramatherapie in de Master Vaktherapie. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk waarin ze supervisie geeft aan professionals en dramatherapie geeft aan zowel kinderen als volwassenen met uiteenlopende problematiek.
Evelien Joosten
HoofddocentDr. Evelien Joosten is hoofddocent bij de HAN voor het onderdeel praktijkgericht onderzoek van de Master Vaktherapie. Daarnaast werkt zij als wetenschapscoördinator bij ORO, zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand.
Margreet Verboom
GastdocentMargreet Verboom, MBA, is als gastdocent verantwoordelijk voor de leerlijn Profileren en implementeren. Als zeer ervaren vaktherapeut én bedrijfskundige deelt ze haar kennis met studenten aan de Master Vaktherapie zodat zij hun carrière doelgericht ontwikkelen.
Barbara Bakker
DocentBarbara Bakker is docent Psychomotorische therapie en coördinator van de Propedeuse in de Bachelor Vaktherapie op de HAN. Ook geeft zij les in de Vakverdiepende module van de Master. Daarnaast werkt zij als zelfstandige in haar eigen praktijk voor Psychomotorische therapie.
Wie is wie bij de Master Vaktherapie
Annette Overberg, beeldend therapeut
“Als je alleen kijkt vanuit je eigen vak, heb je alleen je eigen interpretatie. In de master werk je met collega’s uit andere vaktherapeutische differentiaties, bijvoorbeeld muziektherapie, die meekijken bij wat ik doe. Daarmee maken zij mij weer scherper.”